۳ مرداد ۱۳۹۰، ۸:۲۴

پایان یک برنامه 10 ساله/

تنها برنامه با موضوع امام زمان (عج) حذف شد/ مهدویت حلقه گمشده تلویزیون

تنها برنامه با موضوع امام زمان (عج) حذف شد/ مهدویت حلقه گمشده تلویزیون

در آستانه ماه مبارک رمضان و با حذف برنامه "به سوی ظهور" مهدویت حلقه گمشده‌ای در سیما به حساب می‌آید که توجه به آن مغفول مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه ماه شعبان شاهد پخش آخرین قسمت "به سوی ظهور" تنها برنامه تخصصی مهدویت صدا و سیما بودیم که طی 11 سال به راه خود ادامه داد و طبق نظر مدیرانی که به توقف ساخت آن دستور داده بودند، در آستانه میلاد حضرت صاحب‌الزمان (عج) به انتها رسید. بی شک حذف تنها برنامه تخصصی تلویزیون در حوزه مهدویت با تمام ضعف و قوت‌های آن، علاوه بر واکنش‌های مثبت و منفی افراد، این پرسش را ایجاد می‌کند که با جلوگیری از ساخت این برنامه چه اثر دیگری خلا موجود در صدا و سیما را آن هم در آستانه ماه رمضان پر خواهد کرد؟ آن هم زمانی که حتی مقام معظم رهبری نیز در بیاناتی که در جمع اساتید و فارغ‌التحصیلان تخصصی مهدویت داشتند، بر لزوم توجه به این مقوله تاکید داشته‌اند.

احساس نیاز به برنامه‌های مهدوی مستدل بیداد می‌کند
دکتر سید حسین میرمحمد صادقی عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با اظهار امیدواری نسبت به ادامه این شکل برنامه‌ها با گروه و عوامل دیگری به مهر گفت: این تیم خاص در طی مدت زمان 11 سال زحماتی کشیده بودند و من امیدوارم با اتمام این برنامه مدیران صدا و سیما به زودی برنامه‌های مشابهی را پیش‌بینی کنند.

وی افزود: از نظر مهدوی به ویژه در رابطه با نسل جوان نیاز به روشنگری‌های بسیار بیشتری از آنچه تا به حال انجام شده است احساس می‌شود و قطعا ما نیازمند برنامه‌های پربار مستدل و مستندی هستیم.
 
سخنگوی سابق قوه قضاییه با انتقاد نسبت به زمانی که این برنامه برای پخش در اختیار داشت، تصریح کرد: شاید بهتر باشد زمان برنامه بعدی تغییر پیدا کند و زمان‌های دیگری غیر از ظهر جمعه پخش شود که مسلما موثرتر بوده و تعداد بینندگان بیشتری از نسل جوان را به خود اختصاص می‌دهد. تلویزیون در این زمینه نیاز به کار بسیاری دارد.
 
"به سوی ظهور" دیگر حرفی برای گفتن نداشت
 
محمدرضا اسلاملو کارگردان فیلم مستند "جعبه سیاه 11 سپتامبر" با بیان این مطلب که زمانی که جامعه از طریق آبشخور درستی سیراب نشود به ورطه گمراهی می‌افتد، در این باره اظهار کرد: "به سوی ظهور" دارای ایرادات بسیاری بود و این اواخر حرفی برای گفتن نداشت. درجا می‌زد و مطلب نویی مطرح نمی‌کرد. بزرگترین شجاعتش نیز معرفی مدعیان دروغین بود. در حالی که یک برنامه مهدوی باید مردم را با حقیقت ظهور آشنا کند نه اینکه مدام دنبال مچ گیری باشد و اصل قضیه را فراموش کند.

وی افزود: بیشتر از همه اشتباهی که در این برنامه انجام شد معرفی علی یعقوبی به عنوان فردی شیاد بود. در حالی که او کسی است که از گفته‌هایش فیلم سینمایی ساخته‌اند و رهبر نیز از آن تقدیر کرده‌اند.

این کارگردان با اشاره به لزوم وجود برنامه‌های مهدوی تصریح کرد: اگر صدا و سیما  برنامه مهدوی دیگری را روانه آنتن نکند اشتباه کرده است، اما تعطیلی این برنامه به خصوص به دلیل دچار شدن به تکرار و روزمرگی امر مثبتی است. ایجاد هیجان کاذب در مردم صحیح به نظر نمی‌رسد و حتی روحانیانی که در "به سوی ظهور" سخنرانی می‌کردند حرف تازه‌ای برای گفتن نداشتند و مضامینی تکراری را مطرح می‌کردند.

ضرورت بازگویی نقش انقلاب اسلامی در ظهور

وی ادامه داد: اگر تلویزیون را عدو فرض کنیم در این زمینه سبب خیر شده است و از طرفی کسی باید پاسخگوی ظلمی که در حق علی یعقوبی شده است نیز باشد. گرچه صدا و سیما مدیریت درستی ندارد و با حذف این برنامه مشخص نیست پس از این چه اتفاقی بیفتد. گرچه ضروری است اگر برنامه دیگری ساخته شد، صد در صد علمی باشد و از عصر انتظار که آن را پشت سر گذاشته‌ایم و پس از انقلاب به زمینه‌های ظهور رسیده‌ایم سخن بگوید. روشن کردن نقش انقلاب اسلامی در ظهور نیز اهمیت بسیاری دارد.

