به گزارش خبرگزاري مهر از شركت توسعه منابع آب و نيروي ايران، مجري طرح كرخه با بيان اين مطلب افزود: نيروگاه 400 مگاواتي كرخه داراي سه واحد 3/133 مگاواتي بوده و نخستين نيروگاه برق آبي محسوب مي شود كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي در كشور به بهره برداري مي رسد.
مهندس رحيمي آشتياني افزود: نيروگاه كرخه از زمان شروع بهره برداري نخستين واحد خود درشهريور ماه سال 1381و بهره برداري از واحد دوم در دي ماه سال 1381 تا پايان تيرماه سال جاري بيش از 342 ميليون و 400 كيلووات ساعت انرژي توليد و وارد شبكه سراسري كرده است.
وي تصريح كرد: هفتاد درصد از اجزا و تجهيزات نيروگاه كرخه توسط شركت ها و كارخانه هاي داخلي توليد شده و نصب و راه اندازي واحدهاي سه گانه آن به طور كامل توسط متخصصين داخلي انجام گرفته است كه نشانگر دانش فني و توانايي متخصصان ايراني در اين زمينه است.
آشتياني در ادامه با اشاره به وضعيت سد كرخه گفت: آبگيري اين سد در 24 بهمن ماه سال 1380 انجام شد كه از آن زمان تاكنون علاوه بر مهار ده سيلاب بزرگ ، حدود هفت ميليارد متر مكعب آب توسط سد تنظيم و به سوي اراضي كشاورزي پايين دست هدايت شده است.
وي با اعلام اينكه سد كرخه توانايي ذخيره 3/7 ميليارد متر مكعب آب را دارد، گفت: در حال حاضر درياچه سد بيش از سه ميليارد و 300ميليون متر مكعب آب را در خود ذخيره كرده كه اين ميزان آب به عنوان بزرگترين ذخيره آبي كشور محسوب مي شود.
نظر شما