به گزارش خبرنگار مهر، حمید بیگلری بعد از ظهر پنجشنبه در همایش سلولهای بنیادی و کاربردهای افزود: سلولهای بالغ در حالت عادی در بدن خفتهاند که در صورت بروز جراحت به دستور مغز، شروع به ترمیم زخم میکنند و در صورت وسیع بودن جراحت در مراکز سلولدرمانی میتوان با تزریق سلول به بهبود فرد بیمار سرعت بخشید.
بیگلری افزود: دانشگاه علومپزشکی استان از این ایده جهاددانشگاهی و نیز دانشگاه جامع علمی کاربردی در حد توان حمایت خواهد کرد و همکاری با این نهاد انقلابی برای این دانشگاه باعث افتخار است.
زهرا عروجی در همایش سلولهای بنیادی و کاربردهای آن افزود: ویتیلیگو (vitiligo)یک اختلال تولید رنگدانه است که در آن ملانویستها (سلولهایی که رنگدانه تولید میکنند) در پوست غشاهای مخاطی و شبکه تخریب شدهاند بنابراین لکههای سفید در نواحی مختلف بدن ظاهر میشوند، موهایی که همه معمولاً در این نواحی رشد میکنند سفیدترند.
وی افزود: این بیماری پوستی در خاورمیانه شایعتر است بنابراین در پژوهشگاه رویان تحقیقات مفصلی در این خصوص انجام شده است.
عروجی با بیان اینکه در درمان این بیماری پوستی از سلولهای بنیادی بزرگسال استفاده میشود، گفت: در این روش پوست سالم تراش داده و پس از طی یک سری مراحل آزمایشگاهی، سلولهای پوستی بهدست آمده است به مناطقی که پوست آسیبدیده تزریق میشود.
محقق پژوهشگاه رویان با بیان اینکه نتایج بهدست آمده از این پژوهش بسیار امیدوارکننده است، گفت: یکی از مزیتهای عمده این روش درمان قطعی و بیبازگشت بیماری است، در حالی که در عموم روشهای درمانی سابق، علاوه بر اینکه بهبودی کامل نبود، پس از یک دوره درمان شاهد بازگشت بیماری بودیم.
عروجی به درمان نقاط فرو رفته پوستی نیز اشاره کرد و گفت: سلولهای بنیادی بزرگسال علاوه بر درمان vitiligoدر درمان آکنه و فرورفتگی پوستی نیز مؤثر است.
وی با بیان اینکه در این روش میتوان نواحی توخالی سینه بیماران سرطانی را پر و ترمیم کرد، افزود: نارساییهای کبدی، آرتروز، ms، cpیا فلج مغزی، بیمایهای قلبی و ALS، از دیگر بیمایهایی است که با کمک سلولهای بنیادی بزرگسال، قابل درمان است.
نظر شما