به گزارش خبرنگار مهر، جشن ملی ثبت جهانی بقعه شیخ صفی ظهر دوشنبه با حضور رئیس جمهور، برخی معاونان و وزرا، مدیران دستگاه های اجرایی کشوری و استانی و علما و فرهنگیان برگزار شد.
در پایان این مراسم "چان لی" مدیر و نماینده دفتر منطقه ای یونسکو در جمهوری اسلامی ایران، ابلاغیه رسمی سند ثبت جهانی این آثار فرهنگی و تاریخی را تقدیم احمدینژاد کرد.
در حاشیه این مراسم مدیر و نماینده دفتر منطقه ای یونسکو در ایران طی گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر در اردبیل از ثبت این اثر ارزشمند فرهنگی و تاریخی در فهرست جهانی ابراز خرسندی کرد.
چان لی ارزش این اثر را برای یونسکو از ابعاد مختلف ارزیابی کرد و اظهار داشت: تنها نباید ارزش بنا و مادی این اثر مورد توجه قرار گیرد، چراکه ارزش معنوی، هنری و نیر فرهنگی آن در طول دوران به ارزش و ابهت آن افزوده است.
وی با بیان اینکه این اثر با ثبت در فهرست جهانی از تمام آسیبها و لطمات ممکن در امان مانده و مورد توجه قرار گرفته است، ابراز داشت: از اینکه با ثبت این اثر می توانیم آن را به تمام جهانیان معرفی کنیم، خوشحالیم.
چان لی خواستار اتمام طرح ساماندهی حریم این بقعه در کوتاه ترین زمان ممکن شد و تصریح کرد: باید با سرمایه گذاری مادی و معنوی این اثر را برای نمایش به دنیا آماده کرد.
مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی در مرکز شهر اردبیل از سال 75 تاکنون در حال ساماندهی و مرمت بوده و برای مرمت، ساماندهی و ایجاد موزه و نگارخانه آن 140 میلیارد ریال هزینه شده و عملیات اجرایی این طرح همچنان ادامه دارد.
این در حالی است که بر اساس مستندات تاریخی، تمامی مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی شامل گنبد الله الله، مسجد جنت سرا، قندیل خانه، حرم خانه، چینی خانه، چلهخانه، شربت خانه، شهیدگاه، محوطه باغ، آشپزخانه بزرگ، حمام و... که بیش از آثار و ابنیه کنونی بوده طی 10 سال و هفت ماه بنا شده و به بهره برداری رسیده است.
در پایان این مراسم همچنین از دست اندرکاران ثبت این اثر تاریخی در فهرست جهانی با اهدا لوح و هدایایی تقدیر شد.
مسعود علویان صدر معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور و مدیرکا اسبق این سازمان در استان اردبیل، محسن حسن طالبیان مسئول پرونده ثبت این اثر و بهروز ندایی مدیرکل فعلی میراث فرهنگی استان و مدیر پایگاه شیخ صفی از جمله این نفرات بودند.
گفتنی است بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به همراه بازار تاریخی تبریز در سال 88 پس از چند سال پیگیری مستمر در اجلاس سازان یونسکو در کشور برزیل به فهرست جهانی وارد شد.
نظر شما