محمدحسین فراهانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: امروزه تعداد بسیار زیادی از مردم برای رسیدن به سلامتی و رهایی از زندگی ماشینی، تفریح، ورزش و استراحت به دامن طبیعت و مناطق بکر اکوتوریستی سفر میکنند.
وی ادامه داد: کوهنوری و دامنهنوردی، بیابانگردی، راهپیمایی، اسکی، قایقرانی، اسبدوانی، گلف، ماهیگیری، غواصی و شنا، انواع مسابقات و جشنوارههای ورزشی، مسابقات رالی و دوچرخهسواری از مهمترین رشتههای توریسم ورزشی است که مورد توجه گردشگران قرار دارد.
14 قله با دو هزار متر ارتفاع برای گردشگران
فراهانی با اشاره به ظرفیتهای بالای استان مرکزی در این حوزه افزود: در استان مرکزی بیش از 14 قله با بیش از 2 هزار متر ارتفاع وجود دارد که امکان کوهنوری و صخرهنوردی را برای هر نوع سلیقهای فراهم کرده است.
این مقام مسئول در میراثفرهنگی استان مرکزی گفت: در دامنه و مخروط افکنههای پای این کوهها امکان دامنهنوردی، غارنوردی، تماشا و مطالعه پوشش گیاهی و حیات جانوری وجود دارد.
وی اظهار کرد: با توجه به گستردگی دشتها و بیابانهای استان و پوشش گیاهی غالب از نوع استپ بیابانی، میتوان با سازماندهی تورهای طبیعتگردی تعداد زیادی از علاقهمندان را به طبیعتگردی و بیابانگردی در این استان تشویق کرد.
بیابان ظرفیت دیگر گردشگری ورزشی
فراهانی با بیان اینکه استان مرکزی جز 14 استان بیابانی کشور محسوب میشود، افزود: از مهمترین بیابانها و دشتهای استان میتوان به کویر میقان، بیابان قشلاق زرندیه، دلیجان، منطقه هفتاد قله، دشت اراک ساوه، دشت خمین، دشت محلات و دشت تفرش اشاره کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی استان مرکزی با اشاره به وجود امکانات اسکی در این استان تصریح کرد: تپه ماهورهای شنی کویر میقان، دریاچههای پشت سد ساوه، هندودر، پانزده خرداد و خنداب، ارتفاعات پلنگ در، گردنه پاکل شازند و ارتفاعات رشته کوه سفیدخانی از مهمترین مناطقی است که میتوان در آن اقدام به اسکی روی ماسه، آب و برف در فصول مختلف سال کرد.
وی گفت: استان مرکزی با دارا بودن امکانات بالقوه طبیعی فراوان میتواند به یکی از مهمترین مناطق گردشگری ورزشی کشور تبدیل شود.
نظر شما