به گزارش خبرگزاری مهر، این مجتمع های اقامتی امکان اسکان شبانه پنج هزار نفر را فراهم و در مجموع برای 300 هزار نفر مدد جویان کمیته امداد، بهزیستی و یا سایر سازمان های خدمات رسان به اقشار آسیب پذیر طراحی شده است.
زمین این مجتمع ها با کمک اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و شهرداری مشهد تامین شده و هزینه اجرای طرح 72 میلیارد تومان تامین برآورد شده که 19 میلیارد تومان آن از محل بودجه زیارت طی سه سال تامین خواهد شد و الباقی را شهرداری هزینه خواهد کرد.
اعتبار اختصاص یافته برای آغاز پروژه در سال 90 از محل بودجه زیارت شش میلیارد تومان است.
محمود صلاحی استاندار خراسان رضوی در این جلسه از زیارت در کشور ما به عنوان یک موضوع اساسی و مهم یاد کرد و اظهار داشت: زیارت باعث اتصال به خداوند، کسب معنویت بیشتر، شادابی و نشاط و رفع مشکلات روحی خواهد بود.
وی افزود: هدف اصلی از پرداختن به موضوع زیارت و صرف هزینه، ارتقای سطح معرفتی زائران نسبت زیارت حضرت رضا(ع) است که با محقق شدن آن بسیاری از ناهنجاری ها و معضلات اجتماعی برطرف خواهد شد.
صلاحی گفت: زیارت با معرفت باعث ساختن فرد و در نهایت اصلاح جامعه و اصلاح روابط و برداشت توشه معنوی برای زائران خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: همه مدیران کشور در خصوص موضوع زیارت مسوولیت دارند ولی مسوولیت ما در خراسان رضوی بیشتر است و باید امکانات حضور حداقل سالی یک بار برای هر خانواده را در مشهد مقدس فراهم کنیم.
وی گفت: مشهد پایتخت معنوی ایران است و برای آنچه که در شان این نام گذاری است باید تمامی زیر ساخت ها و امکانات را اعم از حمل و نقل ریلی، جاده ای و هوایی، امکانات اسکان و حضور زیارت با معرفت را فراهم نمائیم.
صلاحی گفت: آغاز به کار کارگروه ملی زیارت، ایجاد معاونت زیارت در خراسان رضوی، شورای راهبردی زیارت و شروع طرح مطالعه توسعه ی کمی و کیفی زیارت و اقداماتی در این زمینه باید به ارتقای خدمات رسانی به زائران و زیارت با معرفت حضرت رضا(ع) منجر شود.
استاندار خراسان رضوی در پایان خواستار احیا طریق الرضا و مشارکت شهرهای مسیر تردد حضرت رضا(ع) شد و گفت: این امر با کمک استانداران استان های همجوار محقق خواهد شد.
رضا عبدالملکی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی نیز از برگزاری جلساتی با اعضا شورای راهبردی زیارت به منظور نهایی شدن برخی اقدامات در حوزه های مرتبط با زیارت خبر داد و گفت: پیوست فرهنگی و امنیتی برای پروژه های طرح مطالعاتی زیارت به زودی آماده و برای تصویب به شورا ارائه خواهد شد.
وی افزود: احداث باند مورب فرودگاه با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، احداث ایستگاه شماره دو راه آهن با هفت سکو و یک سالن جدید و همچنین مسدود کردن چهار میدان ورودی به حرم مطهر برای تسهیل در تردد زائران از جمله اقداماتی است که در حال بررسی و نهایی شدن است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار خراسان رضوی گفت: در کارگروه تدوین برنامه توسعه کمی و کیفی زیارت باز تعریفی از شهر زیارتی شده و با نگاه جدیدی به گردشگر و توریست نگریسته می شود.
عبدالملکی تصریح کرد: ساماندهی ورودی های شهر مشهد، ایجاد تبعات الرضا(ع)، احداث اساکن فراغتی و استراحتگاه بین راهی از دیگر اقداماتی است که در جلسات به آن پرداخته شده است.
علم الهدای رئیس پارک علم و فناوری و مجری طرح مطالعاتی زیارت نیز در این جلسه ضمن ارائه اقداماتی که تاکنون در این حوزه صورت گرفته از فعال شدن دبیرخانه طرح از آذر ماه سال گذشته خبر داد.
وی گفت: این طرح در سه فاز عمده اجرایی شده است که عبارتند از مطالعات پایه و تحقیقات که به بازشناسی زیارت و مدل توسعه آن پرداخته، برنامه ریزی راهبردی و تدوین برنامه پنج ساله زیارت و انطباق عملیات اجرایی و علمی با یکدیگر که تحت عنوان یک سند بالا دستی زیارت در 15 جلد کتاب ارائه خواهد شد.
از دیگر مصوبات این شورا تصویب تدوین سند راهبردی امنیتی و اجرای طرح های امنیتی با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان که دو میلیارد تومان آن از محل بودجه زیارت و هشت میلیارد تومان آن از محل بودجه وزارت اطلاعات تامین خواهد شد بود.
احداث چهار میقات الرضا و 14 مجتمع خدماتی بین راهی از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که برای بررسی بیشتر و کار کارشناسی، برای تصویب به جلسه آینده موکول شد.
نظر شما