علاءالدین قاسمی از تعزیه خوانهای برجسته ایران درباره وضعیت پرداخت دستمزد به تعزیه خوانها در برنامههای مختلف به خبرنگار مهر گفت: بنده 53 سال است تعزیه میخوانم و متولی تعزیه هستم. اما اصلا ما را مد نظر نمیگیرند و برای اجرا فرد دیگری قرارداد میبندد و بعد از ما با دستمزد ناچیزی میخواهد که به اجرای تعزیه بپردازیم و ما هم مجبوریم قبول کنیم.
وی تصریح کرد: برای اجرای تعزیه و نقالی و پرده خوانی دلال بازی و رابطه حاکم شده است. ما انجمن تعزیه ایرانیان را داریم اما جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی وقتی برگزار میشود هیچ توجهی به انجمن نمیکند.
این تعزیه خوان با سابقه در خصوص گفتگو با مدیران ادارهکل هنرهای نمایشی و بنیاد فرهنگی و هنری رودکی در خصوص وجود این معضل گفت: آقایان مسافر آستانه و پارسایی از دوستان بنده هستند اما رابطهةایی وجود دارند که تنها از طریق آنها از ما دعوت به کار میشود.
قاسمی با اشاره به شرایط نامطلوب درآمدی برای تعزیه خوانها، نقالها و پرده خوانها گفت: بعد از 53 سال تعزیه خوانی باید به ادارات مختلف مراجعه کنم و بپرسم آیا میخواهند برایشان تعزیه اجرا کنیم یا نه. اگر اهالی برخی کوچهها و بازارها و مردم شهرستانها نبودند و ما را دعوت نمیکردند ما باید چه میکردیم و چگونه زندگی خود را سپری میکردیم؟
وی تأکید کرد: تعزیه یک سالی است که به ثبت جهانی رسیده است اما تا به امروز مراسم و جشن به این منظور برگزار نشده تا در آن از بزرگان و با سابقههای تعزیه دعوت شود و دور هم جمع شوند.
این تعزیه خوان با اشاره به راه اندازی بنیاد علمی و فرهنگی تعزیه در شهرداری تهران اظهار امیدواری کرد این بنیاد بتواند آنچه مد نظر خود و تعزیه خوانها است را انجام دهد.
نظر شما