۲۲ مرداد ۱۳۹۰، ۹:۳۹

گزارش خبری/

ادامه تحرکات ضد سوری غرب و مخالفت چین و روسیه با تحریمها

ادامه تحرکات ضد سوری غرب و مخالفت چین و روسیه با تحریمها

با وجود ادامه تحرکات ضد سوری آمریکا، ترکیه و کشورهای غربی و تهدیدها و درخواست غربی ها برای تشدید فشارها علیه دمشق، چین و روسیه بار دیگر درخواستها برای تحریم سوریه را بی فایده خواندند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، شبکه های خبری "سی بی اس"، "بی بی سی" و فایننشال تایمز، کاخ سفید در ادامه سیاستهای مداخله جویانه خود و تلاش برای القای ناامنی در سوریه اعلام کرد: "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا و"رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه روز گذشته دریک تماس تلفنی موافقت خود را برای تغییر شرایط برای برقراری دموکراسی در سوریه و نیاز برای میانجیگری در این کشور به منظور پایان دادن به خشونتها علیه مردم اعلام کردند.

اوباما و اردوغان با نادیده گرفتن تحرکات گروههای مسلح تروریستی و نقش آنها در به وجود آمدن خشونتها و ناآرامی ها، از تحرکات ضد نظام سوریه حمایت کردند.

رئیس جمهوری آمریکا و نخست وزیر ترکیه گفتند : مطالبات مردم سوریه برای ایجاد دموکراسی در کشور باید تحقق یابد .

همچنین"هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری"سی بی اس" خواستار قطع مبادلات تجاری  شرکتهای نفتی با سوریه شد و گفت: ضربه زدن به بخش انرژی سوریه، حکومت بشار اسد را فلج می کند.

وی تاکید کرد: می خواهیم تا شاهد برداشتن قدمهای مهم اروپا و همچنین چین و هند برای اعمال فشار بیشتر علیه سوریه باشیم. مهم است که اعمال فشارعلیه حکومت بشار اسد تنها از سوی آمریکا نباشد و جهانیان نیز با آمریکا هم صدا شوند.

اظهارات کلینتون درحالی است که ایتالیا، هلند، فرانسه و آلمان از سوریه نفت خام سنگین خریداری می کنند و شرکتهای بزرگ اروپایی از جمله "رویال داچ شل" و "توتال" به کشف و تولید نفت خام در این کشور می پردازند. همچنین برخی دیگر از کشور های غربی که همواره سیاست آمریکا را در قبال سوریه دنبال می کنند در ادامه مواضع تند خود علیه بشار اسد خواستار کناره گیری وی از قدرت شده و درباره تحریمهای جدید علیه این کشور هشدار دادند.

درهمین حال "استفان هارپر" نخست وزیر کانادا روز گذشته در دیدار رسمی خود با "لارا چینچیلا" رئیس جمهوری کاستاریکا در ادامه مداخله در امور سوریه گفت : کانادا تحریمهای بیشتری را علیه سوریه به دلیل اعمال خشونت حکومت بشار اسد علیه معترضین اعمال می کند .

وی افزود: به همکاریهای خود با همپیمانان اروپایی ادامه می دهیم تا از طریق اعمال فشارهای دیپلماتیک از جمله تحریم سوریه به خشونتها در این کشور پایان دهیم.

کانادا تاکنون فشارهایی را علیه سفر مقامات سوری به کانادا اعمال کرده،اما این اقدامات بسیارنمادین بوده زیرا صادرات کانادا به سوریه سالانه 60 میلیون دلار است و کمتر از یک دهم این میزان کالاهای وارداتی از سوریه دارد.

در حالیکه آمریکا و متحدان غربی همچنان بر صدور قطعنامه ای ضد سوری در شورای امنیت اصرار دارند، دو کشور چین و روسیه که از اعضای دائم این شورا بوده مخالفت خود را با صدور چنین قطعنامه ای اعلام می کنند.

مسکو بارها مخالفت خود را با تحریمهای یکجانبه غرب علیه سوریه اعلام کرده است و در همین حال سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفته است درخواستهای آمریکا برای تحریم سوریه بی فایده است.

کد خبر 1381769

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha