۲۴ آذر ۱۳۸۳، ۱۵:۰۱

يكي از مسؤولان پژوهشكده حوزه و دانشگاه :

وزارت علوم نقشي براي توليد علم در حوزه قائل نيست

مدير گروه امور تربيت پژوهشكده حوزه و دانشگاه گفت: وزارت علوم، نقشي براي توليد علم در حوزه قائل نيست.

حجت الاسلام محمود نوذري در حاشيه ديدار اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي از پژوهشكده حوزه و دانشگاه ، به خبرنگار مهر در قم گفت : وزارت علوم كه مسئول توسعه علمي كل كشور است ، جايگاهي براي حوزه قائل نيست . وي افزود : وقتي به اين مسأله اعتراض مي‌ كنيم ، مي ‌گويند:محققين شما حداكثر 2هزار نفرند كه نسبت به كل محققين كشور رقم بزرگي نيست .

نوذري با بيان اينكه در برنامه چهارم توسعه نقشي براي حوزه در نظر گرفته نشده است، گفت: در مباحث علوم انساني، بايد در ماده ‌اي به حوزه اشاره و جايگاه حوزه در نظام تحقيقاتي كشور مشخص مي‌ شد. وي با اشاره به فرهنگي بودن انقلاب اسلامي گفت : ما به دنبال آن هستيم كه يك مدل و روش زندگي بر مبناي اسلام به جاي مدل غربي ارائه دهيم ، به همين علت بايد براي حوزه جايگاهي متناسب با اين هدف قائل شويم.

نوذري گفت: در برنامه چهارم توسعه، در قسمتي تنها نام دفتر تبليغات اسلامي آمده است كه آن هم با اهداف و رسالت‌هاي خاص است. وي در عين حال با بيان اينكه برنامه‌هاي بخشي، ناظر بر توسعه علمي كشور بر اساس چشم انداز 20 ساله هنوز منتشر نشده است، گفت: حداقل مي‌ توان در اين بخش ، جايي مثل پژوهشكده حوزه و دانشگاه را به عنوان يك كانون توسعه علوم انساني به شمار آورد.

مدير گروه امورتربيت پژوهشكده حوزه و دانشگاه ضمن اشاره به بحث توسعه علمي كشور گفت: در مسأله توسعه علمي، مبنا از غرب پذيرفته شده و در واقع توسعه برمبناي دانايي كه حرف تافلر است مبنا قرار گرفته است. وي افزود: اكثريت مجلس، متوجه نظريات زيربنايي برنامه ريزي نمي ‌شوند و حتي اصلاحاتي را هم كه به عمل مي ‌آورند اصلاحات جزئي است.

نوذري با بيان اينكه برنامه‌هاي توسعه اساساً از اول تا حالا از غرب گرفته شده است، گفت: بايد ببينيم توسعه بايستي بر چه اساسي باشد؟ چرا كه وقتي مي‌خواهيم نظريه غرب را اجرا كنيم، لوازم اجراي‌ اش را هم از غرب مي ‌گيريم. وي با اشاره به توسعه در آموزش و پرورش گفت:‌ از سال 66 كه وزارت اكرمي خاتمه يافت و نجفي روي كار آمد، لايحه نظام آموزش و پرورش جمهوري اسلامي كه محصول 7 سال تلاش متفكران تعليم و تربيت بود، كنار زده شد و تمام شاخص‌هاي توسعه آموزش و پرورش، بر مبناي غربي تدوين و اجرا شد.

 نوذري ادامه داد: اكنون در سال 81 ، مقام معظم رهبري بحث اسلامي كردن دانشگاه‌ها را پيش مي‌ كشند تا به دنبال اسلامي كردن تعليم و تربيت باشيم. مدير گروه امور تربيت پژوهشكده حوزه و دانشگاه ضمن اشاره مجدد به پذيرش الگوي توسعه از غرب گفت: ما اين شاخص‌ ها را اعمال مي ‌كنيم.  مجلس هم نمي ‌داند اين الگوي توسعه، هيچ تناسبي با راه و روش زندگي بر مبناي دين ندارد. وي افزود:مشكل اصلي همين است كه الگوي توسعه را از غرب مي‌ گيرند و فقط حاشيه مي ‌زنيم .

کد خبر 138910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha