به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام و المسلمین کاظم بهرامی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در همایش مسئولان بازرسی یگانهای تابعه نیروی زمینی ارتش، انجام تست شخصیت پایوران و سربازان وظیفه در ابتدای خدمت، نهادینه کردن تشکیل مراکز مشاوره روحی و روانی در یگانها، همگانی کردن ورزش در نیروهای مسلح، ایجاد سامانه نظارت و کنترل اجرای راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم و تهیه دستورالعمل جلب و دستگیری سربازان فراری را پنج پیشنهاد مهم این سازمان در زمینه پیشگیری از وقوع جرم برشمرد.
وی ادامه داد: این پنج راهکار مهم، حاصل تحقیقات و پژوهشهای چندین ساله سازمان قضایی نیروهای مسلح است که در جلسه اخیر شورای عالی سیاستگذاری نیروهای مسلح مطرح شده است.
این مسئول عالی قضایی درباره انجام تست شخصیت پایوران و سربازان وظیفه در ابتدای خدمتشان اظهار کرد: بخشی از مشکلات و حوادث ناگوار در نیروهای مسلح را افراد دچار اختلال روحی و روانی به وجود میآورند که با استفاده از این ابزار میتوانیم اشخاصی را که قابلیت خدمت در نیروهای مسلح ندارند، در همان ابتدا شناسایی کنیم.
بهرامی با تاکید بر اینکه تست شخصیت باید به هر قیمتی اجرا شود، افزود: نیروها در ابتدای ورود به خدمت مورد آزمایشهای مختلف جسمی قرار میگیرند اما آزمایشهای روحی و روانی مهمتر است.
وی یکی از اثرات مثبت انجام تست شخصیت را بکارگیری افراد منطبق با روحیات آنان دانست و خاطرنشان کرد: این تست صرفا به منظور معاف کردن سربازان مشکل دار نیست بلکه برای ما روشن میسازد که نیرو دارای چه ظرفیتی است و در کجا بهتر میتوانیم از او استفاده کنیم.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح تصریح کرد: بر همین اساس هر سرباز یا پایوری را نباید اسلحه در دستش بگذاریم تا خدای نکرده فجایعی به بار آورد.
بهرامی به پیشنهاد این سازمان در رابطه با نهادینه کردن تشکیل مراکز مشاوره روحی و روانی در یگانهای نظامی و انتظامی اشاره کرد و افزود: تشکیل این مراکز حلقه مکمل تست شخصیت است البته کم و بیش در یگانها وجود دارد ولی نهادینه نشده است. این مراکز با تخصصهای لازم باید در پادگانها تشکیل شود.
وی در خصوص همگانی کردن ورزش در نیروهای مسلح نیز اظهار کرد: هرچند اقدامات مختلفی در این زمینه صورت گرفته لیکن بنا به نظر اکثر فرماندهان کافی نیست و نیروها به لحاظ آمادگی جسمی و روحی باید در سطح بالاتری باشند چون ورزش از بروز مشکلات جسمی، روحی و بسیاری از انحرافات جلوگیری میکند.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح درباره ایجاد سامانه نظارت و کنترل اجرای راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم نیز گفت: در تحقیقات و پژوهشهایی که سازمان قضایی نیروهای مسلح با کمک فرماندهان در باب پیشگیری از وقوع جرم انجام داده تاکنون 95 راهکار ارائه شده و چند مصوبه نیز شورای عالی سیاستگذاری داشته است که با این سامانه میتوان ارزیابی کرد که تاکنون کدام یگان این راهکارها را به مرحله اجرا گذاشته و کدام یک بهتر عمل کرده است.
بهرامی با اشاره به دیگر پیشنهادات این سازمان در خصوص تهیه دستورالعمل جلب و دستگیری سربازان فراری، یادآور شد: بر اساس قوانین، یگان، دژبان و نیروی انتظامی برای جلب و دستگیری سربازان فراری وظایفی دارند که این مهم در حال حاضر به طور کامل اجرا نمیشود و تنها به گزارش فرار به دادسرای نظامی اکتفا میشود.
وی افزود: براساس این دستورالعمل، دستگاههای مسئول موظف به جلب و دستگیری سربازان فراری هستند.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با بیان اینکه این پیشنهادها پس از تصویب ابلاغ میشود، ابراز امیدواری کرد که با اجرای آنها آینده بهتری برای نیروهای مسلح رقم زده شود.
بهرامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نظارت و کنترل یکی از ابزارهای مدیریت است، تصریح کرد: نکته جدیدی که در این باب مطرح شده کنترل فرآیندها به جای کنترل افراد است. یعنی کارکنان را در فرآیندها مشارکت دهیم و کار خوب را از مجموعه آنان بخواهیم.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از مبانی دینی در اصول مدیریت، گفت: یک مدلی که در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ارائه شده مدیریت رحمانی است که بر اساس آن بالاترین مدیر، خداوند است و پیامبران و اولیای الهی تحت تدبیر خداوند مدیریت میکنند و ما باید از آنان الگو بگیریم چون خللی در مدیریت آنان وجود ندارد.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح نظارت آیندهنگر، نظارت همزمان و نظارت گذشتهنگر را از انواع نظارت عنوان کرد و افزود: نظارت آیندهنگر مطلوبترین نوع نظارت است چون از آسیبهای احتمالی جلوگیری میکند و صدمه کمتری به افراد و تشکیلات میزند.
نظر شما