به گزارش خبرنگار مهر، همواره شاهد بروز اتفاقاتی در تئاتر ایران هستیم که اگر باعث خنده شاهدان این اتفاق نشود آنها را به فکر وامیدارد که چرا تئاتر ایران همواره گرفتار چنین اتفاقات و سرنوشتی است. بی برنامهگی و نبودن برنامه ریزی مناسب و درست در مدیریت تئاتر ایران دیگر خطوط قرمز خود را هم پشتسر گذاشته و معلوم نیست که سرانجام در چه نقطهای از حرکت خواهد ایستاد.
تئاتر کودک و نوجوان که یکی از تخصصیترین بخشهای تئاتر است در ایران با کم توجهی مدیران و مسئولان مواجه بوده و هست. از لحاظ نشدن قرارداد تیپ برای گروههای کودک و نوجوان تا تولید و اجرای همراه با تعجیل این آثار و برگزاری بیبرنامه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان از جمله معضلات جدی موجود برای این گونه تئاتری است.
جشنواره تئاتر کودک و نوجوان که همواره دستخوش تغییرات و اتفاقات بوده به تازگی با چالشی جدید مواجه شده است. تنها دو ماه به برگزاری هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان باقی مانده ولی هنوز دبیر این دوره از جشنواره مشخص نیست. معلوم نیست دبیرخانه این جشنواره چگونه فعالیت میکند و آیا این دوره از جشنواره با این شرایط میتواند در بخش بینالمللی هم برگزار شود یا نه.
اما نکته جالب این است که بدون داشتن دبیر فراخوان جشنواره هجدهم منتشر شد و به تازگی هیئت انتخاب بخش مسابقه جشنواره نیز معرفی شد. گویا بود یا نبود دبیر برای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان هیچ تأثیری ندارد و شاید در زمان برگزاری جشنواره فردی به صورت نمادین به عنوان دبیر معرفی شود تا تنها به خواندن بیانیهها و خوشامد گوییها و در پایان خداحافظی این دوره از جشنواره از کودکان همدان اکتفا کند.
حسن دادشکر از کارگردانان و بازیگران با سابقه تئاتر کودک و نوجوان معتقد است تأخیر در معرفی دبیر جشنواره هجدهم تئاتر کودک و نوجوان تأثیراتی منفی بر این جشنواره خواهد داشت. وی گفت: هیچ کاری در شرایط تعجیل به نتیجه مطلوب نمیرسد. اگر هنوز دبیر مشخص نشده به طبع در برنامه ریزیها، برنامههای گروهها و زمان جشنواره و امکانات آن خلل ایجاد میکند.
این کارگردان تئاتر کودک و نوجوان تأکید کرد: برگزاری این جشنواره که تازه داشت روال منطقی میگرفت و از شاخه پریدنها فارغ شده بود متأسفانه گویا درگیر مشکلات شده است. اگر قرار باشد که آقای مصطفی رحماندوست دبیر این دوره از جشنواره نباشد باید فردی با صلاحیت به عنوان دبیر معرفی شود در غیر اینصورت جشنواره با مشکل مواجه میشود. این در حالی است که عملکرد آقای رحماندوست در دورههای گذشته خوب بود.
عباس جهانگیریان عضو هیئت مدیره دفتر تئاتر خیابانی ادارهکل هنرهای نمایشی نیز تأکید کرد: دبیر جشنواره باید یکسال فرصت داشته باشد و با دبیرخانه کار کند. فرصت دو یا سه ماهه برای دبیر جشنواره فرصت کافی نیست. طبیعتا این روند بر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تأثیر منفی دارد.
این مدرس، پژوهشگر و نویسنده عرصه تئاتر کودک و نوجوان تصریح کرد: اگر هدف تنها برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با همین بضاعت فعلی است باید بدانیم که نمیتواند تأثیر مثبتی بر تئاتر کودک و نوجوان داشته باشد. ما جریان تئاتر کودک و نوجوان را در سطح کشور نداریم و معتقدم که جشنوارهها باید از دل جریانهای تئاتری مختلف بیرون بیاید.
منوچهر اکبرلو نیز در این باره گفت: معرفی نشدن دبیر جشنواره با توجه به فرصت اندکی که به زمان وعده داده شده برای برگزاری جشنواره مانده بیش از هر چیز نشان میدهد که جشنواره ماهیتا مورد اعتقاد و در اولویت کاری مدیران نیست.
وی یادآور شد: اگر در هفتههای آخر دبیری برای هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان انتخاف شود مانند اتفاقی خواهد بود که در آخرین دوره جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی رخ داد و فقط نشانگر برگزاری جشنواره و باری به هر جهت بودن آن است.
عضو هیئت مدیره دفتر تئاتر کودک و نوجوان ادارهکل هنرهای نمایشی تصریح کرد: با این روند آنچه به عنوان اهداف جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در فراخوان آن آمده فقط تکرار جملاتی است که در اینگونه فراخوانها آورده میشود بدون آنکه مدیران جشنواره هیچ اعتقادی به آن داشته باشند.
امید است روند برنامه ریزی مدیران تئاتری تغییر یافته و نظم مشخص و مناسبی به خود بگیرد تا مدام شاهد بروز اتفاقات و برنامه ریزیهای خاص و عجیب در تئاتر ایران نباشیم.
تنها دو ماه به برگزار هجدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان باقی است و طی روزهای گذشته هیئت انتخاب بخش مسابقه جشنواره معرفی شده اما گویا قرار نیست دبیر جشنواره تا اولین روز برگزاری این دوره انتخاب و معرفی شود.
کد خبر 1377272
نظر شما