به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه استاندارد ، " گونتر فرهويگن " كميسير گسترش اتحاديه اروپايي با اشاره به مسئله عضويت تركيه در اتحاديه اروپايي خاطر نشان ساخت : در حال حاضر درباره مسئله تركيه، اروپا نيازمند نوشتن پارامترهاي لازم بر روي كاغذ نيست بلكه در شزايط كنوني با اتخاذ يك سياست راهبردي و موثر مي توان تحقق عضويت تركيه در اين اتحاديه را شاهد بود .
كميسر گسترش اتحاديه اروپايي در ادامه اظهار داشت : اين مسئله با گذشت زمان صرف هزينه و وقت را در پي خواهد داشت كه اين امر به هيچ وجه پسنديده نيست .
وي با بيان اين مطلب كه آمار مهاجرت از تركيه به سوي كشورهاي اروپايي رو به افزايش گذاشته است ؛ تصريح كرد : پيوستن تركيه در اتحاديه اروپايي مي تواند در تسهيل اين امر كمك نموده و تا حد زيادي اين مشكل را مرتفع نمايد .
از جمله مواردي كه اتحاديه اروپايي در عضويت تركيه در اين اتحاديه موثر دانسته است تداوم روند اصلاحات و بهبود وضعيت اقتصادي اين كشور است .
به همين منظور دولت آنكارا در نظر دارد با اجراي يك برنامه اقتصادي فراگير تحولات اقتصادي در اين كشور را شتاب دهد . بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد اوضاع اقتصادي تركيه آنگونه كه به نظر مي رسد وخيم نيست ، ميزان بدهي هاي دولت تركيه بسيار كمتر از كشورهايي مانند يونان ، ايتاليا و بلژيك است . مجموعه بدهي هاي آنكارا كمتر از 80 درصد توليد ناخالص ملي است و اين امر يكي از شرايط ورود به اتحاديه اروپايي را تامين مي كند .
مطالعات انجام شده نشان مي دهد پيشرفت اقتصادي تركيه 3دليل دارد . نخست آنكه دولت تركيه از اصلاحات ساختاري اقتصادي جانبداري مي كند . دوم آنكه آنكارا با هدف پيگيري عضويت در اتحاديه اروپايي عملاً در اين راستا گام بر مي دارد . سوم اينكه اعتباراتي است كه از سوي صندوق بين المللي پول در اختيار اين كشور قرار گرفته است .
نظر شما