۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۲:۲۶

گزارش خبری مهر/

ساخت مدرسه در شهرکهای مسکن مهر؛ شاید وقتی دیگر

ساخت مدرسه در شهرکهای مسکن مهر؛ شاید وقتی دیگر

در حالی که حدود چهارسال از خلف وعده انبوه سازان مبنی بر ساخت دو هزار مدرسه می‌گذرد این بار نیز بی‌توجهی مسئولان مسکن مهر در مورد ساخت مدرسه در شهرکهای مسکونی هزنیه تامین فضاهای آموزشی را به آموزش و پرورش تحمیل کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آموزش و پرورشیها قانون ساخت مدرسه در شهرکهای اقماری بیش از 200 واحد مسکونی را که در دی ماه سال 86 توسط نمایندگان مجلس به شکل پنهانی و کاملا غیر منتظره حذف شد هنوز به یاد دارند، قانونی که به موجب آن انبوه سازان از ساخت دو هزار مدرسه در مجتمع های مسکونی خود طفره رفتند و کوله باری از مشکلات را بر دوش آموزش و پرورش گذاشتند.

هجدهم شهریور سال 1386 بود که حبیب الله بوربور معاون سابق سازمان نوسازی مدارس از حذف ماده 18 قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش و تبصره های الحاقی آن مبنی بر الزام ساخت واحدهای آموزشی در مجتمع های مسکونی دولتی و غیردولتی با بیش از 200 واحد با تلاش وزارت مسکن و شهرسازی در مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گفته بوربور، ارزش ریالی واحدهای آموزشی تحویل داده نشده تا آن زمان حدود یکهزار میلیارد تومان بود که باید وزارت آموزش و پرورش خود متقبل می شد، این در حالی است که ساخت این مجتمع ها در شهرهای بزرگی همچون تهران موجب دو نوبته و حتی سه نوبته شدن مدارس شده است.

البته در آن زمان، اغلب کارشناسان و اعضای کمیسیون آموزش مجلس، حذف این ماده واحده مهم و حیاتی را ناشی از کوتاهی و قصور مسئولان آموزش و پرورش می دانستند، به طور مثال رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفته بود: شورای نگهبان ایرادی به لغو تبصره احداث یک مدرسه به ازای 200 واحد مسکونی توسط انبوه سازان نگرفت بنابراین این تبصره بدون هیچ واکنشی از سوی مسئولان آموزش و پرورش حذف شد.

اگرچه پس از آن مسئولان این وزارتخانه در مواجه با افکار عمومی سعی کردند که خود را پیگیر برای احیای دوباره این قانون نشان دهند اما با گذشت بیش از چهار سال از این ماجرا همچنان انبوه سازان مسکن با خیالی آسوده مجتمع های مسکونی خود را بدون هیچ یک از امکانات رفاهی و آموزشی می سازند و هیچ نهادی نیست که آنها را در این زمینه مورد مواخذه قرار دهد.

در این باره  "حاجتعلی قلی پور"مدیر حقوقی، حمایت قضایی و پاسخگویی به شکایات سازمان نوسازی مدارس گفته بود: لایحه جدید ساخت یک مدرسه به ازای 200 واحد مسکونی توسط انبوه سازان تا دو ماه آینده به مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود تا بار دیگر به تصویب برسد اما پس از چندی این موضوع پیگیری نشد و پرونده بدون سر و صدا بسته شد.

اما پس از چندی مدیرکل اداره نوسازی مدارس تهران از عملکرد انبوه سازان در این شهر گلایه کرد و گفت: انبوه سازان همچنان از ساخت مدرسه در مجتمع های مسکونی خود سرباز می زنند و برای آموزش و پرورش مشکل ایجاد می کنند.
 
به گفته عباسی، شهرکهای مسکونی زیادی در تهران و حاشیه آن ساخته می شود که مدرسه ای ندارند و دانش آموزان جدید آن باید به مدارس دیگری بروند که این روند طی سالهای اخیر منجر به تراکم دانش آموزان در کلاسهای درس شده است.
 
گلایه‌های زمانی از بی توجهی مسئولان مسکن مهر
 
حالا پس از گذشت بیش از چهار سال از حذف این قانون، این بار مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای تهران از نادیده گرفتن ساخت مدرسه در پروژه مسکن مهر خبر داد.
 
رحیم زمانی در این باره گفت : متاسفانه در این بخش همه چیز دیده شده جز ساخت مدارس و همین موضوع به یکی از دغدغه های جدی آموزش و پرورش تبدیل شده است.
 
زمانی با اشاره به اینکه به تازگی تلاش هایی برای جبران این نقصان انجام شده است این اقدامات را ناکافی دانسته و گفت : با توجه به رشد جمعیت دانش آموزی که در استان تهران با آن مواجه هستیم و با عنایت به اینکه بخش قابل توجهی از پروژه مسکن مهر در این استان در حال تکمیل و واگذاری به متقاضیان است به طور قطع با مشکل کمبود مدرسه در این مناطق مواجه خواهیم شد.
 
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای تهران در ادامه با اشاره به اینکه پروژه های مسکن مهر در استان تهران دست کم به 500 مدرسه نیاز دارند، تصریح کرد: این وظیفه وزارت مسکن وشهرسازی است تا از هم اکنون بابت احداث مدارس مورد نیاز این پروژه ها اقدامات لازم را  تدارک ببیند و از پیمانکاران این پروژه ها به صورت جدی ساخت مدرسه را مطالبه کند.
 
هم اکنون شهرکهای جدید پردیس، هشتگرد، پرند بیشترین واحدهای مسکن مهر را داراست که به گفته زمانی به 500 مدرسه نیاز دارند.
 
پاسخ معاون وزیر مسکن و شهرسازی
 
اما جمشید نورصالحی، معاون وزیر مسکن و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در این باره به خبرنگار مهر گفت: در سال گذشته با وزارت آموزش و پرورش توافق کردیم که 50 مدرسه جدید در شهرهای جدید بسازیم.
 
نورصالحی افزود: به این ترتیب که اسکله و سقف را مسکن مهر بزند و بقیه مدرسه را سازمان نوسازی مدارس بسازد که البته تاکنون نیمی از این مدارس را تحویل داده و بقیه در شرف تکمیل است.
 
این در حالی است که تاکنون 200 هزار واحد مسکونی تحت عنوان مسکن مهر ساخته شده است.
 
معاون وزیر مسکن و شهرسازی به توافق جدید وزارت مسکن و آموزش و پرورش برای ساخت 300 واحد آموزشی دیگر در شهرهای جدید اشاره کرد و اظهار داشت: طبق این توافق نیز 25 درصد از هزینه ها به همراه زمین به عهده مسکن مهر و 25 درصد هزینه ها توسط سازمان نوسازی و مابقی توسط خیرین پرداخت می شود.
 
نورصالحی درباره روند اجرای این توافق نامه گفت:  در حال تحویل زمین در شهرهای مختلف است و امیدواریم تا مهر 1391، تمام این واحدهای آموزشی را تحویل دهیم.
 
به گفته مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، 350 مدرسه نیاز اولیه شهرهای جدید است که بیش از 60 درصد نیازهای اولیه را برطرف می کند و تا زمان تکمیل پروژه مدارس جدیدی ساخته خواهد شد.
کد خبر 1385937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha