حمید صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در حال حاضر دو منطقه شکار ممنوع در این استان وجود دارد، اظهار داشت: به استناد بند و ماده شش قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست منطقه کمر سرخ سرایان نیز به منطقه شکار ممنوع ارتقاء یافته است.
وی با اشاره به اینکه به استناد قانون حفاظت از محیط زیست، مناطقی که از نظر حیات وحش و پوشش گیاهی خاص قابل توجه باشند به منطقه شکار ممنوع ارتقاء می یابند، افزود: این منطقه نیز از حیات وحش خاصی برخوردار بوده که موجب ارتقاء آن به منطقه شکار ممنوع شده است.
به گفته وی در حال حاضر چهار منطقه حفاظت شده در مناطق آرک و گرنگ به وسعت 30 هزار هکتار، منطقه شاسکوه به وسعت 70 هزار و 300 هکتار، منطقه درمیان به وسعت 79 هزار 311 هکتار و منطقه مظفری به وسعت 92 هزار و 808 هکتار در خراسان جنوبی شناسایی و ثبت شده است.
صالحی با بیان اینکه هم اکنون هفت گونه جانوری در این استان در معرض خطر انقراض هستند، افزود: دو منطقه دشت اسفدن به وسعت 41 هزار و 242 هکتار و منطقه تالاب کجی نمکزار نهبندان به وسعت 22 هزار و 765 هکتار برای حفظ گونه های جانوری به عنوان مناطق شکار ممنوع این استان به ثبت رسیده اند.
وی تعداد گونه های جانوری تحت حمایت و حفاظت محیط زیست استان را حدود 16 گونه عنوان کرد و بیان داشت: سارگپه پابلند، سارگپه معمولی، کرکس، دلیجه، شاه بوف، مرغ حق جنوبی، جغد کوچک، کاراکال، گربه وحشی، گربه پالاس، روباه شنی، آهو، جبیر، قوچ و میش، کل و بز از جمله این گونه ها هستند.
صالحی با اشاره به اینکه پستانداران ایران بالغ بر 194 گونه هستند که در 10 راسته جای دارند، تصریح کرد: در حال حاضر پستانداران خراسان جنوبی بالغ بر 40 گونه و در هفت راسته جای دارند.
وی ادامه داد: بالغ بر 517 گونه پرنده در کشور و بالغ بر 150 گونه به صورت مهاجر و ساکن در خراسان جنوبی وجود دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در پایان از شناسایی تعداد 700 گونه گیاهی شناسایی شده در این استان خبر داد و گفت: تعداد گونه های جانوری شناسایی شده در استان نامشخص هستند.
نظر شما