به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر"، مسعود خوانساري صبح امروز در جمع خبرنگاران كه به مناسبت روز بزرگداشت حمل و نقل سخن مي گفت، سال 1383 را سال رونق حمل و نقل جاده اي عنوان و اظهار كرد: در سال 82 تقريبا 348 ميليون تن جابه جايي بار داشتيم كه اين ميزان نسبت به سال 81 در حدود 16درصد رشد نشان مي دهد.
وي بيان كرد: در بخش ترانزيت نيز 8 ميليون تن كالا اعم از كالاهاي خشك، نفتي و سوآپ حمل و نقل شد و اين درحالي است كه اين رقم درسال 81 درحدود 4 ميليون تن بود.
خوانساري درباره نوسازي ناوگان حمل و نقل نيز با اعلام اين كه 5 هزار اتوبوس جديد از سال 79 تاپايان سال 82 وارد سيستم شده است، توضيح داد: در گذشته عمر متوسط ناوگان ما 21 سال بوده كه امروز عمر متوسط فوق به 5/12 سال رسيده است.
به گفته وي، عمر متوسط ناوگان حمل و نقل در دنيا هم اكنون 8 تا 10 سال است.
معاون راهداري و حمل و نقل جاده اي وزارت راه و ترابري به توسعه ناوگان حمل و نقل باري اشاره و خاطرنشان كرد: به علت مشكلات توزيع و محدوديت در عرضه نتوانستيم برنامه موفقي را در اين باره پياده كنيم.
خوانساري با بيان اين كه 216 هزار دستگاه كاميون در بخش حمل و نقل جاده اي كشور فعاليت مي كنند،گفت: نزديك به 41 درصد از اين تعداد يعني 80 هزار دستگاه كاميون فعال در اين بخش داراي عمر بالاي 40 سال هستند.
وي خواستار اصلاح مصوبه هيات دولت مبني بر اين كه كاميون هاي بالاي عمر 25 سال فرسوده محسوب مي شوند، شد و گفت: باتوجه به مصوبه فوق، 80 هزار دستگاه كاميون بايد از ناوگان خارج شوند.
خوانساري خبرداد: در كميسيون زيبايي دولت تصميم گرفته شده كه تعرفه واردات كاميون از 35 به 10 درصد كاهش يابد.
وي نياز حمل و نقل كشور به كاميون را در سال 40 تا 50 هزار دستگاه ذكر كرد و افزود: كارخانجات داخلي تنها در سال توانايي توليد تا سقف 15 هزار دستگاه كاميون را دارا هستند، از اين رو براي حل اين مشكل دولت بايد با واردات كاميون هاي نو و يا دست دوم با عمر دوتا سه سال اقدام كند.
وي تاكيد كرد: هم اكنون قيمت يك دستگاه تريلي در كارخانه 75 ميليون تومان است ولي وقتي وارد بازار مي شود قيمت آن تا 120 ميليون تومان افزايش مي يابد و مي توان گفت كه هيچ رانتي در كشور بالاتر از رانت موجود در بخش حمل و نقل كشور نيست.
معاون راهداري و حمل و نقل جاده اي وزارت راه و ترابري در ادامه به احداث اتوبان قزوين-رشت به طول 130 كيلومتركه متولي آن اين سازمان است، اشاره و تصريح كرد: احداث اتوبان فوق تا 5/2 سال آينده به اتمام مي رسد اين در حالي است كه متوسط ساخت اتوبان در كشور 9تا 10 سال است.
خوانساري همچنين با تاكيد براين كه 90 درصد عامل تصادفات در جاده هاي كشورسرعت و سبقت غير است و ربطي به نقاط حادثه خيز كشور ندارد، اظهارداشت: هم اكنون در كشور اتوبان زيادي ندارد ؛ براساس مطالعات انجام شده در سال 1356 قرار بود ظرف ده سال تمام استان ها به وسيله آزادراه ها به يكديگر متصل شوند كه متاسفانه با گذشت بيش از 25 سال از آن هنوز هم اين اتفاق نيفتاده است.
معاون راهداري و حمل و نقل جاده اي وزارت راه و ترابري اعلام كرد:
78 هزار كيلو متر راه بحراني تا پايان سال 88 خواهيم داشت// وجود رانت در بخش حمل و نقل بيش از ساير بخش ها در كشور است
معاون راهداري و حمل و نقل جاده اي وزارت راه و ترابري اعلام كرد: با ادامه وضعيت فعلي راههاي كشور و افزايش ورود خودرو به ناوگان حمل و نقل جاده اي، پيش بيني مي شود تا پايان سال 88 ، 78 هزار كيلو متر راه بحراني داشته باشيم.
کد خبر 138202
نظر شما