عباس قبادی در گفتگو با مهر با بیان اینکه خرید تضمینی گندم از مرز 4.5 میلیون تن گذشته است، از پرداخت 11 هزار و 150 میلیارد ریال بابت خرید گندم از کشاورزان خبرداد و گفت: دولت از سال گذشته تلاش کرده تا انحصار خرید گندم را برداشته و بخشخصوصی و سایر تشکلها به امر خرید این محصول وارد شوند تا به صورت تدریجی تصدی گری این بخش به اتحادیها، تشکل ها و کارخانجات آردسازی واگذار شود.
معاون وزیر بازرگانی افزود: با اجرای قانون هدفمندی یارانهها، عملیات اجرایی در زمینه گندم، آرد و نان که تا پیش از این به صورت کامل از سوی دولت و شرکت بازرگانی دولتی ایران انجام می شد به صورت تدریجی به بخش های مربوطه واگذارشده است.
وی تصریح کرد: اصناف و صنایع غذایی فعال در زمینه تولید فرآورده های حاصل از گندم مانند ماکارونی، بیسکوئیت، نشاسته، گلوکز، شیرینی و غیره که قبلاً آرد مورد نیاز خود را به صورت سهمیه ای از دولت دریافت می کردند، در حال حاضر راسا اقدام به این کار کرده و تا آرد مورد نیاز خود را به صورت مستقیم از کارخانجات آردسازی تهیه می کنند.
به گفته قبادی، تمام اقدامات تصدی گرانه دولت در این زمینه به بخش های اجرایی غیر دولتی و خصوصی واگذار شده و در این راستا سیستم تحویل گندم امانی و سهمیه بندی آرد به طور کامل از بین رفته و اصناف و نانوایی ها آرد مورد نیازشان را به طور مستقیم از کارخانه آرد سازی مورد نظر تهیه می کنند و همچنین کارخانجات آرد سازی نیز خودشان برای خرید گندم و تبدیل آن به آرد اقدامات لازم را انجام می دهند.
وی خاطرنشان کرد: موضوع کاهش تصدی گری های دولتی باعث ایجاد زمینه مشارکت و همکاری بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان اعم از کشاورزان با کارخانجات آرد سازی و نانوایان شده است.
قبادی با اشاره به اینکه حالا که دولت با رها شدن از عرصه تصدی گری ها می تواند به نقش اصلی خود که همان وظایف نظارتی و حاکمیتی است بپردازد، تاکید کرد: در یک بازار رقابتی، عرضه و تقاضا حرف اول را می زند و تعیین کننده شاخصها است که این امر تا قبل از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در بازار گندم، آرد و نان کشور وجود نداشت، ولی خوشبختانه در حال حاضر در این بازار رقابت بر اساس عرضه و تقاضا ایجاد شده است.
معاون وزیر بازرگانی در پایان مهمترین ره آورد اجرای قانون هدفمند کردن یارانه های گندم، آرد و نان را علاوه بر کاهش ضایعات و مدیریت مصرف این کالای استراتژیک، ترغیب و تشویق تولیدکنندگان به تولید محصولات کیفی و مشتری پسند بر اساس خواست مصرف کننده دانست و اظهار داشت: از این پس کشاورز گندمکار حسب تقاضای بازار ملزم به انتخاب و تولید کیفی گندم، آردساز مجبور به تولید آرد مرغوب و نانوا مقید به تولید نان مطلوب و با کیفیت خواهد بود تا رقابت بازار را از دست ندهد.
نظر شما