۳ مرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۲۰

رجبی در گفت‌وگو با مهر:

حضور انجمن‌ها و دانشگاه‌های هنری در اجرای مصوبه خرید آثار لازم است

حضور انجمن‌ها و دانشگاه‌های هنری در اجرای مصوبه خرید آثار لازم است

یک نگارگر عنوان کرد: اگر صرفا اجرای مصوبه خرید آثار هنری، به عهده نهادهای دولتی باشد شائبه های زیادی در اجرای آن وجود خواهد داشت اما اگر انجمن‌ها و دانشگاه‌ها در متن کار حضور داشته باشند کمتر این مسئله به وجود می‌آید.

محمدعلی رجبی پژوهشگر و نگارگر ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره مصوبه اختصاص یک‌هزارم بودجه عمرانی دستگاه‌های دولتی برای خرید آثار هنری گفت: این طرح حدود بیست سال پیش مطرح شده بود که پس از تغییراتی تصویب شد. باید در نظر داشت که نحوه استفاده از این بودجه اهمیت زیادی دارد بنابراین باید مرجعی برای کنترل این مساله و برنامه‌ریزی درست برای آن مشخص شود.

وی افزود: جا دارد وزارت ارشاد، وزارت علوم و سازمان میراث فرهنگی شورایی برای تدوین برنامه‌ای مشخص برای هزینه این بودجه تشکیل دهند. وزارت علوم در زمینه‌های مختلف هنری دانشجویان بسیاری در اختیار دارد که در راستای اهدافش پروژه‌های مختلفی را می‌تواند پیشنهاد کند. وزارت ارشاد هم که با هنرمندان زیادی در ارتباط است بنابراین باید از آنان دعوت کند. از آنجا که آثار هنری ما، جزو میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند، سازمان میراث فرهنگی نیز لازم است که به این حوزه وارد شود. در نتیجه تمامی هنرها و هنرمندان مطرح می‌شوند و مجموعه آثار کاملی برای خریداری انتخاب خواهد شد.

این نگارگر با بیان اینکه نظارت بر این مصوبه، امر مهمی است تا خدای ناکرده ناموفق نشود، ابراز کرد: در گذشته پیشنهاد ما این بود که وزارت ارشاد شورایی تشکیل دهد که در آن هنرمندان فرهیخته و مسوولان انجمن‌های هنری در این طرح مشارکت کنند که هم سبب تقویت انجمن‌ها بشود و هم نظارت دولت در زمینه‌های مختلف وجود داشته باشد. اگر این اتفاق بیفتد تصور می‌کنم سطح گسترده‌ای از هنرمندان تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

رجبی درباره شائبه سفارشی‌شدن آثار در مقابل خریدار دولتی، گفت: اگر صرفا اجرای این طرح به دست نهادهای دولتی باشد شوائب بیشتری نیز وجود خواهد داشت اما اگر انجمن‌ها و دانشگاه‌ها در اجرای آن حضور داشته باشند، کمتر مساله‌ای به وجود می‌آید، یا می‌توان گفت هیچ شائبه‌ای به وجود نخواهد آمد.

وی در ادامه بیان کرد: مسلما آثاری که برای خریداری از طریق این بودجه انتخاب می‌شود باید از میان آثار باتجربه‌ها و جوانان باشد. برخی از موزه‌ها، صاحب بودجه‌هایی برای خرید آثار پیشکسوتان هستند که البته باید این بودجه افزایش یابد. بنابراین لازم است که به آثار جوانان خلاق و مستعد نیز توجه بیشتری شود. امیدوارم شرایطی به وجود آید که این مصوبه به خوبی اجرا شود و ما شاهد رونق بیشتر هنر و آثار هنری در کشور باشیم.

محمدعلی رجبی همچنین درباره فعالیت‌های خود گفت: من اکنون به امر آموزش و تحقیق هنری می‌پردازم که حاصل تحقیقاتم تالیف هشت جلد کتاب آموزش نگارگری اسلامی ایران است که برای تدریس در دانشگاه‌ها نوشته شده است. همچنین کتابی با عنوان آداب معنوی در هنر اسلامی نوشته‌ام که در انتظار مهیا شدن شرایط برای انتشارشان هستم.

کد خبر 1366839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha