به گزارش خبرگزاری مهر، "هانس پتر متیوس" کارشناس مسائل لیبی در موسسه بررسی های منطقه ای و جهانی "گیگا" در هامبورگ در گفتگو با نشریه "دی سایت" اظهار داشت: شرایط در لیبی کمی پیچیده شده است. البته قسمت وسیعی از طرابلس توسط مخالفان قذافی کنترل می شود، اما هنوز گزارشهایی درباره درگیریهای نظامی در خیابانهای طرابلس گزارش می شود.
وی همچنین تصریح کرد: اما از آنجا که قذافی دیگر از امکانات ساختاری و نظامی برخوردار نیست که خود را از محاصره نجات دهد عملا به آخر خط رسیده است.
این کارشناس آلمانی در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه از آنجا که مردم لیبی از تغییر قدرت در کشورشان استقبال کرده اند مرحله آزاد سازی به سرعت پیش خواهد رفت. من اعتقاد ندارم که در لیبی مناسباتی مشابه آنچه در سومالی یا وضعیت غیر قابل کنترلی که در عراق رخ داد به وقوع بپیوندد.
وی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که غرب چه کارهایی می تواند انجام دهد اظهار داشت: هر گونه دخالت غرب در لیبی می تواند مسئله ساز باشد. در لیبی مدت چهل سال حکومت دیکتاتوری قذافی حاکم بوده است.
این کارشناس آلمانی افزود: در صورتی که حکومت لیبی درخواست کند کمکهای سیاسی از طرف غرب می تواند ارائه شود. من از برخی تصمیمات مبنی بر صادر کردن دموکراسی غربی به لیبی شنیده ام که بسیار وحشتناک است.
"متیوس" در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد: هر چقدر رهبری لیبی از نیروهای غربی بیشتر و قدرتمندتر استفاده کند به همان اندازه مسائل و مشکلات بیشتری برای آن به وجود خواهد آمد.
وی درباره نقش اسلامگراها در آینده لیبی اظهار داشت: دوشنبه گذشته مصطفی عبدالجلیلی رئیس شورای انتقالی در لیبی اعلام کرد که پایان دوره قذافی و شروع دوره اسلام در کشور ما شروع شده است.
نظر شما