۲۹ مرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۲۶

دلایل کناره گیری بلاروس از طرح توسعه میدان جفیر اعلام شد

شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران عدم صرفه اقتصادی و قنی را از مهمترین عوامل کناره گیری شرکت بلاروس نفت (بلپارس) از طرح توسعه میدان نفتی جفیر اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران با ارسال گزارشی به خبرگزاری مهر درباره مهمترین دلایل کناره گیری شرکت بلپارس از طرح توسعه میدان نفتی جفیر، اعلام کرد: این شرکت اروپایی با اعلام عدم صرفه اقتصادی و فنی درخواست کناره گیری خود را از این پروژه نفتی اعلام است.

بر اساس رویه موجود در تمام قراردادهای بیع متقابل چنانچه پیمانکار به هر دلیل فنی و یا اقتصادی چنین درخواستی اعلام کند، درخواست این مجموعه در هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران مطرح و در مورد ادامه همکاری تصمیم گیری می شود.
 
ناجی سعدونی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران در گفتگو با مهر نیز با تاکید بر شیوه بررسی درخواست های پیمانکاران، شرکت بلپارس را مستثنی از این قائده ندانست و یادآور شد: درخواست این شرکت خارجی به لحاظ فنی و اقتصادی در حال بررسی است که به زودی نتایج آن اعلام خواهد شد.
 
گزارش مهر، قرارداد طرح توسعه میدان نفتی جفیر به عنوان نسل جدید قراردادهای بیع متقابل ایران شهریور ماه سال 1386 بین شرکت ملی نفت ایران و بلاروس نفت به امضا رسیده بود.
 
بر اساس این قرارداد، این شرکت اروپایی باید در مدت کمتر از 36 ماه و با حفاری و تعمیر چهار حلقه چاه طرح تولید زودهنگام نفت از میدان جفیر را با ظرفیت تولید روزانه هزار بشکه اجرایی می کرد.
 
در نهایت با گذشت سه سال از امضای قرارداد، طرح توسعه زودهنگام نفت از میدان جفیر با ظرفیت تولید حدود سه هزار بشکه در روز مرداد ماه سال گذشته در مدار بهره برداری قرار گرفت.
 
از سوی دیگر پیگیری مهر از شرکت ملی نفت ایران نشان می دهد که بلاروس نفت از تیر ماه امسال به تمامی فعالیتهای نفتی خود در ایران پایان داده است و پیش بینی می شود امروز 25 مرداد ماه قرارداد این شرکت اروپایی برای توسعه فاز یک میدان نفتی جفیر فسخ شود.
 
ناجی سعدونی پیشتر در خصوص دلایل توقف فعالیتهای شرکت بلاروس نفت در طرح توسعه میدان نفتی بلاروس با بیان اینکه بر اساس قرارداد قرار بود در طرح تولید زودهنگام روزانه بیش از سه هزار و 500 بشکه نفت از میدان جفیر استخراج شود، گفت: اما عملا امکان تولید پایدار بیش از دو هزار و 800 بشکه در روز فراهم نشده است.
 
بر اساس اهداف کلان شرکت ملی نفت ایران قرار بود در فاز نخست طرح توسعه میدان جفیر روزانه 15 هزار بشکه نفت در فاز دوم توسعه 25 هزار بشکه نفت با حفاری 11 حلقه چاه در فاز یک و 6 حلقه چاه جدید در فاز دوم به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده شود.
کد خبر 1387804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha