به گزارش خبرگزاری مهر، وحید نوروزی با بیان اینکه تقریبا همه کارکنان جایگاههای بنزین به دلیل تنفس آلاینده "بنزن" در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند گفت: علاوه بر آن رانندگانی که به منظور سوختگیری به این جایگاهها مراجعه میکنند مانند رانندگان تاکسی نیز در معرض آسیبهای این آلاینده خطرناک هستند.
وی با تاکید بر اینکه هوای تهران از نظر میزان آلایندهها در شرایط بحرانی قرار دارد، اظهار کرد: در شرایطی که کانونهای متعدد و متنوع آلودگی هوا مانند جایگاههای بنزین در سطح شهر پراکنده شده و فعالیت همین کانونهای آلودگی چند روز در سال پایتخت کشور را از فعالیت باز داشته و تعطیل میکند، طرح موضوع آلودگی داخل ایستگاههای مترو بیشتر به طنز شبیه است.
نوروزی با ارائه آماری از مرگ و میر بر اثر استنشاق ذرات معلق و دی اکسید گوگرد در تهران افزود: موتورسیکلتهای تولیدی نو در خوشبینانه ترین حالت دو برابر متوسط جهانی سوخت مصرف میکنند و این در حالی است که خودروهای کاربراتوری که میلیونها دستگاه از آن در کشور وجود دارد، هر کدام به اندازه 100 دستگاه خودروی انژکتوری آلودگی تولید میکنند.
وی از ادامه مصرف آزبست در کشور با وجود گذشت 4 سال از مهلت 7 ساله ممنوعیت مصرف آزبست در ایران خبر داد و اضافه کرد: 11 سال از مصوبه به صفر رساندن مصرف آزبست در کشور میگذرد اما هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده و باید دید چرا داد مدعیان آلودگی در ایستگاههای مترو در مقابل اتفاق غیر قابل بخشش ورود 7 تن آزبست به حلق مردم تهران در هر شبانه روز در نمیآید.
همچنین یوسف رشیدی، مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اندازهگیری دقیق کیفیت هوای داخل ایستگاههای مترو اعلام کرد: شاخص آلودگی هوای تمام ایستگاهها در وضعیت سالم قرار دارد و از نظر آلایندههای گازی هیچ مشکلی در ایستگاههای مترو وجود ندارد و البته حتی افراد عادی هم می دانند چون مترو با برق کار می کند، فاقد هر گونه منبع تولید آلایندگی است.
وی با تاکید بر اینکه شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به عنوان مرجع تخصصی اندازهگیری آلودگی هوا، اندازهگیری دقیقی در این زمینه انجام داده، افزود: آلودگی هوای بیرون مترو 10 تا 20 برابر آلودگی هوای داخل مترو است و به عبارتی آلودگی هوای داخل مترو با آلودگی هوای بیرون مترو به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست.
رشیدی به نمونه گیری از میزان آزبست موجود در هوای تهران از بهمن 88 تا اردیبهشت 90 اشاره کرد و گفت: در نقاطی که بیشترین تردد خودروها وجود دارد، میزان آلاینده سمی آزبست در هوا بیشتر است و به عنوان نمونه میدان تجریش و نقاط مرکزی شهر بیشترین آلاینده آزبست را در هوا دارند که این موضوع سلامتی شهروندان را با خطر جدی مواجه کرده است.
شهرام جباریزادگان، معاون آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک نیز با استناد به اعلام وجود آلاینده "بنزن" در جایگاههای بنزین از اعلام آمادگی این معاونت برای توزیع ماسک بین متصدیان جایگاههای بنزین پایتخت خبر داد و تصریح کرد: به منظور کاهش آسیبهای وارده به سلامتی این شهروندان، در صورت درخواست مسئولان مربوطه آمادهایم نسبت به توزیع ماسک بین کارکنان جایگاههای بنزین در سطح شهر تهران اقدام کنیم.
وی با تاکید بر اینکه بدون تردید موضوع آلودگی هوا از چالشهای جدی شهر تهران و شهروندان آن محسوب می شود، خاطرنشان کرد: البته بهتر است به جای ایستگاههای مترو که از پاک ترین نقاط کلان شهر آلوده تهران به شمار می آیند، نقاطی که واقعا آلوده اند مورد توجه افرادی که با اظهار نظرهای غیر کارشناسی خود باعث ایجاد نگرانی در بین مردم می شوند، قرار گیرد.
نظر شما