به گزارش خبرنگار مهر، استان گلستان با افتتاح رسمی نیروگاه هزار مگاواتی علی آباد کتول در شرق به جمع استانهای صادرکننده برق پیوست و قابلت صادرات 300 مگاوات برق به استانهای همجوار و یا کشورهای همسایه را داراست.
مصرف برق گلستان در اوج پیک بر اساس اعلام مسئولان 700 مگاوات برآورد شده است و این درحالیست که افتتاح این نیروگاه ملی نیز تاکنون نتواننسته است از مشکلات افت ولتاژ برق در برخی مناطق استان از جمله گنبد بکاهد.
در روزهای اخیر که گرمای بی سابقه هوا گلستانیها را کلافه کرده است، برخی از روستاهای بخش مرکزی و داشلی برون گنبد کاووس از ضعف شدید و نوسانات برق در رنج هستند.
طبق آمار 56 روستای شهرستان گنبد کاووس با مشکلات افت و قطع برق مواجه هستند و روستاییان این مناطق خواهان تدبیر مسئولان برای رفع مشکلاتشان هستند.
بیش از 503 هزار مشترک برق در مناطق مختلف استان گلستان وجود دارد و مشترکان خانگی حدود 12 درصد برق استان را مصرف می کنند.
فرسودگی سیم و شبکه توزیع برق مشکلات برق در برخی مناطق استان از جمله گنبد کاووس را دامن زده است.
روستا های سمبه مختوم، سلاق غایب، حاجی قوشان ، تقی آباد، گدم آباد، آق قایه، هیوه چی و آق آباد از جمله مناطق هستند که ساکنان از ضعف و افت ولتاژ برق گلایمند هستند.
احمدی دیگر مشکلات مراجعه کنندگان را قطعی برق، مشکل تیر برق و ضعف ولتاژ برق عنوان کرد.
فرماندار گنبدکاووس، مدیریت مصرف برق از سوی مردم در شهرستان را ضروری دانست و بر لزوم توجه ویژه و تسریع در راهاندازی پست شماره 4 تاکید کرد.
احمدی با اشاره به تلاشهای بسیار مسئولان برای رفع مشکلات شبکه برق واختصاص اعتبارات مناسب درسالهای اخیر برای اصلاح شبکه برق این شهرستان افزود: با توجه به دمای هوا در تابستانهای گرم گنبدکاووس و افزایش آمار مشترکین، احداث پروژههای مسکن مهر در شهرستان و توسعه و تراکم ساخت وسازهای شهری هنوز نیازمند اصلاح و تقویت شبکه برق هستیم.
فرهاد شیبک سرپرست بخشداری داشلی برون گفت: از30 روستای بخش داشلی برون 16 روستا از ضعف ولتاژ رنج می برند.
بخشدار مرکزی گنبدکاووس نیز گفت: از 131 روستای بخش مرکزی نیز 40 روستا با مشکلات برق روبرو هستند.
وی از حل مشکل برق اینچه برون خبر داد و افزود: اقدامات خوبی که در سالهای اخیر برای اصلاح شبکه برق صورت گرفته باعث شده آمار فیوزسوزی از 180 مورد به 15 مورد در شهرستان گنبدکاووس برسد.
قاسم شهابی افزود: ساعت اوج مصرف در 9 ماه از سال نیم ساعت قبل از اذان مغرب تا سه ساعت و نیم بعد از اذان مغرب است اما در تابستان از ساعت 12و 30 دقیقه تا 14 بعدازظهر پیک مصرف است.
شهابی ادامه داد: استفاده از وسایل روشنایی در فصول غیر گرم، لوازم سرد کننده در فصول گرم و لوازم پر مصرف در تمامی فصول از عوامل اوج مصرف است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان گفت: بیشترین میزان مصرف برق در استان از سوی بخش خانگی است.
مشکلات برق در مناطق مختلف گلستان در حالیست که در ماه جاری با حضور رئیس جمهور نیروگاه ملی هزار مگاواتی علی آباد کتول به طور رسمی وارد مدار شد و با بهر ه برداری از این طرح، امید می رفت که در درجه اول مشکل نوسانات برق در منطقه و استان رفع شود.
وجود مشکلات برق درحالیست که مسئولان از برنامه ریزی برای صادرات برق استان خبر می دهند و گلستان صادرکننده برق خود با چالش های زیادی در این حوزه بویژه در فصل تابستان مواجه است.
نظر شما