رضا فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ابتلا فرد به بیماری ( HIV ) ایدز موجب نقص ایمنی بدن و کاهش مقاومت بدن در مقابل عفونتها می شود.
وی تصریح کرد: طی موج اول ( از سال 66 تا 74 ) 10 نفر، در موج دوم ( از سال 74 تا 88 ) 17 نفر و در موج سوم در سال 89 نیز 10 نفر در استان به این بیماری مبتلا شده اند.
وی افزود: طی چهار ماه نخست سال جاری نیز شش نفر به این بیماری مبتلا شدند.
وی اذعان داشت: 76 درصد از این مبتلایان، مرد و 24 درصد نیز زن هستند.
فاضلی برقراری روابط جنسی بدون حفاظت با فرد آلوده، استفاده از فرآورده های خونی آلوده و انتقال بیماری از مادر به کودک را از مهمترین عوامل عمومی انتقال این بیماری عنوان کرد و یادآور شد: اغلب بیماران استان از طریق سرنگ و سوزنهای آلوده، به این بیماری مبتلا شده اند.
وی آموزش و اطلاع رسانی به نوجوانان و جوانان را از مهمترین روشهای پیشگیری این بیماری اعلام کرد.
وی افزود: مبتنی براستراتژی های اتخاذ شده برای مبارزه با این بیماری، برگزاری دوره های آموزشی برای دانش آموزان و دانشجویان با حضور 20 نفر تدوین شده است، این در حالی است که در سطح استان بیش از چهار نفر در این دوره ها حضور نیافته اند.
کارشناس مسئول بیماری دانشگاه علوم پزشکی استان در خاتمه از حمایت سازمانهای بهزیستی، کمیته امداد، حلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی و کنترل بیماری را از دیگر استراتژی های تدوین شده نام برد و گفت: در همین راستا تا کنون یک مرکز مشاوره در بجنورد و یک پایگاه مشاوره در شهر شیروان افتتاح شده است.
نظر شما