ولادت حضرت معصومه (س) :
حضرت معصومه ( س) درچنين روزي درسال 173 ه ق ديده به جهان گشودند . نام شريف آن بزرگوارفاطمه ومشهورترين لقب آن حضرت، معصومه است. پدر بزرگوارش امام هفتم شيعيان حضرت موسى بن جعفر (ع) و مادرمكرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است . ايشان ازاوان كودكي پس اززنداني شدن و شهادت پدر، تحت مراقبت و تربيت برادر بزرگوارش حضرت على بن موسى الرضا (ع) قرارگرفت. يك سال بعد ازهجرت امام رضا(ع) به مرو، حضرت معصومه (س) به شوق ديداربرادر و اداي پيام ولايت به همراه عده اى ازبرادران وبرادرزادگان به طرف خراسان حركت كرد و درهر شهر ومحلى مورد استقبال مردم واقع مى شد. ايشان در اين سفر مخالفت خود واهل بيت (ع) را با حكومت حيله گربنى عباس اظهار مى كرد. بدين جهت تا كاروان حضرت به شهر ساوه رسيد عده اى از مخالفان اهل بيت كه از پشتيبانى مأموران حكومت برخوردار بودند، راه رابر ايشان بستند وبا همراهان حضرت وارد جنگ شدند. درنتيجه اين نبرد تقريباً همه مردان كاروان به شهادت رسيدند، حتى بنابر نقلى حضرت معصومه (س) را نيز مسموم كردند. پس از آن حضرت فاطمه معصومه (س)بيمار شدند وچون ديگر امكان ادامه راه به طرف خراسان نبود قصد شهر قم را نمود. ايشان چندين روز در اين شهر زندگى كرد ودراين مدت مشغول عبادت وراز ونياز با پروردگار متعال بود. محل عبادت آن حضرت در مدرسه ستيه به نام « بيت النور» هم اكنون محل زيارت ارادتمندان آن حضرت است. سرانجام در روز دهم ربيع الثانى و « بنا برقولى دوازدهم ربيع الثانى» سال 201هجرى پيش از آن كه ديدگان مباركش به ديدار برادر روشن شود، با اندوه فراوان ديده از جهان فروبست و شيعيان را درماتم خود به سوگ نشاند .مردم قم با تجليل فراوان پيكر پاكش را به سوى محل فعلى كه در آن روز بيرون شهر و به نام « باغ بابلان» معروف بود تشييع نمودند.
در گذشت عموي پيامبر اكرم :
درچنين روزي سه سال قبل ازهجرت ابوطالب عموي پيامبرگرامي اسلام و پدرحضرت علي (ع) به ديار حق شتافت . نام ابوطالب، عمران است و بعضى او را «عبدمناف» ناميدهاند. چون فرزند بزرگش « طالب» بود، او را ابوطالب خواندند. وى 35 سال قبل از تولد پيامبر اسلام(ص) درمكه معظمه در خانوادهاى برجسته وخدا شناس ديده به جهان گشود. اوباعبدالله پدرپيامبر(ص) برادر بود. پدرش «عبدالمطلب» جد پيامبر اسلام است كه همه قبايل عرب وى را به عظمت و بزرگوارى مىشناختند و از او به عنوان مردى با كفايت و مبلغ آيين توحيد ابراهيم ياد مىكردند. ابوطالب در خانوادهاى خداپرست و موحد و در سايه پدرى همچون عبدالمطلب كه از كمالات روحى و امتيازات معنوى برخوردار بود، پرورش يافت و همانند پدرش در مسير آيين حنيف ابراهيمى قدم برمىداشت و منصب سقايت و آبرسانى به زايران خانه خدا و پاسدارى از جان حضرت محمد(ص) را به نيكويى بر عهده گرفت. ابوطالب نه تنها تحت تاثير شرك و بتپرستى مردم مكه قرار نگرفت، بلكه در مقابل شيوههاى جاهليت ايستادگى كرد
مورخان نوشتهاند: «ابوطالب سه سال قبل از هجرت، بعد از آن كه پيامبر(ص) و يارانش از «شعب» خارج شدند، در اول ماه ذىالقعده در سن 84 سالگى از دنيا رفت.» بدنش را در مكه معظمه در مقبره حجون معروف به «قبرستان ابوطالب» دفن كردند. با مرگ او خيمهاى از حزن و اندوه بر پيامبر اسلام و مسلمانان آن روز كه كمتر از پنجاه نفر بودند، سايه افكند زيرا آنان بهترين حامى، مدافع و فداكار در راه اسلام را از دست دادند. ابوطالب پس از درگذشت عبدالمطلب، كفالت و سرپرستى محمد(ص) را كه هشتساله بود به عهده گرفت و در تمام حالات، در سفر و حضر ازاو حراست و حفاظت كامل نمود و در راه هدف مقدس پيامبر اسلام كه نشر آيين يكتاپرستى و ريشهكن كردن شرك و بتپرستى بود از هيچ كوششى دريغ ننمود. گفتني است كه حضرت خديجه (س) و حضرت ابوطالب همزمان درسال سوم قبل ازهجرت ديده ازجهان فروبستند ازاين رو حضرت محمد(ص) آن سال را «عام الحزن يا سال اندوه» ناميدند.
فراررهبران حزب توده از زندان :
درچنين روزي درسال 1329 ه ش رهبران حزب توده ايران اززندان قصرتهران فراركردند. اين افراد پيشتردردادگاه نظامي تهران محكوم شده بودند . كيانوري ازجمله اصلي ترين اين افراد بود .
