حبیب رئیسی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: این شهرستان با داشتن آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز، 15 هزار هکتار اراضی قابل کشت کشاورزی دارد که بیش از شش هزار هکتار آن به کشت انواع نخیلات اختصاص دارد.
وی گفت: شش هزار هکتار از این باغات نخیلات بارور و 244 هکتار آن نهال است.
وی افزود: 42 رقم خرما در نیکشهر کشت می شود که از ارقام مضافتی، هلیله، ربی، دسکی، شکری، کتمی، روزبهانی، نگال، کلمی، حساب، زاهدی، بریهی و خلاص هستند.
مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر بیان داشت: سالانه بیش از 30 هزار تن خرما از نخلستان های این شهرستان برداشت و در سطح استان، کشور و شهرستان های همجوار و پاکستان صادر می شود.
وی گفت: شهرستان نیکشهر اولین شهرستان کشور است که برداشت خرما در آن از نیمه دوم خردادماه هر سال با ارقام خرمای کتمی، روزبهانی، شکری و نگال آغاز می شود و تا پایان مهرماه با ارقام دیر رس مانند هلیله، کلمی و حساب به اتمام می رسد.
وی افزود: در جنوب شهرستان نیکشهر به دلیل آب و هوای گرم از ارقام زاهدی، بریهی، خلاص و مجول و برای شمال شهرستان به دلیل آب و هوای خنک تر، رقم پیارم کشت شده است که این ارقام در سالجاری به بار نشسته اند و بازارپسندی مناسبی در داخل و خارج کشور داشته و کاملاً سازگاری مناسبی با آب و هوای این شهرستان دارند.
رئیسی اظهار داشت: سه واحد سردخانه و یک واحد بسته بندی خرما نیز در این شهرستان فعال هستند.
وی افزود: یکی از نیازهای مهم در این بخش راه اندازی کارگاه های کوچک و بزرگ صنعتی برای شیره گیری و عمل آوری خرما با توجه به وجود فرآورده های زیاد خرما که می توان بدست آورد می باشد.
وی گفت: به دلیل مرغوبیت بالای خرمای نیکشهر و نبود حمایت های لازم محصول خرمای نیکشهر با نام شهرستان های دیگر کشور به فروش می رسد.
وی افزود: 42 هزار نفر در بخش کشاورزی شهرستان نیکشهر مشغول فعالیت هستند که از این تعداد بیش از سه هزار نفر در کاشت، داشت و برداشت محصول خرما فعالیت می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی نیکشهر بیان داشت: با توجه به اهمیت سال جهاد اقتصادی، توسعه باغات خرما به میزان 250 هکتار است که تا پایان سالجاری برای 200 نفر اشتغال جدید در این بخش ایجاد خواهد شد.
نظر شما