 اتمام برنامه‌های مهدوی محل تاسف است

مجتبی شریفی نویسنده کتاب "نمادها و رمزواره‌های حج" رضا صبور سازنده "به سوی ظهور" را یکی از باسابقه‌ترین و موفق‌ترین تهیه‌کنندگان عرصه تولید برنامه‌های معارفی دانست و اظهار کرد: در تولید این برنامه شجاعت و صراحت لهجه بسیاری متجلی بود و سازندگان آن با عنایت به قصد خدمت بدون واهمه از نتایجی که گاه ممکن بود متوجه خودشان شود و یا به ایجاد زیان مادی و قطع برنامه بینجامد محصول برجسته‌ای ارائه می‌دادند.
 
وی ادامه داد:  این برنامه نامی با مسمی با گرایشی به اعتقاد و عملی داشت که به کارگیری آن منتهی به ظهور و موجب حضور حضرت می‌شود. با این وجود اگر تعطیلی این برنامه موقت و به قصد شروع مجدد باشد آن را امری طبیعی می‌دانم اما اگر این اقدام به معنای اتمام این سنخ برنامه‌ها صورت گرفته، محل تاسف بسیار است.
 
رییس سابق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران با ابراز امیدواری از در جریان این اتفاق قرار گرفتن زیرمجموعه‌های پژوهشی که منتسب به مقام معظم رهبری هستند، اظهار کرد: امیدوارم به این شکل زمینه‌ای برای تداوم این برنامه و برنامه‌هایی از این دست با رعایت نظارت بر محتوی فراهم شود.
 
شریفی هشدار داد: تعطیلی این برنامه از عدم تشخیص درست نیازها خبر می‌دهد و این مطلب که ما میان میل و نیاز فرقی نگذاشته‌ایم و تنها نگاه می‌کنیم مخاطبان بیشتر به چه چیزی میل دارند. در صورتی که بسیاری از زمان‌ها آنچه انسان به آن میل دارد با نیاز او متفاوت است. تعطیلی این برنامه به این دلیل که مورد میل عده‌ای نیست در حقیقت گرایش به میلی است که جدا افتاده از نیاز است.
 
طرح  مباحث حیات مهدوی یک نکته مثبت بود
وی ادامه داد: در حالی که با این برنامه می‌توانیم به تبیین حیات مهدوی پرداخته و به پاسخگویی سوالاتی از این دست بپردازیم که چرا آقا غایبند و چه کنیم که ایشان که به اجبار در پرده غیبت به سر می‌برد مضطر به خروج شوند؛ یعنی چاره‌ای جز این که به وفادارانی که به یاری او وعده داده شده بودند بپیوندد و ظهور صورت بگیرد وجود نداشته باشند.

شریفی که در حال نگارش کتاب "دایره المعارف ولایت و زیارت" است یکی از نکات برجسته "به سوی ظهور" را در بازگویی مباحث حیات مهدوی دانست و گفت: یکی از نقاط مثبت "به سوی ظهور" رفتن به سراغ برخی نشانه‌ها و اشتباهاتی بود که در آن‌ها صورت گرفته است. برای مثال در تقدس مسجد جمکران که نشانه‌ای بر حیات امام زمان در چند عصر است، شبهه‌ای وجود ندارد اما اینکه نشانه حیات را به معبد تبدیل کنند و امام را تنها و غریب رها کنند صحیح نیست. در اینجا به جای این که اثر را نشانه‌ای به وجود آقا بگیریم و به سراغ خود او برویم و به خواستی که دارد متمسک شویم؛ نشانه را معبد کرده‌ایم و کاری با آقا نداریم. این یعنی گرفتن نشانه و ترک کردن صاحب نشانه که کاری نادرست است.
 
"به سوی ظهور" باید به روزتر عمل می‌کرد
 
محمدرضا برزویی، مسئول واحد دانشجویی بنیاد مهدی موعود (عج) نیز با بیان این مطلب که به برنامه به سوی ظهور انتقادات بسیاری وارد است، تصریح کرد: این برنامه باید با گذشت 11 سال به روز تر عمل کرد. من معتقدم تا وقتی یک کار تعطیل نشود زمینه‌ای برای حرکت به سوی تولید آثاری تازه و زیبا فراهم نمی‌شود. به سوی ظهور چندین سال بدون افزودن آیتم یا دیدگاه تازه‌ای به روی آنتن می‌رفت و این نیاز حس می‌شود که به سوی ظهور تازه‌ای در صدا و سیما ظهور پیدا کند.
 
 
در پایان باید منتظر تصمیمات مدیران سیما ماند و مشاهده کرد با اتمام پخش به سوی ظهور تا چه میزان به ادای سهم امام زمان در تلویزیون می‌پردازند. گرچه اگر برنامه‌ریزی در این زمینه وجود داشت بلافاصله پس از اتمام پخش برنامه مذکور باید شاهد برنامه تازه‌ای می‌بودیم.
 
- - - - - - - - - - -
 
مریم عرفانیان
کد خبر 1366206

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha