۱ مرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۲۷

گزارش خبری/

بازار زبانکده ها داغ است/ ضرورت توجه بیشتر به کیفیت آموزش

بازار زبانکده ها داغ است/ ضرورت توجه بیشتر به کیفیت آموزش

یاسوج - خبرگزاری مهر: این روزها و در گرمای داغ تابستان، بازار زبانکده ها نیز داغ است اما آیا این زبانکده ها می توانند نیاز مخاطبان خود را که یادگیری زبان انگلیسی است، برآورده کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، تابستان که می شود، همه به دنبال پر کردن اوقات فراغت خود هستند برخی به کلاس های هنری می روند، بعضی ها کلاس های ورزشی را انتخاب می کنند و عده ای هم به دنبال یادگیری زبان می روند.

نیاز به یادگیری زبان جهانی در عصری که با رشد تکنولوژی های ارتباط جمعی، دنیا را دهکده جهانی می نامند هر روز بیشتر از دیروز می شود و براین اساس همه تلاش می کنند در این دهکده غریبه نباشند و از قافله عقب نمانند.

شاید تا به حال این سئوال برایتان پیش آمده باشد که چرا پس از هفت سال آموزش زبان انگلیسی در مقاطع راهنمایی و متوسطه تنها فقط معانی برخی کلمات و قواعد دستوری را یاد گرفته ایم ولی از تکلم یا نوشتن سه جمله عاجز هستیم.

پاسخ های بسیاری برای این سئوال وجود دارد که از آن جمله می توان به ضعف سیستم آموزشی و عدم وجود کتابهای مناسب و اساتید مجرب اشاره کرد.

با طرح چنین سئوالهایی و احساس نیاز به دانستن زبان انگلیسی، بسیاری از ما تصمیم جدی می گیریم که برای یادگیری زبان به زبانکده ها مراجعه کنیم به امید آنکه در آنجا بتوانیم این ضعف را جبران کنیم.

هنگام انتخاب یک زبانکده با آگهی های تبلیغاتی بسیاری مواجه می شویم که این آگهی ها انتخاب را برای ما دشوار می کند اما ملاک های انتخاب یک زبانکده خوب چیست آیا تبلیغات بیشتر معرف کیفیت بالای آموزش در یک زبانکده است؟

اغلب والدین نزدیکی، ارزانی، آشنایی و چشم و هم چشمی را معیارهای انتخاب یک زبانکده برای یادگیری زبان انگلیسی فرزندانشان می دانند.

در صورت انتخاب زبانکده با چنین معیارهایی و بدون توجه به کیفیت خدمات آموزشی، زبان آموز متوجه می شود که در اینجا نیز وقت خود را هدر می دهد و چیزی یاد نگرفته است بر این اساس قید زبان آموختن را می زند و همیشه هم فکر می کند که ضعف از اوست و استعداد یادگیری زبان را ندارد اما در اکثر مواقع ضعف برخی از زبانکده ها علت اصلی این مسئله است.

چندین زبانکده عوض کرده ام

مائده ابراهیمی دانشجوی عمران و علاقمند به یادگیری زبان است. او می گوید: در طول سالهای گذشته چندین زبانکده عوض کردم و هزینه های گزافی نیز پرداخت کردم تا بالاخره توانستم زبانکده ای را پیدا کنم که استانداردهای لازم را رعایت کند.

وی می افزاید: در این میان آگهی های تبلیغاتی زیادی وجود داشتند که هرکدام بر مهارت های مختلف خود در آموزش زبان و تدریس توسط اساتید مجرب تاکید می کردند اما این زبانکده ها به علت عدم استفاده از شیوه های نوین آموزش زبان و تکیه بر روش های قدیمی، نتوانستند مرا در این راه یاری کنند.

این زبان آموز می گوید: مدرسین زبان در این زبانکده ها در کلاس فارسی حرف می زدند و تنها کلمه و جمله می گفتند و ما تکرار می کردیم و گرامر درس می دادند و ما یادداشت می کردیم اما برای صحبت کردن به انگلیسی در کلاس اهمیتی قائل نبودند.

ضرورت زبان آموزی در جامعه ایجاد نشده است

یک کارشناس زبان های خارجی نیز گفت: ضرورت یادگیری زبان خارجی هنوز در جامعه ایجاد نشده است.

احمد علیزاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اغلب والدین فرزندان خود را بدون توجه به این نکته که هدف نهایی رفتن به کلاس زبان تکلم به آن زبان است، ثبت نام می کنند.

وی بیان کرد: والدین در طول ترم نظارتی بر پیشرفت فرزندان خود ندارند و در پایان نیز بدون توجه به اینکه آیا فرزندانشان پیشرفتی نسبت به گذشته داشته اند یا نه صرفا بر اساس گواهی پایان دوره زبانکده فرزندان خود را در سطح بعد ثبت نام می کنند.

علیزاده اظهار داشت: مسئولان برای تشویق والدین هزینه ثبت نام در کلاس های زبان را نسبت به سایر استانها کاهش داده اند اما با وجود این استقبال خوبی از زبانکده ها نشده است.

معیار علمی در دادن مجوز زبانکده رعایت شود

یک مدیر زبانکده در یاسوج نیز با اشاره به هزینه پایین کلاس های زبان در استان گفت: اگر تعداد شاگردان یک کلاس کم باشد بازدهی افزایش می یابد اما به دلیل کم بودن میزان شهریه این کار صرفه اقتصادی ندارد.

داوود پادیز یکی از راههای افزایش کیفیت را افزایش میزان شهریه عنوان کرد و افزود: اغلب زبان آموزها در این شهر تنها در فصل تابستان به زبانکده می آیند که اگرچه مفید است اما تنها استمرار حضور در کلاس های زبان سبب یادگیری صحیح آن می شود.

وی با انتقاد از فعالیت برخی نهادهای وابسته به دولت در آموزش زبان گفت: باید معیارهای علمی و تخصصی نیز به دیگر ملاک ها جهت تاسیس زبانکده اضافه شود تا سازمان و افرادی که صلاحیت علمی کافی ندارند، زبانکده تاسیس نکنند.

اما شاید یکی دیگر از دلایل ضعف آموزش در برخی زبانکده ها استفاده از دانشجویان یا معلمان زبان به خاطر دریافت حق الزحمه کمتر باشد. ممکن است این افراد متکلمان خوبی باشند اما با شیوه های نوین یادگیری زبان آشنایی کمتری دارند.

همچنین در برخی از زبانکده ها آزمونهای تعیین سطح استاندارد برگزار نمی شود و زبانکده بر اساس تمایل زبان آموز یا خالی ماندن برخی کلاسها اقدام به پذیرش زبان آموز می کند.

با این حال عدم برگزاری آزمونهای غیراستاندارد و بدون سنجش علمی تنها برای رضایت والدین زبان آموز و نبود وسایل کمک آموزشی مناسب از دیگر مشکلات این زبانکده هاست.

در عین حال زبانکده های خوبی نیز مشغول به کار هستند که متولیان باید این زبانکده ها را بر اساس کیفیت خدمات آموزشی درجه بندی کنند تا از سردرگمی و اتلاف وقت والدین و زبان آموزان کاسته شود.

کد خبر 1363885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha