۲۲ تیر ۱۳۹۰، ۱۴:۰۳

گزارش خبری/

سالانه 2500 معلول به جمعیت یزد اضافه می‌ شود/ معلولیتهای ذهنی در صدر

سالانه 2500 معلول به جمعیت یزد اضافه می‌ شود/ معلولیتهای ذهنی در صدر

یزد - خبرگزاری مهر: گرچه طی سالهای اخیر تلاش شده با آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در جامعه از آمار معلولیتها کاسته شود اما آمار ارائه شده از معلولیتها همچنان تکان دهنده است به نحوی که در استان یک میلیون نفری یزد، سالانه دو هزار و 500 نفر به جمعیت معلولان اضافه می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش قابل توجهی از معلولیتهایی که هم اکنون در جامعه مشاهده می شود، قابل پیشگیری است و برخی دیگر به دلیل بروز حوادث طبیعی، تغییر شیوه های زندگی و ... اجتناب ناپذیر است گرچه این نوع معلولیتها نیز قابل پیشگیری است اما آنچه نگران کننده است، آمار معلولیتهایی است که مادرزادی در افراد ایجاد می شود.

این نوع معلولیتها علاوه بر اینکه خانواده ها را دچار مشکل کرده و علاوه بر تحمیل هزینه های گزاف، شادابی و نشاط زندگی را نیز از آنها می‌ گیرد، جامعه و بخشی ارگانها را نیز به شدت درگیر کرده و هزینه های بسیاری را به دولت تحمیل می کند.

گرچه معلولیت، محدودیت نیست و جامعه در مقابل افراد معلول نیز وظایفی بر عهده دارد اما زمانی که می شود از معلولیتها جلوگیری کرد، چرا باید شرایطی را فراهم آورد که هم شخص معلول، هم خانواده و هم جامعه دچار زحمات طاقت فرسا شوند.

در شرایطی که وضعیت جامعه نیز به لحاظ زیرساختی،‌ فرهنگی و ... برای پذیرش معلولان آنگونه که باید فراهم نیست، بیش از همه شخص معلول دچار گرفتاری می شود.

معمولا صحنه هایی که افراد معلول با مشکلات ریز و درشت در جامعه از عبور از خیابان گرفته تا نگاه های زننده مردم، کم نیستند و این صحنه ها برای هر انسان مسئولی دردآور است اما آنچه بیش از همه می تواند به رفع این مشکل کمک کند، پیشگیری است.

مدیرکل بهزیستی استان یزد امروز آماری از معلولان استان یزد ارائه داد که این آمار در نوع خود نگران کننده است اما به نظر می رسد پر شدن برخی خلاهای قانونی بتواند این مشکلات را برطرف کند.

 
سالانه بین دو تا 2500 معلول به جامعه معلولان استان یزد اضافه می شود که حدود 800 تا هزار مورد از این معلولیتها، معلولیتهای حاصل از زایمان است
مدیرکل بهزیستی استان یزد

محمدحسین رحیمی ‌نسب پیش از چهارشنبه در نشست خبری خود به مناسبت هفته بهزیستی اظهار داشت: سالانه بین دو تا دو هزار و 500 نفر به آمار جامعه معلولان استان یزد اضافه می شود.

وی افزود: بین 800 تا هزار مورد از این معلولیتها به دلیل معلولیتهای حاصل از زایمان است که یا به صورت ژنتیک یا به دلیل مشکلات به وجود آمده در امر زایمان کودکان را دچار معلولیت کرده است.

رحیمی نسب بیان داشت: معلولیت های ذهنی، معلولیت های جسمی و حرکتی، ناشنوایی و نابینایی در صدر معلولیتهای استان یزد قرار دارد.

وی تاکید کرد: 80 تا 90 درصد معلولیتها با انجام اقدامات پیشگیرانه نظیر مشاوره های ژنتیک یا انجام آزمایشات ژنتیک قابل حذف است.

بسیاری از خانواده اما معتقدند که هزینه های مشاوره و آزمایشات ژنتیک بسیار بالاست اما با نگاهی گذرا به هزینه هایی که تولد یک فرزند معلول به خانواده تحمیل می کند، هزینه مشاوره و حتی آزمایشات ژنتیک سنگین نیست.

امروزه هزینه های میلیونی و غیرضروری برای ازدواجهای تجملاتی صورت می گیرد اما مهمترین بخش ازدواج که تداوم نسل سالم است، مورد بی توجهی قرار گرفته است.

البته بهزیستی برای این مورد نیز راهکارهایی ارائه کرده است.

رحیمی نسبت در این مورد نیز اظهار داشت: مشاوره ژنتیک با انجام آزمایشات ژنتیک متفاوت است.

شرکت در جلسات مشاوره ژنتیک برای همه زوجهای در آستانه ازدواج ضروری است

وی افزود: نه تنها کسانی که ازدواجهای فامیلی دارند بلکه همه زوجهای در آستانه ازدواج لازم است برای انجام مشاوره ژنتیک به مراکز مشاوره مراجعه کنند اما این بخش از کار که حدود 80 درصد مراجعان آن را بدون نیاز به طی مراحل بعدی طی می کنند، تنها 14 هزار تومان هزینه دارد که در صورت عدم توانایی در پرداخت، بهزیستی این هزینه را متقبل می شود.

رحیمی نسب عنوان کرد: در 20 درصد مشاوره ها، نیاز به انجام آزمایشات ژنتیک احساس می شود که در این آزمایشات هزینه، وابسته به نوع ژنی که باید مورد آزمایش قرار بگیرد، بین 500 هزار تا دو میلیون تومان متفاوت است.

50 درصد هزینه های آزمایشهای ژنتیک توسط بهزیستی پرداخت می شود

مدیرکل بهزیستی استان یزد یادآور شد: در این شرایط نیز بهزیستی 50 درصد هزینه ها را پرداخت می کند.

وی اظهار داشت: هم اکنون 16 مرکز غیردولتی و یک مرکز دولتی مشاوره ژنتیک و دو آزمایشگاه مجهز ژنتیکی در استان یزد وجود دارد و تقریبا در همه شهرستانهای استان حداقل یک مرکز مشاوره راه اندازی شده است.

استان یزد اکنون 20 هزار معلول دارد که نیمی از این معلولیتها حاصل مشکلات ژنتیکی است و بسیاری از آنها نیز قابل رفع است.

شاید تنها 20 دقیقه زمان برای مشاوره بتواند از تولد هزاران نوزاد معلول جلوگیری کند و به جای آن کودکانی سلامت و شاداب به خانواده ها ارزانی دارد اما بسیاری از این خانواده ها از این مهم دریغ می کنند.

در استان یزد کلاسهای آموزشی برای رفتارهای متقابل زوجین برگزار شده و زوجین برای دریافت وام ازدواج ناچار به ارائه مدرک پایان دوره این کلاسها هستند و چه خوب بود اگر مشاوره های ژنتیک نیز با تصویب قوانین مورد نیاز به جرگه اجبارها می پیوست، شاید به این شکل دیگر شاهد تولد نوزادان معلول و مشاهده رنج آنها نبودیم. 

کد خبر 1358656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha