سید رضا حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در بابل افزود: با توجه به جمعیت محدود و دسترسی آسانتر به افراد سالمند، مهاجرت پذیری کم، این شهر محل مناسب برای اجرای طرح سلامت سالمندان انتخاب شد که در این طرح تمام افراد سالمند بالای 60 سال امیرکلا مورد بررسی قرار میگیرند.
وی افزود: دعوت از سالمندان به صورت همگانی از طریق نصب پوسترهای تبلیغاتی، شورای شهر، پایگاههای بسیج و مساجد و نهادهای غیردولتی صورت می گیرد و افراد سالمند در صورت تمایل به مرکز تحقیقات جمعیتی شهر امیرکلا مراجعه و مورد بررسی قرار میگیرند.
حسینی بیان داشت: در این طرح آزمایشهای قند، چربی، اسید اوریک، بررسی فعالیت کلیه، شمارش کامل خونی، بررسی از نظر کم خونی، انجام اسکن استخوان برای بررسی پوکی استخوان، معاینه چشم توسط متخصص چشم، اندازه گیری فشار خون، وزن، قد، آزمایش فعالیت تیروئید ازنظر کم کاری وپرکاری، بررسی وضعیت حافظه سالمندان برای درمان زودرس اختلالات شناختی، بررسی وضعیت افسردگی در سالمندان، بررسی وضعیت تعادل و قدرت عضلات در سالمندان برای پیشگیری از شکستگی استخوان (عدم تعادل)، پرسشنامه فیزیکی و آزمایشات ژنتیکی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه تمام آزمایش ها و هزینه درمان برعهده دانشگاه علوم پزشکی بابل است، بیان داشت: درصورتی که افراد سالمند بیماری خاصی در معاینات اولیه داشته باشند به همکاران روان پزشک، متخصص چشم، فوق تخصص غدد و فیزیوتراپ معرفی می شوند.
رئیس مرکز تحقیقات جمعیتی امیرکلا تصریح کرد: تمام آزمایشها و معاینات رایگان بوده و از طریق اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی بابل تامین می شود.
حسینی، هزینه اولیه اجرای این طرح را 120 میلیون تومان برآورد کرد و گفت: این طرح به شیوه نوین برای نخستین بار در منطقه به شکل بیماریابی به اجرا درآمده است.
وی گفت: در این طرح بیش از 30 عضو هیئت علمی علوم پایه و بالینی مشارکت دارند که نتایج این طرح علاوه بر خدمترسانی به مردم و افراد سالمند به صورت مقالات در مجلات معتبر به چاپ می رسد.
رئیس مرکز تحقیقات جمعیتی امیرکلا بیان داشت: جمعیت سالمندان کشور در حال حاضر هشت درصد بوده که پیشبینی میشود تا سال 2025، به 11.8 درصد و در سال 2050 به 30 درصد افزایش یابد.
وی افزود: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی افراد 60 سال به بالا به عنوان سالمند تلقی شده هرچند در برخی از کشورها عدد 65 سال ملاک سالمندی است بر این اساس اگر قرار باشد در سال 2050، 30 درصد جمعیت سالمند باشند پس از هر سه نفر یک نفر 60 سال به بالا است.
حسینی بیان داشت: باید سالمند سالم داشته باشیم تا چرخ جامعه را به حرکت در آورده و در فعالیت اجتماعی مشارکت کنند.
رئیس مرکز تحقیقات جمعیتی امیرکلا، بهبود وضعیت زندگی، دسترسی به مراقبت بهتر بهداشتی و درمانی، داروهای جدید و افزایش امید به زندگی را علل افزایش سن سالمندی درکشور برشمرد و افزود: در حال حاضر امید به زندگی در کشور برای مردها 70 سال و برای زنان 75 سال است.
نظر شما