به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، رجب طیب اردوغان روز گذشته پیش از سفر خود به منطقه ترک نشین قبرس در سخنانی گفت: ترکیه نمی تواند ریاست دوره ای قبرس بر اتحادیه اروپا را بپذیرد مگر آنکه این کشور برای جدایی دو بخش این جزیره راه حلی پیدا کند.
وی افزود: اتحادیه اروپا باید تاثیری که می تواند ریاست بخش یونانی نشین قبرس بر این اتحادیه داشته باشد، بپذیرد.
اردوغان گفت: ما ریاست قبرس جنویی بر اتحادیه اروپا را نخواهیم پذیرفت ما آن را [بعنوان یک کشور] برسمیت نمی شناسیم و اتحادیه اروپا باید تبعات این روند را در نظر داشته باشد.
نخست وزیر ترکیه همچنین به محض ورود به بخش ترک نشین قبرس گفت: تا زمانی که اصل تاسیس دو کشور پذیرفته نشود پیشرفتی در حل مسئله جدایی این جزیره به دو بخش بوجود نخواهد آمد.
این مقام ترک یاد آورد شد: کشوری به نام قبرس وجود ندارد بلکه قبرس جنوبی است و بخشی هم داریم که جمهوری ترک نشین قبرس شمالی نام دارد.
جمهوری قبرس که قرار است از نیمه دوم سال 2012 ریاست دوره ای شورای اتحادیه اروپا را به مدت شش ماه به دست بگیرد، کشوری جزیرهای است. این کشور در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا بدست آورد و حکومت مستقل قبرس اعلام موجودیت کرد.در پی این فرایند بریتانیا، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند اما در سال ۱۹۶۳، نمایندگان اقلیت ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس خارج شدند و در پی بروز درگیری بین دو طرف، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام کرد که ماموریت آن تا کنون تمدید شده است. در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس، رئیس جمهوری وقت قبرس، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد.
نظر شما