یک کارشانس کتابخوانی در ایلام به خبرنگار مهر گفت: یکی از نیازهای جدی استان ایلام ایجاد مراکز علمی و کتابخوانی است.
علی رضایی بیان کرد: کتابخانه مرکزی ایلام یکی از طرحهای مهم استان است.
وی اظهار کرد: کار احداث کتابخانه مرکزی در سال ۸۰ شروع شده است و تقریبا نزدیک ۱۰ سال است که این کتابخانه نیمه کاره مانده است.
این کارشناس ادامه داد: در حالی که کتابخانه هایی با مساحت بیشتر در برخی استانها در زمان کمتر از ۱۰ سال احداث شدند و به بهره برداری رسیدند.
وی افزود: نیمه تمام بودن ساخت کتابخانه مرکزی یکی از دغدغه های مردم ایلام و متولیان فرهنگی است.
رضایی عنوان کرد: هم اکنون در شهرستانهای استان ایلاک کتابخانه های استاندارد وجود ندارد و مردم استان از کتابخانه کمتر استقبال می کنند.
وی افزود: از مهمترین مشکلان استان ایلام در حوزه کتاب مسئله به روز رسانی است که متاسفانه این مهم در کتابخانه های استان انجام نمی شود.
رضایی اظهار کرد: سرانه مطالعه در استان ایلام کمتر استانهای دیگر است که یکی از مهمترین عوامل این کم بودن سرانه مطالعه کمبود امکانات است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان ایلام نیز در این خصوص گفت: متأسفانه در عمل به مقوله کتاب و کتابخوانی توجه خاصی نمی شود و مسئولان رغبتی برای بحث ساختن کتابخانه ندارند.
مرتضی محمد زاده بیان داشت: ساخت کتابخانه مرکزی ایلام یکی از نیازهای مردم شهر ایلام است که کار ساخت آن به بیش از 10 سال به طول انجامیده است.
وی افزود: کتابخانه ها نقش بسیار مهمی در جهت فرهنگسازی صحیح زندگی مردم و غنی کردن و پرکردن اوقات فراغت جوانان و مردم دارند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان نیز پرداخت سهم نیم درصد درآمدهای شهرداری به کتابخانه های عمومی را برای کتابخانه های عمومی بسیار حیاتی خواند و از شهرداری و شورای شهر خواست تا بموقع این مبلغ را به حساب کتابخانه های عمومی واریز کنند تا اداره کل کتابخانه های عمومی استان در اداره این فضاهای فرهنگی و فعالیت های فرهنگی خود با مشکل مواجه نشود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اضافه کرد: کتابخانه پروین اعتصامی شهر ایلام واقع در پارک کودک با بالاترین عضو و مراجعه کننده متأسفانه از نظر فضای فیزیکی و زیربنایی جوابگوی نیاز مراجعین و اعضا نیست و از چهار باب کتابخانه شهر ایلام دو باب از کتابخانه های عمومی سطح شهر ایلام استیجاری است و این زیبنده مرکز استان نیست.
مدیرکل امور کتابخانه های عمومی استان ایلام گفت: به ازای هر 100 نفر جمعیت 66 جلد کتاب در کتابخانه های استان ایلام وجود دارد.
وی گفت: در حال حاضر حدود 370 هزار جلد کتاب در 47 باب کتابخانه نهادی و مشارکتی این استان موجود است.
وی تعداد اعضای کتابخانه های استان را 20 هزار و 800 نفرعنوان کرد و گفت: از این تعداد 11 هزار و 200 نفر خانم و 9 هزار و 600 نفر را آقایان تشکیل می دهند.
مدیرکل امور کتابخانه های استان ایلام میزان سرانه فضای کتابخانه های استان را 12 هزار و 769 متر مربع عنوان و تصریح کرد: این میزان به نسبت جمعیت استان از جایگاه خوبی در کشور برخوردار است.
وی در پایان از نصب و راه اندازی سیستم اتوماسیون در اداره کل کتابخانه های عمومی استان ایلام خبر داد.
محمدزاده یادآور شد: پس از نصب و راه اندازی نرم افزار اتوماسیون اداری، شبکه داخلی و اینترنت پرسرعت در اداره کل کتابخانه های عمومی استان، از نیمه دوم خرداد ماه سال جاری، کلیه مکاتبات این اداره کل به صورت الکترونیکی انجام می گیرد.
نظر شما