به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه استونی بروک در نیویورک تکنیک جدیدی با عنوان "اپتوژنتیک" را ارائه کردند که از یک نور کم انرژی برای تحریک سلولهای ماهیچه ای قلب و تنظیم ضربان قلب استفاده می کند و می تواند در آینده برای توسعه "پیس میکرهای کنترل نوری" بکار رود.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "پیس میکرهای الکترونیکی قلبی و دستگاههای الکتروشوک امروزه فناوریهای شناخته شده و موفقی هستند اما کاملاً بدون مشکل نیستند. از جمله مشکلات این دستگاهها می توان به شکستگی هادیهای فلزی، محدودیت طول عمر باتری و تداخل با نیروهای مغناطیسی قوی اشاره کرد. به اعتقاد ما، تحریکات نوری می توانند بعضی از این مشکلات را حل کنند و راه جدیدی در کنترل عملکردهای قلب ارائه کنند."
تکنیک "اپتو ژنتیک" از پروتئینهای حساس به نور در داخل نوعی از سلولهای تحریک پذیر استفاده کرده و کنترل فعالیتهای ویژه این سلولها را امکانپذیر می کند. این سلولهای تحریک پذیر می توانند به صورت فعال همانند سلولهای عصبی و سلولهای ماهیچه ای سیگنالهای الکتریکی تولید کنند.
با استفاده از نور، می توان بدون نیاز به هیچ تماس الکتریکی و یا سایر تحریکات یک سلول منفرد و یا گروهی از سلولها را روشن و خاموش کرد.
در این مطالعات جدید، دانشمندان با بیان پروتئین ChR2 این سلولها را ایجاد کرده و آنها را با سلولهای ماهیچه ای قلب مدلهای حیوانی ممزوج و سپس بافت قلب ایجاد شده را با نور تحریک کردند.
براساس گزارش بیو اسکولار نیوز، این نتایج نشان داد ماهیچه قلب که با نور تحریک شده بود به طور مرتب منقبض و منبسط شد و به روش عادی تپید.
نظر شما