ارتباط با سياه زهره :
درچنين روزي درسال 1962ميلادي ، براي نخستين بارانسان توانست به كمك سفينه فضايي مريزدو با سياره زهره ارتباط راديويي برقراركند .
نظريه كوانتوم :
درچنين روزي درسال 1900 ميلادي پروفسور ماكس پلانك استاد دانشگاه برلين نظريه انقلابي خود را درباره كوانتوم بيان داشت .
نخستين سفر به قطب جنوب :
در چنين روزي در سال 1911 ميلادي رونالد آماد ند سون كاشف نروژي به عنوان نخستين مسافر جهان به قطب جنوب ، قطب جنوب را كشف كرد . او سي و پنج روز پيش از ناخدا رابرت اف اسكات به اين منطقه رسيده بود .
نخستين راي زنان بريتانيا :
در چنين روزي در سال 1918 براي نخستين بار زنان بر يتانيايي در انتخاباتي عمومي شركت جسته و راي دادند .
اخراج شوروي از جامعه ملل :
در چنين روزي در سال 1939 اتحاد جماهير شوري سابق از جامعه ملل اخراج شد .
مقر سازمانهاي بين المللي در نيويورك :
درچنين روزي در سال 1946 ميلادي مجمع عمومي سازمان ملل متحد متفقا بر استقرار مراكز عمده سازمان ملل در شهر
نيويورك تاكيد كرد .
اشغال بلندي هاي جولان :
در چنين روزي در سال 1981 ميلادي رژيم صهيونيستي ، بلندي هاي جولان را به اشغال خود در آورد .
ممنوعيت استفاده از برق در هلند :
در چنين روزي در سال 1944 ميلادي اشغالگران آلماني استفاده از انرژي برق را در بخشي از هلند ممنوع كردند .
تاسيس كميسارياي عالي پناهندگان :
در چنين روزي در سال 1950 ميلادي مجمع عمومي سازمان ملل متحد كميسارياي عالي پناهندگان را تاسيس كرد . اين كميساريا در سال 1954 ميلادي جايزه نوبل را از آن خود كرد .
گفتگو هاي نمايندگان مصر و رژيم صهيونيستي :
در چنين روزي در سال 1978 ميلادي نمايندگان مصر و رژيم صهيونيستي رسما گفتگوهاي سازش را آغاز كردند .
روز انقلاب در السالوادور :
همه ساله چنين روزي به عنوان روز انقلاب در السالوادور گرامي داشته مي شود .
پيمان صلح ديتون :
در چنين روزي در سال 1995 ميلادي روساي جمهور بوسني و هرزگوين ، صربستان و كرواسي پيمان صلح ديتون را براي خاتمه دهي به جنگ بوسني و هرزگوين ، امضا كردند .
اعزام نيروهاي حافظ صلح به افغانستان :
در چنين روزي در سال 2001 ميلادي رهبران اتحاديه اروپايي با اعزام سه هزار تا چهار هزار نيروي حافظ صلح بين المللي به افغانساتان موافقت كرد .
پايان جنگ سرد :
در چنين روزي در سال 1988 ميلادي رونالد ريگان رئيس جمهور وقت آمريكا ، ميخاييل گورباچف رهبروقت شوروي و مارگارت تاچر نخست وزير وقت انگلستان در ديدارهاي جداگانه بايكديگر ، پايان جنگ سرد را اعلام كردند .
استقلال عراق :
درچنين روزي در سال 1927 ميلادي عراق از انگلستان مستقل شد. عراق پيشتر تحت قيمومت عثماني بود .
تولد نوسترا داموس :
درچنين روزي درسال 1503 ميلادي نوسترا داموس دررمي پروونس فرانسه به دنيا آمد . وي ستاره شناس ، پزشك وپيشگوي معروف جهان غرب است . كتاب او كه به پيشگويي هاي نوسترا داموس معروف است ، در جهان غرب از طرفداران بسياري بر خوردار است . وي در اين كتاب عباراتي شعر گونه را بكار برده است كه مفسرين در تفسير آن ، برخي وقايع جهان حتي در حال حاضر كه آخرين آنها واقعه يازدهم سپتامبر بود ، را در عبارات نوسترا داموس جستجو مي كنند . او حتي در ميان پاره اي از غربيان به پيامبر شهرت يافته است . براساس نوشته هاي وي فيلم سينمايي هم ساخته اند.
تولد خوان گالگو:
درچنين روزي در سال 1777 ميلادي گالگو شاعر اسپانيايي متولد شد .
تولد پل الوار :
الوار شاعر فرانسوي در چنين روزي در سال 1895 ميلادي ديده به جهان گشود . وي پس از پايان جنگ جهاني اول
به سوررئاليست ها ملحق شد . او در طي جنگ جهاني دوم با سلاح قلم خود به مبارزه گسترده عليه آلمانها پرداخت .
پايتخت درد، زندگي بيدرنگ، گل براي همه و جريان طبيعي از جمله مهمترين آثار اويند . بسياري از فرانسويان هنوز نيز آثار او را كه در دفاع از وطن در برابر دشمن متجاوز سروده شده بود ، زمزمه مي كنند . وي در سال 1952 در شهر پاريس درگذشت.
درگذشت جرج واشنگتن :
در چنين روزي در سال 1799 ميلادي نخستين رييس جمهور ايالات متحده آمريكا، جرج واشنگتن، در سن 67 سالگي در گذشت .
نظر شما