به گزارش خبرنگار مهر، طرح نسیم رحمت با هدف توسعه و گسترش فعالیت های فرهنگی دین محور در استان ایلام سال گذشته آغاز شد.
از نظر این طرح، تمام فعالیت های فرهنگی باید به گونه ای باشد که با اجرای آن بتوان به اشاعه فرهنگ قرآنی و مفاهیم و ارزش های والای قرآن در بین خانواده ها و اقشار مختلف جامعه و از سویی مقابله با آسیبهای اجتماعی در استان کمک کند.
اما با گذشت زمان اشکلات متعدد این طرح نمایان شد و اولین جرقه این اشکلات را نماینده ولی فقیه و امام جمعه ایلام زد.
حجت الاسلام محمد نقی لطفی در ابتدای شروع این طرح طی سخنانی مهم نسبت به وضعیت استان ایلام و اجرای طرحهای فرهنگی در استان ایلام انتقاد کرد.
وی افزود: تاکنون به دلایل مختلفی در این باره سکوت اختیار کردم اما باید اعتراف کنم که با اجرای این دو طرح فرهنگی یعنی شبهای آفتابی و نسیم رحمت در استان ایلام به شدت مخالف هستم.
لطفی ادامه داد: قبل از اجرای این طرح فرهنگی هیچ مشورت و هماهنگی با ائمه جمعه و جماعات استان ایلام و روحانیون برجسته ایلامی نشده است.
امام جمعه ایلام اضافه کرد: در ماههای گذشته طرحی با عنوان شبهای آفتابی در استان ایلام اجرایی شده که برای اجرای آن بیش از یک میلیارد تومان هزینه شد و هیچ نتیجه و خروجی نداشت.
لطفی تصریح کرد: اکنون نیز اجرای طرح فرهنگی نسیم رحمت در استان ایلام بدون کوچکترین کار کارشناسی در حال اجراست.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: متاسفانه کسانی از خارج استان با ذهنیتهای عجیبی همچون فقدان فرهنگ دینی در استان و ... وارد ایلام شده و بزرگترین توهینها را به مردم استان ایلام کردهاند.
وی ادامه داد: رواج این نوع توهینها به مردم استان ایلام بزرگترین خیانت به مردم استان ایلام بوده و من اعتقاد دارم و ثابت میکنم که اعتقادات دینی و فرهنگی مردم استان ایلام خیلی جلوتر از برخی از استانهای بزرگ کشور است.
امام جمعه ایلام اضافه کرد: من با جرات اعلام میکنم اجرای این طرحها جز انگیزه مالی و پرکردن جیبها دلیل و توجیه دیگری نداشته و ندارد.
لطفی تصریح کرد: یک عده بستههایی را در قالب بستههای فرهنگی در تیراژ 110 هزار نسخه تهیه کرده و برای تهیه این بستهها هزینههای هنگفتی صورت گرفته است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: ظاهرا محلی را نیز برای اجرای فعالیتها اجاره کرده اند که میلیونها تومان از بیتالمال تنها صرف اجاره این محل شده است.
وی ادامه داد: آنچه که جالب توجه است نحوه توزیع بستههای فرهنگی بوده، افرادی با استفاده از وانتبارها به درب منازل مردم مراجعه کرده و بستهها را تحویل دادهاند و ظاهرا عدهای از مردم این بستهها را نپذیرفتهاند.
امام جمعه ایلام اضافه کرد: اگر کسی در خانه نبوده و یا احیانا بسته را نپذیرفته، بسته فرهنگی را از بالای درب منزل به داخل حیاط پرتاب کردهاند.
لطفی تصریح کرد: اگر تمایل به کار فرهنگی دارید ابتدا زیرساختهای آن را در استان فراهم ساخته سپس به اولویتهای دیگر فرهنگی بپردازید.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: استانی که در آن 80 درصد مساجد فرسوده هستند چگونه باید بیش از دو میلیارد تومان در آن بودجه فرهنگی حیف و میل شود.
وی ادامه داد: همین مسجد جامع ایلام که نماز جمعه در آن برگزار میشود و بیش از 90 درصد آیینهای معنوی و مذهبی در آن اجرایی میشود نیازمند ترمیم و مرمت است.
امام جمعه ایلام اضافه کرد: سقف این مسجد در حین بارشها آب به داخل مسجد وارد میکند، بارها برای مرمت این مسجد درخواست اعتبار شده اما تاکنون حتی 50 هزار تومان به این مسجد کمک نشده است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: این درحالی است که مرمت سقف مسجد جامع ایلام تنها با 300 تا 400 هزار تومان اجرایی میشود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: مسائل دینی و فرهنگی در استان ایلام صاحب داشته و صاحب اصلی آن دستگاهها و سازمانها از جمله ائمه جمعه، حوزههای علمیه، سازمان تبلیغات و ... بوده و این سازمانها متولی قانونی فرهنگ دینی در استان هستند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: بخشی از این پولها باید صرف اشتغال جوانان این استان ولایتمدار شود.
وی ادامه داد: متاسفانه عدهای انگشتشمار هم در استان ایلام از این طرحها حمایت کرده و حتی کوچکترین انتقاد هم نمیکنند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: من تاکنون در این خصوص سکوت کردهام اما امروز بخشی از مطالب را گفتم و یک روز حتما شفافسازی کرده و همه مسائل را افشا خواهم کرد.
اما در کنار صحبتهای امام جمعه ایلام، استاندار ایلام معتقد بود: با توجه به رویکرد دولت دهم در خصوص اهتمام به مسائل فرهنگی و مصوبات سفرهای استانی هیئت وزیران که عموماً با نگاه فرهنگی به مسائل توسعه ای استان ها صورت می پذیرد، طرح نسیم رحمت با هدف توسعه و گسترش فعالیت های فرهنگی دین محور در استان اجرا می شود.
مجتبی اعلایی اظهار داشت: تمام فعالیت های فرهنگی باید به گونه ای باشد که با اجرای آن بتوان به اشاعه فرهنگ قرآنی و مفاهیم و ارزش های والای قرآن در بین خانواده ها و اقشار مختلف جامعه و از سویی مقابله با آسیب های اجتماعی در استان کمک کند.
به گفته اعلایی، طرح جامع نسیم رحمت که یک جذب حداکثری را در حوزه فرهنگی بدنبال دارد، با این هدف مورد اجرا قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در طرح نسیم رحمت از ابزارهای هنر و علم در راستای مفاهیم والای اسلامی و قرآنی استفاده می شود و بخش هایی مانند: جشنواره ها، آموزش های تخصصی، نمایشگاه های فرهنگی و ارائه مشاوره های تلفنی در آن به اجرا در می آیند.
وی اضافه کرد: در کنار برگزاری کارگاه های مذکور جلسات آموزش متعدد و دوره های تربیت مربی و داور قرآن با حضور اساتید برجسته در رشته های علوم قرآنی نیز برگزار می شود که اساتید برجسته علوم قرآنی کشور در این زمینه ها به تدریس می پردازند.
استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: با توجه به نیاز عموم افراد در مقاطع مختلف سنی و تحصیلی در راستای پیشگیری، کنترل و مهار آسیب های اجتماعی و با هدف توانمند سازی عمومی افراد، مرکز پاسخگویی و مشاوره تلفنی بصورت شماره پنج رقمی به صورت رایگان در زمینه های قرآنی دینی، اجتماعی، فرهنگی با حضور کارشناسان و اساتید حوزه و دانشگاه ایجاد شده که بصورت شبانه روزی جوابگوی سوالات و ابهامات علاقمندان خواهد بود.
اما بعد از گذشت زمان و بعد از حرفهای مهم امام جمعه ایلام انتقادات از این طرح شدت گرفت ولی طرح همچنان به کار خود ادامه داد تا اینکه در سال جاری طرح با اعتبار یک میلیارد و 200 میلیون تومان به اتمام رسید.
انتقادات از طرح نسیم رحمت به مجلس هم رفت
سئوال نماینده مردم ایلام از وزیر کشور در مورد دلیل عدم توقف اجرای طرح نسیم رحمت از سوی استانداری ایلام در کمیسیون شوراها و امور داخلی مطرح شد.
داریوش قنبری در مورد سئوال خود از "مصطفی محمدنجار" وزیر کشور در کمیسیون شوراها و امور داخلی، گفت: در حال حاضر یکسری اقدامات از سوی استانداری ایلام دنبال میشود که نمایندگان استان نسبت به آن گلایه دارند.
وی ادامه داد: طرح نسیم رحمت از جمله این کارهاست که به رغم درخواست نمایندگان از وزیر کشور جهت جلوگیری از ادامه آن، هنوز متوقف نشده و در حال پیگیری است.
وی در تشریح جزئیات طرح نسیم رحمت توضیح داد: این طرح در راستای اقدامات فرهنگی دولت است که براساس آن چهار جلد کتاب همراه یک DVD به درب منازل ایلامیها ارسال میشود درصورتی که کتب ارسالی تناسبی با مسائل و مشکلات فرهنگی این استان ندارند.
نماینده ایلام تصریح کرد: فارغ از مباحث مذکور، مجریانی مسئول انجام طرح نسیم رحمت هستند که از مسائل اولویت دار فرهنگی استان اطلاعات چندانی ندارند. به عبارت دیگر سطح کتابها پایین بوده و با سطح سواد مردم ایلام همخوان نیست.
وی با بیان اینکه 4 جلد کتاب، فرهنگ مردم یک استان را دگرگون نخواهد کرد، ادامه داد: این اقدام تا به حال جز هزینه بیفایده اثر دیگری نداشته بهطوریکه هر روز در سطح شهر دیده میشود، مردم کتابهای ارسالی را دور میریزند و همین مسئله برای شهرداریها مشکلاتی را فراهم آورده است.
بعد از همه این جنجالها طرح نسیم رحمت به پایان رسید و حال با بررسی وضعیت استان ایلام بعد از اجرای این طرح می توان مشاهده کرد که طول مدت این طرح آسیبهای اجتماعی مانند خودکشی در ایلام کاهش نیافت.
طبق آمار اعلام شده سال گذشته 600 مورد خودکشی در استان ایلام انجام شده که این تعداد از جمعیت 600 هزار نفری استان بوده است.
هم اکنون باید گفت طرح نسیم رحمت در استان ایلام پایان موفق نداشته و سئوال اینجاست که چه کسی پاسخگوی این همه اعتبار فرهنگی است که از آن استفاده بهینه ای نشد.
نظر شما