به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، حمید رسایی نماینده تهران و عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس در جلسه علنی روز سه شنبه در تذکری آییننامهای با استناد به ماده 23 آیین نامه داخلی مبنی بر حفظ شان مجلس خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس اظهار داشت: کمیسیون اصل 90 از مهمترین کمیسیونهای مجلس است و قطعاً شکایت نمایندگان از هر یک از قوا باید در این کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: کاری که کمیسیون اصل 90انجام داده این است که 4 شکایت از رئیس جمهور را مورد بررسی قرار داده که باید حتماً در صحن مجلس قرائت شود اما نباید نسبت به گزارش های اصل 90 سلیقهای برخورد شود.
نماینده تهران یادآور شد: پیش از این نمایندگان نسبت به عملکرد هیئت رئیسه درباره چگونگی بررسی طرح مربوط به وقف دانشگاه آزاد شکایتی به کمیسیون اصل 90 ارایه کردند و نهایتاً کمیسیون اصل 90 گزارشی تهیه کرد و به هیئت رئیسه داد اما هیئت رئیسه اعلام کرد اجازه خواندن آن داده نمیشود شما هم فرمودید گزارشی به دست هیئت رئیسه نرسیده است و سپس نامه مربوط به گزارش در رسانهها منتشر شد.
عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس گفت: آقای نکونام ( رئیس کمیسیون اصل 90) تاکید کرد برای بار دوم گزارش این شکایت به هیئت رئیسه مجلس ارسال شده است، این در حالی است که شکایت نمایندگان و هیئت رئیسه مجلس مربوط به سال گذشته است اما شکایت نمایندگان از رئیس جمهور به امسال مربوط میشود.
رسایی گفت: عدم قرائت گزارش مربوط به عملکرد هیئت رئیسه و تصمیم برای قرائت گزارش شکایت نمایندگان از رئیس جمهور باعث میشود که این مورد ابزاری در دست برخیها باشند که تاکید کنند این برخورد سیاسی مجلس است.
وی خطاب به لاریجانی گفت: شما باید اجازه دهید گزارش شکایت نمایندگان از عملکرد هیئت رئیسه مجلس قرائت شود تا تلقی نشود تا مجلس در مواردی که شکایتها مربوط به قوه مقننه است اجازه اعمال قانون را نمیدهد.
لاریجانی در پاسخ به رسایی گفت: با سوءظن به این موضوع نگاه نکنید نحوه گزارش کمیسیون اصل 90 به هیئت رئیسه رسمی نبود و در آن زمان گفته شد این گزارش به منشی یا تلفنچی هیئت رئیسه داده شده بنابراین به هیئت رئیسه نداده بودند. همچنین نظارت هیئت رئیسه لحاظ نشده بود و مقرر شد آقای ابوترابی که در آن زمان در هیئت رئیسه بودند موضوع را پیگیری کنند. مجدداً قرار شد موضوع مورد بررسی قرار گیرد و با فهم این مسایل گزارشی تهیه شود.
رئیس مجلس ادامه داد: موضوع دیگر این است که کمیسیون اصل 90 نمی تواند درباره تشخیص هیئت رئیسه مبنی بر اینکه موضوعی خلاف قانون است یا خیر اظهار نظر کند، این در حوزه کاری آنها نیست.
وی گفت: اگر مطابق نظر هیئت رئیسه مجلس موضوعی قانونی یا غیرقانونی تشخیص داده شد و هیئت رئیسه برخلاف نظر خود اقدامی کرد کمیسیون اصل 90 میتواند نسبت به آن نظر دهد بنابراین هیئت رئیسه با تشخیص خود با توجه به قسمی که یاد کرده است عمل میکند و کمیسیون اصل 90 در مقام تشخیص نمیتواند قضاوتی داشته باشد.
نظر شما