۲۹ مرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۵۴

ثمره‌هاشمی به مهر اعلام کرد:

بهره‌گیری 500 میلیون یورویی از بانک توسعه‌اسلامی

بهره‌گیری 500 میلیون یورویی از بانک توسعه‌اسلامی

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تشریح راهکارهای جدید تامین مالی بخش آب، گفت: استفاده از 500 میلیون یورو منابع بانک توسعه اسلامی، 1000 میلیارد تومان اوراق مشارکت، بهره‌گیری از منابع صندوق توسعه ملی و بانک جهانی از جمله راهکارهای تامین مالی بخش آب کشور در سال 90 است.

سیدمهدی ثمره‌هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص راهکارهای جدید تامین منابع مالی بخش آب کشور گفت: شرکت آبفای کشور، مجموعه‌ای است که در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا(منا) بیشترین استفاده را از وام‌های بانک جهانی داشته است. این آمار طبق گزارشات بانک جهانی است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: بر این اساس، تا به حال مبلغ 650 میلیون دلار مورد استفاده قرار گرفته که برای اجرای پروژه‌های فاضلاب در شهرهای تهران، اهواز، شیراز، ساری، بندرانزلی و رشت به کار گرفته شده است. در برخی از این شهرها، 100 درصد وام‌ها جذب شده و کار آن به اتمام رسیده که نمونه آن، شیراز یا تهران است.

وی تصریح کرد: البته در تعدادی از شهرهای شمالی کشور و اهواز در جذب این وام‌ها مشکلاتی پیش آمد؛ چراکه بانک جهانی تحت تاثیر القائات سیاسی است و این امر، اندکی ما را برای دریافت مابقی مطالبات خود از این بانک، دچار مشکل کرد و البته این مشکل ادامه دارد و در حال رایزنی هستیم.

به گفته ثمره‌هاشمی، شرکت آب و فاضلاب کشور نیز با بانک توسعه اسلامی نیز حدود 500 میلیون یورو قرارداد و توافق‌نامه به امضا رسانده است که بخشی از این رقم، دریافت و جذب شده است که نمونه آن طرح آبرسانی به قشم و فاضلاب همدان است که یکسری از شهرها نیز در حال حاضر اقدامات اولیه انجام شده است و توافقات بانک نیز اخذ شده است و کارهای آن در حال اجرا است. در این راستا پیمانکاران نیز انتخاب شده‌اند و اقدامات اجرایی طرح‌های شهرهای قم، کاشان نیز در حال انجام است.

وی اظهار داشت: توافق‌‌نامه‌ای نیز با بانک توسعه اسلامی برای ساماندهی فاضلاب روستاهای دارای اولویت که شامل 110 روستا است، به امضا رسیده که مبلغ 200 میلیون یورو برای روستاهایی که فاضلاب آنها موجب آلودگی منابع آب سطحی یا زیرزمینی و یا حتی وضعیت محیط زیست شده است، اختصاص یابد.

مشاور وزیر نیرو خاطرنشان کرد: این طرح برای روستاهایی است که در حاشیه سدها یا رودخانه‌ها قرار گرفته‌اند و زمین آنها بستر سنگی دارد و با استفاده از چاههای جذبی نمی‌توان فاضلاب آنها را دفع کرد و در آنها در محیط رها می‌شوند. این قبیل روستاها به عنوان روستاهای دارای اولویت در کل کشور انتخاب شده‌اند و امیدواریم بتوانیم با 200 میلیون یوروای که بانک توسعه اسلامی در اختیار ما قرار می‌دهد، فاضلاب این روستاها را جمع‌آوری و ساماندهی کنیم.

طرح‌های آبی، در راه صندوق توسعه ملی

وی در خصوص بهره‌گیری طرح‌های آبی کشور از منابع مالی صندوق توسعه ملی خاطرنشان کرد: تا سال گذشته چنین مکانیزمی وجود نداشته است؛ ولی امسال به تازگی این صندوق آغاز به کار کرده است. بر این اساس پیش‌بینی شده که برای تکمیل برخی از پروژه‌ها در بخش آب و فاضلاب، از صندوق توسعه ملی استفاده کنیم.

ثمره‌هاشمی همچنین در خصوص انتشار اوراق مشارکت برای طرح‌های فاضلاب کشور گفت: سال گذشته، سهمی در حدود 1000 میلیارد تومان برای انتشار اوراق مشارکت داشتیم که از این رقم، مشخص شده که برای 600 میلیارد تومان چه پروژه‌هایی می‌توانند استفاده کنند؛ البته اشکالاتی در رابطه با بحث فروش اوراق مشارکت بوجود آمده که به ساختار شرکتهای آب و فاضلاب برمی‌گردد؛ چراکه شرکتهای ما با توجه به تثبیت نرخ تعرفه آب از سال 83، شرکتهای زیان‌ده محسوب می‌شوند.

وی اظهار داشت: در عین حال، با توجه به مذاکراتی که با بانک مرکزی و بانکهای عامل صورت گرفته است، مشکل در حال حل شدن است. بخشی از رقم اوراق مشارکت پارسال نیز به امسال منتقل شده است؛ ضمن اینکه در سال جاری نیز، در همین حدود اوراق مشارکت به فروش خواهد رسید که در حال پیگیری آن هستیم. البته تغییر دیگری هم به وجود آمده است به این معنا که از این پس، فروش از طریق بورس انجام می‌شود که شرایط ما را نسبت به وضعیت قبلی که قرار بود این اوراق از طریق بانکها به فروش رسد، تغییر می‌دهد.

کد خبر 1387820

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha