به گزارش خبرگزاری مهر، تراب محمدی گفت: این کاروانسرا قدمتی معادل دوره صفویه دارد و چون در روستای امامیه قرار گرفته به این نام خوانده می شود.
محمدی یادآور شد: متروکه ماندن بنا در طول سالیان و تخریباتی که توسط اهالی و بی توجهی به حفاظت آن در آن ایجاد شده و همچنین آسیب ذاتی مصالح در طول زمان از جمله آسیب های وارده به این بنا است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اظهار داشت: این کاروانسرا به شکل مربع به ابعاد 40 در 40 متر به مساحت 1653 متر مربع با حیاط مرکزی در مجاورت جاده خاکی روستایی قرار گرفته و از طاق به روش رومی جهت پوشش آن استفاده شده است.
وی افزود: این بنا از این پس نظارت بر هر گونه عملیات و تغییر و مرمت در آن بر عهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی می باشد.
محمدی عنون کرد: ثبت آثار در فهرست آثار ملی کشور باعث نظم بخشیدن و دقت عمل بیشتر در حفظ و احیا و معرفی آثار تاریخی می گردد و به همین دلیل بر افزایش دامنه بناها و آثار ثبت شده تاکید داریم.
کاروانسرای امامیه یکی از 16 اثر از میراث فرهنگی و معنوی آذربایجان شرقی است که در خرداد ماه سال جاری در سومین همایش شورای عالی سیاست گذاری در استان چهار محال و بختیاری در فهرست آثار ملی ایرانیان به ثبت رسید.
گفتنی است، تاکنون بیش از 1800 اثر از آثار تاریخی وفرهنگی استان در فهرست آثار ملی ثبت شده است که از این تعداد مجموعه کلیساهای تاریخی ارامنه آذربایجان در شهرستان جلفا و مجموعه بازار تاریخی تبریز در فهرست آثار جهانی ثبت شده است.
نظر شما