داریوش قنبری در گفتگو با خبرنگار مهر در ایلام با انتقاد از بی توجهی دولت به استان ایلام گفت: ایلام به یک منطقه کاملا فراموش شده از سوی دولت تبدیل شده است.
وی بیان داشت: هم اکنون بحرانهای جدی، استان ایلام را در برگرفته ولی هیچ کسی به این مشکلات در استان توجه نمی کند.
این نماینده عنوان کرد: مردم استان ایلام در فقر کامل زندگی میکنند و هماکنون بهعلت افزایش فقر در استان ایلام حدود ۳۵ درصد از مردم استان تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند.
قنبری از نبود شغل برای جوانان در استان ایلام ابراز نارضایتی کرد و گفت: نبود شغل برای جوانان موجب یاس و ناامیدی و به تبع آن خودکشی این افراد شده است.
کشاورزی در ایلام رکود پیدا کرده است
وی با بیان اینکه هماکنون هیچیک از بخشهای اشتغالزا در استان ایلام فعال نیستند، تصریح کرد: بخش کشاورزی که در گذشته در مرزهای ایلام فعال بود بهعلت آلودگی به مین نابود شده است.
نماینده دو دوره ایلام در مجلس ادامه داد: استان ایلام از نظر منابع نفت و گاز بسیار سرشار است اما متاسفانه مسئولان هیچ اقدامی برای ساخت پالایشگاه و پتروشیمی انجام نمیدهند که این امر موجب شده کشورعراق برای برداشت از منابع نفتی مشترک از ایران پیشی بگیرد.
وی افزود: متاسفانه سال گذشته در استان ایلام افزون بر ۶۰۰ مورد اقدام به خودکشی صورت گرفته است.
نماینده مردم ایلام، ایوان، مهران، شیروان و چرداول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از هر هزار نفر در استان ایلام یک نفر اقدام به خودکشی میکند، تصریح کرد: این آمارها بحرانی بودن موضوع خودکشی در استان ایلام نشان میدهد.
قنبری با بیان اینکه اقدام به خودکشی از سوی مردم به ویژه جوانان علتهای فراوانی دارد، افزود: یکی از مهمترین علتهای اقدام به خودکشی، مسائل اقتصادی در استان ایلام است.
قنبری با بیان اینکه یکی دیگر از علتهای اقدام به خودکشی مردم استان ایلام مسائل اجتماعی است، یادآور شد: مردم استان بهویژه جوانان بهعلت نبود برنامهریزی در مسائل اجتماعی از سوی مسئولان، از هنجارهای سنتی بریده و به علت عدم جایگزینی ارزشهای جدید با بیهنجاری روبرو شدهاند.
وی با بیان اینکه نبود هنجار جدید در جامعه موجب از هم گسیختگی اجتماعی شده است، گفت: از هم گسیختگی اجتماعی موجب از هم گسیختگی روحی و روانی و به تبع آن موجب خودکشی مردم میشود.
نماینده ایلام در مجلس، با بیان اینکه دیگر از دلایل خودکشی در استان ایلام تاثیر جنگ تحمیلی بر مردم استان است، یادآور شد: دوران جنگ و سختیهای پیرامون این موضوع، موجب شده که مردم استان از گذشته تا هماکنون با افسردگی روبرو شوند.
بحران خودکشی در استان ایلام
قنبری با بیان اینکه هماکنون هیچ امیدی برای کاهش یا جلوگیری از میزان خودکشی در استان وجود ندارد، تاکید کرد: متاسفانه دولت برای توسعه و آبادانی استان ایلام نگاه مثبتی ندارد و در واقع استان ایلام از نظر مسئولان دولتی یک منطقه فراموش شده محسوب میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ایجاد صنایع و فعال کردن بخش کشاورزی باعث روشن شدن امیدی در دل مردم استان ایلام میشود، تاکید کرد: اگر استان ایلام برای مسئولان اهمیت دارد باید هرچه سریعتر برای اجرای طرحهای صنعتی که در مصوبه دولت هم بوده است، برنامهریزی مشخصی انجام بدهند.
کم آبی در ایلام با وجود 13 رودخانه دائمی
قنبری با بیان اینکه هماکنون مشکل کمآبی یکی از مهمترین دغدغههای مردم استان ایلام به شمار میآید، افزود: این موضوع موجب شده که مردم در سختی زندگی کنند.
نماینده مردم ایلام، ایوان، مهران، شیروان و چرداول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هماکنون در استان ایلام حدود ۱۳ رودخانه دائمی جریان دارد، تصریح کرد: سالانه حدود پنج میلیون مترمکعب آب بهوسیله رودخانههای استان از مرزهای کشور خارج میشود.
قنبری با بیان اینکه مردم این حوزه انتخابیه بهویژه روستاها در همه اوقات روز آب شرب ندارند، افزود: نبود آب شرب مناسب برای مردم منطقه موجب شده که این افراد برای زندگی بهتر به شهرستانهای دیگر مهاجرت کنند.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حدود هشت روستا در این حوزه انتخابیه تخلیه شده است، گفت: مهاجرت مردم از روستاها به شهرستانها موجب افزایش جمعیت شهرستانها و بیکاری مردم میشود.
این نماینده مردم در مجلس، با بیان اینکه تنها با اختصاص دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از سوی دولت همه مشکلات اساسی کمآبی در استان ایلام حل میشود، یادآور شد: با این همه پس از چهار سال از تلاش نمایندگان استان این اعتبار هنوز پرداخت نشده و این در حالی است که برای برخی برنامههای بدون بازده و به اصطلاح فرهنگی اعتبارهای میلیاردی صرف میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: مسئولان باید با اجرای طرحهایی عمرانی مانند طرحهای سدسازی، مشکل کمآبی استان را حل کنند.
نظر شما