به گزارش خبرگزاری مهر، احتراماً ضمن تشکر از اهتمام آن رسانه نسبت به انعکاس رویدادها، فعالیت ها و نیازهای حوزه تئاتر کشور، روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی ذیلاً توضیحاتی را به منظور روشنتر شدن اذهان عمومی و آگاهی هنرمندان تئاتری پیرامون اظهارنظرهای منتشر شده که با پیگیری "متمرکز" آن رسانه صورت گرفته ارائه می دهد. شایسته بود دلسوزان فرهیخته آن رسانه وزین و تاثیرگذار در کنار اصرار به گردآوری و انتشار دیدگاه های هنرمندان در حوزه بین الملل تئاتر به سراغ مدیران ذیربط در این حوزه نیز می رفتند تا دست کم، یکطرفه به قاضی نرفته باشند.
درپی اظهارنظر چند تن از هنرمندان در خصوص عملکرد امور بین الملل مرکز هنرهای نمایشی ذکر نکاتی جهت اطلاع و روشنگری اذهان عمومی ضروری است.
ای کاش این دوستان شرط انصاف را رعایت می کردند و در خصوص حوزه ای که اطلاعی از آن ندارند ( به اذعان خود این عزیزان) افکار عمومی را با اظهارات غیرکارشناسی و ارائه نظرات خلاف واقع مشوش نمی کردند. متاسفانه، بسیاری از این عزیزان در گفتگوهایشان عنوان داشته اند که در چند ساله اخیر حتی یکبار هم به این حوزه ورود نکرده اند و اطلاعی ندارند پس چگونه می توانند در خصوص عملکرد آن به ارزشیابی و قضاوت بپردازند؟
نکته دوم اینکه عملکرد این بخش به صورت مستند و با تصویب شورای اعزام معاونت امور هنری موجود است که میزان حمایت از گروه های مطرح نمایشی جهت اعزام به فستیوال ها، سمینارها، کارگاه های آموزشی، و ...در سطح بین الملل مشخص و مدون است. انعکاس اخبار و گزارش حضور بین المللی گروه های نمایشی در رسانه ها از جمله در همین خبرگزاری مهر موید این نکته است که این اعزام ها به صورت کارشناسی شده و با دقت صورت گرفته است. افزایش میزان حمایت مالی از گروه های نمایشی اعزامی نیز،نکته قابل ملاحظه در یکساله اخیر است.
البته ناگفته نماند خلاء مدیریتی 9 ماهه دفتر امور بین الملل و عدم اطاع رسانی به موقع فعالیت ها و عدم انتشار مستقیم گزارش عملکردهای این دفتر شاید از علت های برخی برداشت ها و تحلیل های نادرست باشد هر چند که در طول یکساله گذشته همزمان با برگزاری جشنواره های مختلف بین المللی و نیز گزارش مبسوطی از عملکرد این بخش در اولین نشست خبری مدیر کل هنرهای نمایشی در اردیبهشت ماه سالجاری انعکاس یافته است.
دفتر امور بینالملل اداره کل هنرهای نمایشی دفتری تزیینی نیست .بخش بینالملل یکی از مهمترین بخشها و دفاتر مرکز است که به نوعی پل ارتباطی تئاتر و متولی تئاتر ایران با تئاتر دیگر نقاط دنیا است. کلیه امور بینالملل اعم از حضور گروههای ایرانی در جشنوارههای بینالمللی و کشورهای مختلف دنیا، حضور گروههای خارجی در جشنوارههای داخلی و بخصوص رایزنیهای لازم برای بخش بینالملل جشنواره های بینالمللی از جمله تئاتر فجر، آیینی و سنتی، عروسکی، کودک و نوجوان و ... از طریق این بخش در ادارهکل هنرهای نمایشی انجام می شود.
رایزنی برای ایجاد ارتباط با گروههای نمایشی بین المللی و مهمانان خارجی یکی از برنامههای مرکز در بخش بین الملل است که در این راستا، در یکساله گذشته اقدامات موثری صورت گرفته و بدیهی است تا رسیدن به نقطه ایده آل هنوز فاصله داریم و تغییرات انجام شده در حوزه بین الملل مرکز در جهت ایجاد پویایی، جهش، کشف افق های تازه تر و تقویت این حوزه بوده است .
114 نمایش از 44 کشورجهان درجشنواره بینالمللی نمایشهای عروسکی تهران- مبارک و شرکت گروههای متعددی در سایرجشنوارههای حوزه تئاتر شرکت کردند و اوج این تعامل و حضور پررنگ گروههای نمایشی خارجی و مهمانان را در جشنواره بینالمللی تئاتر فجرشاهد بودیم. حضورچهرههای چون: پیتراشتاین، کاستلوچی " و"مارتینلی" که کارگاه بازیگری برگزارکردند و نمایشهای از کشورهای ایتالیا، آلمان، استونی، لهستان، چک، کره، چین، روسیه و سوئیس درکنار176 مهمان خارجی و برپایی بازار بینالمللی حرفهای تئاتر با حضور46 مهمان ویژه از مدیران فستیوالها و کمپانیهای معتبرجهان کم اتفاق افتاده است و نشانگر گام های جدی مرکز در توسعه تعاملات و گسترش مناسبات نمایشی است.
این در حالی است که مرکز به تازگی پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی و سنتی و سومین سمینار بین المللی نمایش های آیینی و سنتی را با حضور کشورهای مختلف جهان با موفقیت برگزار کرد 13 صاحب نظر و پژوهشگر از 9 کشور : آمریکا، انگلستان، کره، ایتالیا، هندوستان، ازبکستان، هلند، کانادا، ترکیهدر کنار 19 سخنران ایرانی به طرح دیدگاه و ارائه مقاله پرداختند . همچنین، گروه های خارجی از 8 کشور: ازبکستان، ارمنستان، کره، ژاپن، ایتالیا، آمریکا، اندونزی، ترکیه با همراهی بیش از 80 هنرمند و فعال تئاتری در جشنواره حضور داشتند و کارگاههای آموزشی در زمینه های معرفی کمدیا دلارته –استادان: توماسو مینتی و استفانو گوتزی، معرفی 4 شخصیت اصلی کمدی پان تالونه، دکتر، آرلکینو، بیریگلا و ازمرالدینا و کارگاه تئاتر عروسکی"قرهگوز" در طول برگزاری جشنواره برپا گردید.
گروه های نمایشی در یک ساله اخیر در کشورهای مختلف شرکت کردند که جشنواره اگزیت فرانسه، جشنواره تئاتر اتوس ترکیه، جشنواره تئاتر عروسکی تاجیکستان، جشنواره کودک استانبول، جشنواره صورت های بدون ماسک مقدونیه، جشنواره هنر بروکسل، جشنواره تئاتر خیابانی آسیای مرکزی، جشنواره سفید و سیاه فنلاند، جشنواره تئاتر تفلیس، جشنواره تئاتر کودک هانس کریستین اندرسن ، جشنواره آوینیون فرانسه، جشنواره منچستر انگلستان، اجرای عمومی در دمشق، اجرای عمومی در شهر مینسک بلاروس، پروژه ایستروپولیتنت اسلواکی، کنگره جهانی یونیما هلند، جشنواره کیندز اینزل آلمان، جشنواره تئاتر هلند و ...از آن جمله است.
مضافا که این واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت که بسیاری از گروههای جوان و حتی گروههای با سابقه تئاتری به تنهایی نمیتوانند با کمپانیها و جشنوارههای معتبر بینالمللی ارتباط برقرار کنند و نیازمند راهنمایی افرادی متخصص در ادارهکل هنرهای نمایشی هستند که در این راستا، بیش از 40 گروه نمایشی برای اعزام از ارتباطات دفتر بین الملل و تسهیلات معنوی این اداره کل بهره مند شده اند که کلیه مستندات در امور بین الملل مرکز موجود است.
نظر شما