به گزارش خبرنگار مهر، دکتر احمد شیبانی بعداز ظهر دوشنبه در پایان جلسه مدیران دارویی وزارت بهداشت با تولیدکنندگان و سندیکاهای دارویی در کشور، با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح نتایج این نشست پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت مسئول مراقبت از سلامت مردم است، تصریح کرد: تصمیم بر این شد که وزارت بهداشت بر اساس اختیاراتی که دارد در قالب ضوابط و مقررات نسبت به تامین داروی مورد نیاز کشور اقدام کند.
معاون وزیر بهداشت با طرح این موضوع که قرار شد بحث اقتصادی دارو بر ماهیت دارویی حاکم نشود، افزود: دسترسی آسان مردم به داروهای با کیفیت، در اولویت برنامه ها و سیاستهای وزارت بهداشت قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه سیاست وزارت بهداشت حمایت از تولید داخل و صنعت دارویی کشور است، ادامه داد: ما وظیفه داریم که واردات دارویی را مدیریت کنیم. به این معنا که در قالب برنامه ای، واردات به تولید تبدیل شود.
شیبانی، مهمترین مزیت تولید داروهای خاص و بایوتک در داخل کشور را قیمت پایین آن عنوان کرد و افزود: باید صنعت دارویی را در جهتی مدیریت کنیم که بتوانیم روز به روز داروهای نوترکیب و جدید را تولید کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو در ارتباط با موضوع واردات داروی ام اس از آرژانتین، گفت: قرار نیست که این دارو را وارد کنیم بلکه داروی مورد نظر توسط یک شرکت داخلی در کشور آرژانتین تولید و سپس وارد ایران می شود تا زمینه تولید آن در داخل فراهم شود.
وی با اعلام اینکه این روند تا سه سال آینده ادامه خواهد داشت، در خصوص کیفیت داروی ام اس که قرار است در آرژانتین تولید و وارد کشور شود، افزود: کیفیت این دارو در حال بررسی و مطالعات بالینی است و هنوز نمی توانیم در مورد کیفیت آن اظهارنظر کنیم.
همچنین دکتر محمدرضا شانه ساز، معاون دارویی سازمان غذا و دارو نیز با عنوان این مطلب که داروی ایرانی ام اس از سال 85 با حمایت وزارت بهداشت در داخل تولید می شود، افزود: در 4 سال گذشته وزارت بهداشت به این شرکت داخلی حدود 95 میلیارد تومان یارانه دارویی داده و الان زمان ورود رقبای دارویی است.
وی با اشاره به اینکه واردات دارو از آرژانتین موضوع جدیدی نیست و قبلا نیز از این کشور واردات دارویی داشته ایم، گفت: داروی ام اس که در آرژانتین تولید می شود هم اکنون در 4 کشور آمریکای جنوبی تایید شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
شانه ساز بر حذف انحصار در واردات و تولید دارو در داخل تاکید کرد و افزود: بازار 200 تا 300 میلیارد تومانی مربوط به چند قلم داروی بایوتک نباید در اختیار یک شرکت باشد.
نظر شما