حیدر رمضان منش در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه اخیرا شاهد بروز جرایم خشن در سطح جامعه هستیم؛ جرایمی که تا چند سال گذشته خبری از آنها نبوده و به علت مشکلات اجتماعی و فقر فرهنگی با آنها روبرو شده ایم. در گذشته مجرمان به دلیل مشکلات اجتماعی تنها به چند سرقت خرد شبانه بسنده می کردند و کمتر جرائم خشن وجود داشت.
وی ادامه داد: سرقتهای مسلحانه، تجاوز به عنف، درگیری و ضرب و شتم و افزایش استفاده از سلاح سرد توسط مجرمان بسیار نگران کننده است. همچنین گرایش مجرمان به سمت خشونت و استفاده از آن در سرقتها و یا درگیریها نشان از نبود قانون قاطع برای برخورد با این افراد است.
رمضان منش تصریح کرد: البته نباید نقش پلیس را در کاهش جرایم انکار کرد. اگر پلیس در مناطق جرم خیز و یا دارای آسیب اجتماعی زیاد مستقر باشد کمتر شاهد بروز جرم و جنایت خواهیم بود این در حالی است که متاسفانه برخی از نقاط از سوی پلیس کنترل نمی شود و همین امر باعث افزایش جرایم در این مناطق شده است.
این جرم شناس با اشاره به بروز جرایم خشن از سوی مجرمان در نبود پلیس اظهار داشت: وقتی مجرمی حضور پلیس و قانون را حس نمی کند جسارتش برای انجام جرایم خشن بیشتر می شود. به عنوان مثال اگر ایستگاه پلیسی در نزدیکی محل حمله به طلبه جوان وجود داشت اراذل و اوباش به خود اجازه نمی دادند مرتکب چنین جرمی شوند.
وی خواستار حضور بیشتر پلیس در نقاط جرم خیز شد و افزود: در صورتی که پلیس به صورت محسوس در سطح شهر حضور داشته باشد علاوه بر افزایش احساس امنیت، فضا برای مجرمان ناامن می شود.
رمضان منش خواستار استقرار الکترونیکی پلیس در نقاط جرم خیز شد و تصریح کرد: اگر مجرم حضور پلیس را در کنار خود حس کند هیچگاه مرتکب جرم نمی شود به همین دلیل استفاده از ابزار الکترونیکی می تواند در کاهش جرم و کنترل مجرمان موثر باشد.
نظر شما