۱۸ مرداد ۱۳۹۰، ۰:۰۹

تحقیق در پژوهشکده غدد/

آخرین یافته محققان ایرانی درباره روزه داری بیماران قلبی

آخرین یافته محققان ایرانی درباره روزه داری بیماران قلبی

محققان پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی تهران مجموعه تحقیقات درباره روزه داری برای بیماران مختلف را منتشر کردند. بر اساس این تحقیقات بستری شدن ناشی از نارسایی قلبی در ماه رمضان افزایش نمی یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این تحقیقات بیماریهای مختلف و اثرات روزه داری بر قلب، چشم، بارداری، سیستم عصبی، روان، گوارش و فشار خون توسط گروه روزه داری و سلامت پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران بررسی شده است.

اثر روزه داری بر سیستم قلبی و عروقی

افت فشار خون منجر به کاهش خون رسانی به قسمت های مختلف بدن می شود و قلب به منظور حفظ خون رسانی کافی به بافت های بدن با سرعت بیشتری می تپد و ضربان قلب افزایش می یابد. افت فشار خون در اثر روزه داری ماه رمضان شایع نیست مگر این که شخص روزه دار دچار کم آبی شدید شود و یا وعده سحری را مصرف نکند.

روزه داری ماه رمضان منجر به کاهش اندکی در ضربان قلب می شود. تصور می شود آرامش روانی ناشی از روزه داری منجر به کاهش استرس روزانه و کاهش تولید مواد افزایش دهنده ضربان قلب می شود و تحقیقات نشان داده است که پس از افطار این کاهش ضربان قلب جبران می شود.

اثر روزه داری ماه رمضان بر مقادیر چربی های خون متفاوت است که می تواند ناشی از تغییر رژیم غذایی، کاهش فعالیت، وزن و برخی عادات غذایی و فرهنگی باشد. تغییرات مفید چربی های خون ناشی از تغییر چربی های دریافتی به دلیل الگوی رژیمی خاص در این ماه باعث می شود که این تغییر مفید چربی های خون تا یک ماه پس از پایان ماه رمضان نیز حفظ شود.

اثر روزه داری بر بیماری قلبی آنژین صدری

آنژین صدری یا آنژین قلبی وضعیتی است که بیمار دچار درد قفسه سینه شده است و دلیل آن نیز فقدان اکسیژن کافی در ماهیچه های قلبی است. این درد گاه گاه بوده و اغلب به بازوها و به خصوص بازوی چپ نیز منتشر می شود. آنژین معمولاً موقتی است و با فعالیت فیزیکی و یا استرس ظاهر شده و با استراحت بیمار بهبود می یابد.

تحقیقات نشان می دهند روزه داری در ماه رمضان نه تنها شدت بیماریهای قلبی را افزایش نمی دهد بلکه در صورتی که فرد رژیم غذایی سالمی را در ماه مبارک رمضان رعایت کند، می تواند موجب بهبودی و ارتقای سلامتی این بیماران نیز شود.

اثر روزه داری بر نارسایی قلبی

نارسایی قلبی یعنی کاهش قدرت انقباضی قلب، در این حالت قلب نمی تواند نقش خود را به عنوان یک پمپ برای به جریان انداختن خون در بدن انجام دهد. بر اساس مطالعات، بستری شدن ناشی از نارسایی قلبی در ماه رمضان افزایش نمی یابد.

روزه داری از طریق کاهش فشار خون و بهبود تپش قلب، خطر بیماریهای قلب را کاهش می دهد و معمولاً ممنوعیتی برای روزه داری افراد مبتلا به بیماریهای دریچه قلبی و یا عروق قلبی تحت کنترل وجود ندارد.

این افراد می توانند با رعایت رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان، کاهش اندکی در وزن و ادامه فعالیت بدنی علاوه بر اثرات معنوی از فواید جسمانی هم بهره مند شوند. اکثریت بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، اختلال عملکرد دریچه ای و نارسایی قلبی که در وضعیت تثبیت شده ای هستند می توانند بدون هیچ گونه عوارضی روزه بگیرند و تنها با مشورت پزشک نحوه مصرف داروها خود را در طول ماه رمضان تنظیم کنند. 

کد خبر 1378809

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha