امید صدیقی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این کلینیک با هدف ایجاد تجهیزات برای درمان و تیمار فکهای خزری که از تورهای صیادی در بخش هایی از بدن خود آسیب می بینند راه اندازی می شود.
به گفته وی، فک های آسیب دیده تمام دوران نقاحت را در این مرکز می گذرانند و تا زمان بازیابی کامل سلامت در این مرکز نگهداری می شوند.
صدیقی در خصوص انتخاب میانکاله برای احداث این کلینیک گفت: مناطقی که در ایران فک خزری بیشتر دیده می شود سه منطقه بوجاق، میانکاله و لیسار است که بیشترین مکانی که فک های خزری در آن مشاهده می شوند منطقه میانکاله است به همین جهت این مکان برای راه اندازی کلینیک انتخاب شده است.
وی افزود: همچنین در چارچوب کنوانسیون تهران و همکاری با برنامه محیط زیست خزر برنامه جامع پایش و بررسی علل مرگ و میر فک های خزر تدوین شده است.
به اعتقاد صدیقی بیشترین عامل مرگ و میر فک های خزری در ایران آلودگی های ناشی از سموم است در حالیکه در روسیه مهمترین عامل صید این گونه است که اخیراً قوانینی برای کنترل آن تصویب شده است.
وی اظهار داشت: یک عامل ویروسی یکی دیگر از عوامل مرگ و میر فک های خزری است که اگر دربدن فک هایی که در اثر آلودگی دچار ضعف جسمانی شده اند بروز کند به مرگ آنها منجر می شود.
در حال حاضر در کل دریای خزر حدود صد هزار فک خزری وجود دارد درحالیکه در گذشته تعداد فک های خزری معادل یک میلیون عدد بود.
نظر شما