به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا شیخ الاسلامی امروز چهارشنبه در جلسه بررسی رای اعتماد خود به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنانش از حسن اعتمادنمایندگان به خاطر رای اعتماد به وی در زمان دو سال تصدی وزارت کشور تشکر کرد و گفت: از تصمیم مجلس برای ادغام سه وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز قدردانی می کنم.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه از طریق وزارتخانه جدید بتوان شاهد رشد و اعتلای مجموعه فعالیتها بود، اظهار داشت: در وزارت جدید التاسیس ظرفیتهای هر سه وزارتخانه ادغام شده تجمیع و از طریق انسجام و اعمال مدیریت واحد ابتکار عمل و سهولت در انجام وظایف و خدمت رسانی به مردم فراهم می شود.
شیخ الاسلامی با تشکر از عباسی و محصولی به عنوان وزرای سابق وزارتخانه های تعاون و رفاه افزود: وزارتخانه جدید در جهت تحقق منویات مجلس به منطقی سازی اندازه دولت ، افزایش کارایی و بهره وری ، کاهش تصدی گری و انسجام سیاست گذاری و همچنین اصلاح ساختارها و سیستمها و روشها تلاش خواهد کرد.
وی مهمترین وظیفه وزیر وزارتخانه جدیدالتاسیس را انجام صحیح و دقیق فراهم کردن ادغام این وزارتخانه اعلام کرد و بیان داشت: از این طریق روح حاکم بر قانون ادغام مجلس نیز به شایستگی به عینیت می رسد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در سازماندهی جدید ظرفیتهای لازم برای برنامه های عملیاتی وزارتخانه باید در ماهیت اسلامی، نگرش مردمی و رفتار مشارکت جو شکل گیرد، گفت: نتیجه چنین اقدامی تحقق بهره وری و انجام ماموریتها خواهد بود.
شیخ الاسلامی رقابت گرایی ، توجه به توانمندسازی ، قانون مداری و شایسته سالاری را از ویژگی های لازم برای وزارتخانه جدید برشمرد و بیان داشت: این مقوله ها کمک می کند تا موضوع عدالت اجتماعی در جامعه گسترش یابد و سطح رفاه اجتماعی نیز بالا برود.
وی با بیان برنامه های خود در حوزه تعاون اظهار داشت در این حوزه ظرفیتهای بسیار زیادی وجوددارد که امکان بهره گیری از آنها در جهت رشد کشور مهیا است. مردم انقلاب کردند و در عرصه های گوناگون مشارکت داشتند؛ بنابراین از طریق تعاون باید سازوکار لازم برای حضور مردم در اقتصاد نیز فراهم شود.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحقق این معنا را در گروه توسعه بخش تعاون دانست و تصریح کرد: باید از ظرفیتهای بالای روحیه کار جمعی در مردم کشور استفاده شود و من اعتقاد دارم این روحیه در بین مردم و مسئولان بسیار بالا است و می توان از این طریق روح تعاون را در جامعه گسترش داد.
شیخ الاسلامی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری یکی از مدافعان جدی باور تعاون است، گفت: تعاون بازوی نظام و ایفاگر نقش اساسی در تحقق اهداف عدالت اجتماعی و اقتصاد است و بنیادی ترین راه حل برای استقرار عدالت در شرایط امروز و کاهش وابستگی به نفت قلمداد می شود.
وی ایجاد اشتغال برای بیکاران، فقرزدایی از سه دهک پائین جامعه، گسترش چتر حمایتی برای اقشار و توانمند سازی آنها برای حضور در عرصه اقتصاد را از ویژگی های تعاون برشمرد و خاطرنشان کرد: در قالب سیاستهای اصل 44 تحقق سهم 25 درصد سهم تعاون در اقتصاد ملی در پایان برنامه پنج ساله پنجم توسعه پیش بینی شده است که از این طریق 30 درصد از درآمد حاصل از واگذاری شرکتهای دولتی نیز باید برای تقویت این بخش و ایجاد تعاونی های فراگیر ملی اختصاص یابد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقش دولت را در این حوزه حمایت و پشتیبانی کامل از گسترش تعاون و جلب مشارکت و سازماندهی عمومی مردم برشمرد و افزود: در این راستا باید لوایح تدوین نشده را برای توسعه این بخش تهیه و به مجلس ارائه کنیم.
شیخ الاسلامی ایجادتعاونی برای بیکاران، رفع محدودیت حضور تعاونی های در بیمه و بانکداری، اطلاع رسانی عادلانه، حذف واسطه ها و تنظیم بازار، اعمال نقش حاکمیتی و پرهیز از امور اجرایی، حمایت مالی و مقرراتی و تجمیع منابع خرد در ایجادتعاونی های بزرگ و حمایت از اتاق های تعاون و اتحادیه ها را در کنار حفظ استقلال تعاونی ها از برنامه های خود برای این بخش برشمرد و گفت: کمک به تعاونی های راکت و تقویت نظارت داخلی از دیگر برنامه ها خواهد بود.
وی اصلاح قانون تعاون و تدوین سند ملی توسعه بخش تعاون را از دیگر سرفصلهای برنامه های خودبرشمرد و گفت:در حوزه کار و اشتغال نیز تاکنون همه وعده هایی که برای کسب رای اعتماد جهت پست وزارت کارداده بودم را یا محقق کردم و یا در دست اجرا است و لازم است در کمال خوشبختی عرض کنم که طی دو سال گذشته وزارت کار توانست در همه شاخصهای مورد نظر خود رشد کند.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش تعداد هیئتهای سازش و حل اختلاف در کنار کاهش دادخواستهای واصله و کاهش تنش در محیط های کارگری سخن گفت و بیان داشت: طبقه بندی مشاغل، بازرسی های ادواری، اشتغال مجدد مقرری بگیران بیکاری و انجام فعالیت های رفاهی برای کارگران در کنار شناسایی اتباع بیگانه شاغل درکارگاهها و تقویت سه جانبه گرایی طی دو سال گذشته رونق مناسبی داشته است.
شیخ الاسلامی اصلاح قانون کار را با کمک شرکای اجتماعی و بررسی آن در شورای عالی کار یکی از اقدامات وزارت کار طی دوسال گذشته برشمرد و اظهار داشت: تقویت و فعال شدن شورای عالی اشتغال و اجرایی کردن قانون مجلس در خصوص حمایت و ساماندهی از مشاغل خانگی، تدوین سند ملی توسعه اشتغال و نظام ملی مهارت و استقرار آن از اقدامات دیگر دو سال گذشته بوده است.
وی تدوین نظام ملی صلاحیت حرفه ای را از جمله برنامه های در دست اقدام اعلام کرد و بیان داشت: با رفع سوتفاهمات در سازمان جهانی کار توانستیم طی سال جاری ایران را به عضویت هیئت مدیره این سازمان درآوریم. در حوزه مسکن مهر ، سهام عدالت، توسعه امکان ، سهام ترجیحی ، کارت خرید اعتباری ، خانه های بهداشت و کارآفرینی نیز اقدامات موثری صورت گرفته است.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی صیانت از نیروی کار، مهارت آموزی و اعتلای کار شایسته برای حقوق بینادین کار را از دیگر تلاش های صورت گرفته دانست و افزود: در حوزه رفاه اجتماعی نیز تامین اجتماعی، اشتغال، مسکن، سلامت و آموزش بایستی به موازات یکدیگر پیش بروند تا توسعه مدنی اتفاق بیافتد.
شیخ الاسلامی ایجاد طرح پزشک خانواده را با همکاری وزارت بهداشت و گسترش نظام ارجاع را از برنامه های توسعه سطح سلامت جامعه عنوان کرد وگفت: ایجاد بیمه سلامت با هدف حذف بیمه های این بخش و گسترش نظارت و مدیریت بر آن از دیگر برنامه های حوزه رفاه خواهد بود.
وی برقراری نظام چند لایه تامین اجتماعی برای پوشش همه جمعیت کشور را در کنار بازنگری قوانین، مقررات و اصلاح نظام بیمه به عنوان دیگر اقدامات این بخش برشمرد و تصریح کرد: در وزارت سابق رفاه صندوق های متعددی وجودکه باید تلاش شود تا این صندوق ها از بنگاهداری به سمت مدیریت منابع حرکت کنند. تلاش می شود تا بهره وری از منابع مالی در اختیار ضعیف ترین اقشار جامعه قرار گیرد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی شفاف سازی فرایندهای مالی و معاملاتی را به ایجاد اتاق شیشه ای تعبیر کرد و افزود: تقویت منابع صندوقها و کاهش وابستگی به دولت و ایجاد تعادل بین منابع و مصارف از جمله برنامه های من در حوزه رفاه خواهد بود.
شیخ الاسلامی به ایجاد صندوق فرصتهای شغلی بر اساس قانون حمایت از معلولان، ایجاد مسکن و تامین شراط اشتغال برای این افراد خبر داد و با بیان اینکه در این ارتباط با کمیسیون اجتماعی و بهداشت مجلس هماهنگی مناسبی داریم، از هماهنگی خود با وزیر بهداشت خبر داد.
نظر شما