۲۵ تیر ۱۳۹۰، ۱۴:۳۳

بروجردی:

مهمترین مسئله دنیا مدیریت بحران است

مهمترین مسئله دنیا مدیریت بحران است

گرگان - خبرگزاری مهر: استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در دنیای امروز مدیریت، مهمترین مسئله مدیریت بحران است و تا به حال نتوانسته اند برای بحران تعریفی پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدخت بروجردی صبح شنبه در کارگاه آموزشی نقش روابط عمومی در مدیریت بحران در گرگان افزود: هر چه جلوتر می رویم، تعریف بحران سخت تر می شود، بحران، جنگ صامت است که قدرت تصمیم گیری و عملکرد جامعه را مختل می کند.

وی اظهار داشت:  بحران یعنی سرگشتگی، پریشانی،کلافگی، وضعیتی که به خطر نزدیک شده باشد هریک تعریفی از بحران است و ما تعریفی جامع و کلی از بحران نداریم و حالتی است که در آن قطعیت وجود نداردو تصمیم گیری را مشکل می کند.

وی در ادامه به بیان انواع بحرانها از نظر گونه شناسی از جمله بحران اقتصادی، امنیتی، سیاسی اجتماعی، دینی و فرهنگی و بیان مثالها و نحوه شکل گیری این بحرانها در دانشگاه پرداخت و گفت: انواع بحران از نظر شدت وگستردگی به دو نوع شدید و کند بروز می کنند و از نظر گستردگی محلی، ملی و یا فرا ملی می باشند و دانشگاه در نفس خودش محلی است، این تقسیم بندی برای قرن 20 بوده و در قرن 21 همه بحرانها فرا ملی می باشد چون رسانه ها تمام بحرانها را به دنیا نشان می دهند و همینطور وقایع دنیا را نیز به ما نشان می دهند.

وی ادامه داد: در واقع رسانه ها هم بحران زایی می کنند و هم بحران زدایی. دنیایی که امروز رسانه ها به ما نشان می دهند فرا واقعیت است، واقعیت مجازی است، یعنی آن نیست که اتفاق می افتد بلکه آن است که رسانه ها می خواهند و خبرها را تحریف کرده هرجا که بخواهند بزرگ نمایی و یا کوچک نمایی می کنند و البته این مسئله در رسانه های کشور ما به دلیل تعهدات دینی و اخلاقی کمتر اتفاق می افتد.

استاد دانشگاه علامه گفت: بحران از هیچ آغاز نمی شود و خودش مرحله آغازین نیست بلکه نتیجه یک وضعیت است نتیجه یک ناآرامی و یک بی نظمی، و این به عهده روابط عمومی است که تدبیری بیاندیشد که این ناامنی اولیه بوجود نیاید. به وجود آمدن بحران سه علت عمده دارد، که رشد فزاینده انتظارات، بحران کارآمدی و بحران نفوذ یا مشروعیت است.

وی عنوان کرد: ما نباید در دانشگاه انتظار فزاینده ایجاد کنیم و همچنین در مقابل، محدود کردن انتظارات هم بحران زا می شود، دانشگاه به گونه ای دو قطبی است و اداره کردن چنین محیط هایی خیلی مشکل است.

دکتر بروجردی گفت: بحران کارآمدی یعنی تعاملات ما کارآمد نیستند، وقتی افراد شایستگی اداره مجموعه را ندارند بحران بوجود می آید و ما باید مسئولین را کارآمد کنیم و بحران مشروعیت یعنی اگر مشروعیت نداشته باشیم بحران بوجود می آید و مشروعیت یعنی به رسمیت نشناختن یک سازمان.

وی در ادامه به بیان سرمایه اجتماعی پرداخت و گفت: سرمایه اجتماعی درواقع یعنی روابطی که انسانها با اجتماع دارند، سرمایه اجتماعی یعنی آن دسته از ویژگی های یک جامعه و گروه اجتماعی.  انسان مادامی که سرمایه اجتماعی ندارد نمی تواند با بحران کنار بیاید.

وی ادامه داد بعد از علتهای بحران راههای مدیریت بحران نفش ویژه ای دارد. مجموعه تدابیری که سازمان برای حفظ ثبات خود اتخاذ می کند تا سازمان به نظم مورد نظر خود برگردد همه از راهکارهای مدیریتی حل بحران است. 

کد خبر 1360162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha