۲۵ مرداد ۱۳۹۰، ۱۵:۵۳

در خراسان رضوی/

3500 بیمار روانی مزمن پشت نوبت دریافت کمک هزینه درمان هستند

3500 بیمار روانی مزمن پشت نوبت دریافت کمک هزینه درمان هستند

مشهد - خبرگزاری مهر: کارشناس بیماران روانی مزمن بهزیستی خراسان رضوی گفت: 3 هزار و 500 بیمار روانی مزمن پشت نوبت دریافت کمک هزینه درمان و 370 نفر نیز پشت نوبت مراکز بستری در این استان هستند.

محمد کتابی در گفتگو با خبرنگار مهر از وجود بیش از 7 هزار و 400 بیمار روانی مزمن شناسایی شده در سطح استان، خبر داد.

وی با اشاره به تعداد محدود مراکز شبانه روزی نگهداری از بیماران روانی عنوان کرد: به دلیل نداشتن بودجه و اعتبارات کافی، تعداد این مراکز افزایش نیافته و در صورت تامین اعتبارات مربوطه بهزیستی قادر است تعداد بیشتری از این بیماران را تحت پوشش خدمات شبانه‌روزی قرار دهد.

کتابی افزود: با وجود ارائه کلیه خدمات و تلاش گسترده سازمان بهزیستی و همکاران شاغل در بخش بیماران روانی مزمن، به دلیل مقدار زیاد بیماران شناسایی شده، تعدادی از خانواده‌ها پشت نوبت دریافت کمک هزینه درمان و پذیرش در مراکز شبانه روزی قرار می‌گیرند.

این کارشناس بیان کرد: یکی از مشکلات و معضلات بهزیستی در این استان وجود بیماران روانی مجهول الهویه یا بی‌سرپرست است که تعدادی از آنها به امید شفا توسط خانواده در مشهد رها شده و سبب افزایش بار ارائه خدمات می شوند.

وی یادآور شد: ساماندهی بیماران روانی مزمن از سال 1380 به سازمان بهزیستی واگذار شده اما اعتبارات لازم برای این امر در اختیار بهزیستی قرار نگرفته است.

وی اضافه کرد: این استان دارای چهار مرکز شبانه‌روزی درمان و توانبخشی بیماران روانی مزمن بوده که از این تعداد دو مرکز به خانم ها و دو مرکز به آقایان اختصاص دارد.

وی ادامه داد: دو مرکز روزانه آموزشی بیماران روانی مزمن و اوتیسم نیز در استان مشغول به کار بوده که تمام مراکز یاد شده غیر دولتی بوده و از یارانه سازمان نیز بهره مند می‌شود.

وی تشکیل تیم خدمات در منزل را یکی از کارهای بهزیستی دانست و گفت: در حال حاضر پنج تیم مراقبت در منزل به 340 نفر از بیماران روانی مزمن در سطح استان خدمات ارائه می‌کنند.

کتابی ادامه داد: افراد تیم مراقبت در منزل شامل روان پزشک، پزشک عمومی، پرستار، مددکار اجتماعی، کار درمانگر و روانشناس هستند.

وی در خصوص خدماتی که توسط بهزیستی به بیماران روانی مزمن ارائه می‌شود، گفت: ارائه ویزیت در منزل، بیمه، ارائه خدمات درمانی و توانبخشی روزانه و شبانه‌روزی، کمک های موردی، اشتغال و مستمری از جمله خدماتی است که در این بخش به بیماران روانی مزمن ارائه می‌شود.

کد خبر 1384918

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha