به گزارش خبرنگار مهر، سازمان جهاد کشاورزی قم اعلام کرد: در گزارشی که توسط خبرگزاری مهر منتشر شده آمده است: ماهی های تلف شده به آقای قاسمی مالک مزرعه انارک در ابتدای جاده قاهان قم تعلق داشت.
مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قم در این خصوص گفت: با اعلام بروز مشکل تلفات ماهی توسط آقای قاسمی ، کارشناس شیلات بخش خلجستان به مزرعه مراجعه و توصیههای کارشناسی از قبیل راه اندازی سیستم هوادهی و برگشت آب و صید لایه ای به وی ارائه شد.
محمد رضا طاهری با اشاره به دلایل موثر در بروز تلفات ماهیان استخر مذکور گفت: بزرگ بودن مساحت استخر (یک هکتار) و حجم زیاد آب استخر باعث تاثیر پذیری شدید دمای آب استخر از دمای هوا شده و گرم شدن آب استخر در فصل گرما یکی از دلایل بروز تلفات ماهیان می باشد.
وی افزود: مدیریت پرورش ماهی در این گونه استخرها باید به گونه ای باشد که بچه ماهیان با وزن مناسب و در زمان مناسب در استخر رهاسازی شوند تا قبل از رسیدن فصل گرما و گرم شدن آب استخر، ماهیان به وزن پرواری و فروش رسیده و صید گردند.
وی اضافه کرد: استخر نیز می بایست هر ساله تخلیه شده و نسبت به خروج فضولات و لجن زدایی اقدام گردد و همچنین آهک پاشی و ضد عفونی استخر نیز بایستی صورت گیرد تا در دوره بعدی پرورش کیفیت مطلوب آب حفظ شده و از استرس ماهیان و بروز بیماری و تلفات جلوگیری شود که در این استخر این اقدام انجام نشده است.
طاهری در ادامه سخنان خود گفت: به رغم وجود برق در مزرعه مذکور، مدیر مزرعه اقدامی برای رساندن برق به استخر جهت نصب انواع ادوات هوادهی ننموده است که این نیز خود دلیلی بر تشدید تلف شدن ماهیان بوده است.
مشکلی در خصوص بیمه ماهیان سردابی وجود ندارد
مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مشکلی در خصوص بیمه ماهیان سردابی وجود ندارد، اضافه کرد: با توجه به مشکلات برخی کشاورزان در خصوص مالکیت آب و زمین و مواردی از قبیل انحصار وراثت، اجاره ای بودن و ... برای بیمه نمودن ماهیان سردابی نیازی به داشتن پروانه بهره برداری پرورش ماهی نیست و با مساعدت صندوق بیمه محصولات کشاورزی بانک کشاورزی استان قم با معرفینامه کتبی مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی اقدام به بیمه ماهیان سردابی می نماید.
خدمات کارشناسی رایگان کارشناسان شیلات قم
طاهری در ادامه با اشاره به خدمات ارائه شده توسط مدیریت شیلات استان به نامبرده تصریح کرد: از 3 سال قبل خدمات کارشناسی رایگان توسط کارشناسان شیلات به وی ارائه و دوره های آموزشی پرورش ماهیان سردابی نیز برای مدیریت مزرعه مذکور برگزار شده است.
وی افزود: کارشناسان شیلات به رغم نداشتن پروانه بهره برداری پرورش ماهی توسط ایشان، بازدیدهای ادواری از استخر مذکور را در دستور کار خود داشتند و طی این بازدیدها توصیه های کارشناسی جهت مدیریت و پرورش و تغذیه ماهیان را به نامبرده ارائه کرده اند.
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد اخذ پروانه پرورش ماهیان گرمابی به نامبرده داده شده است، اضافه کرد: صدور پروانه پرورش ماهیان گرمابی در استخر نامبرده با استفاده از قنات شخصی که در سند مالکیت قید شده است بلامانع می باشد و در صورت درخواست، پیگیری خواهد شد.
3 دوره متوالی پرورش ماهی نشان از صرفه اقتصادی آن دارد
مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی قم در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر به صرفه بودن پرورش ماهی قزل آلا در استخرهای ذخیره آب کشاورزی گفت: انجام فعالیت پرورش ماهی قزل آلا در سه سال متوالی توسط نامبرده نشانگر صرفه اقتصادی این فعالیت می باشد، ضمن اینکه در اثر غنی شدن آب استخر از املاح ازت از مصرف کود شیمیایی مورد نیاز مزرعه کاسته شده و حدود 10 درصد افزایش راندمان تولیدات محصولات کشاورزی را در بر دارد.
طاهری در ادامه سخنان خود بیان داشت: در بخشی از این گزارش آقای قاسمی اظهار داشته اند که استخر را بنا بر صحبت استاندار محترم قم مبنی بر احداث استخرهای ذخیره آب دومنظوره ساخته است، که در اینجا ذکر این نکته ضروری است که در سال 84 که این استخر احداث شده و هیچ ربطی به طرح جدید استخرهای دومنظوره و مساعدت استانداری در سال 89 با این طرح ها ندارد.
وی گفت: نامبرده به خاطر مزایای وجود استخر ذخیره آب و به دلیل کم بودن آبدهی قنات شخصی و حق آبه استفاده از قنات مشاع و ذخیره آب قنات در زمستان و استفاده از آن در فصل گرما اقدام به احداث استخر نموده است.
سرپرست روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قم نیز در خصوص مطالب مندرج شده از سوی وی در خبرگزاری مهر اظهار داشت: طی تماس تلفی که از سوی خبرنگار خبرگزاری مهر با بنده گرفته شد به دلیل تخصصی بودن بحث، از ایشان فرصت خواستم که بعد از گرفتن اطلاعات تخصصی با شما تماس خواهم گرفت و توضیحات لازم را ارائه خواهم داد.
علی قاسمی ورجانی اظهار داشت: بعد از اینکه اطلاعات لازم و کارشناسی را از مدیریت شیلات دریافت کردم با خبرنگار مربوطه تماس گرفته و توضیحات لازم را ارائه دادم.
وی افزود: این گونه اخبار باعث تشویش اذهان عمومی شده و خلاف رسالت مطبوعاتی و رسانه ای و تاکیدات مقام معظم رهبری می باشد، ضمن اینکه گرفتن اطلاعات در این گونه موارد تخصصی و علمی به صورت تماس تلفنی و عجولانه صحیح نمی باشد و بایستی خبرنگار مربوطه با حضور در سازمان یا به صورت مکتوب اقدام به دریافت اطلاعات از مجرای روابط عمومی نماید.
قاسمی گفت: ذکر این نکته ضروری است که جهت اجرای طرح طوبی، احداث باغ و آبیاری قطره ای در 16 هکتار ، مالک مزرعه انارک برای دریافت مبلغی بالغ بر 57 میلیون تومان تسهیلات توسط سازمان جهاد کشاورزی قم به بانک کشاورزی معرفی شده است.
قم - خبرگزاری مهر: مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان قم بزرگ بودن استخر را دلایل اصلی تلف شدن 25 هزار قطعه ماهی در قم را اعلام کرد.
کد خبر 1361518
نظر شما