به گزارش خبرنگار مهر، در حالیکه که چندسال از خشک شدن دریاچه های مهم استان فارس می گذرد این تالابها همچنان خشک باقی مانده اند.
دریاچه های استان فارس از جمله دریاچه بختگان، ارژن، کافتر و مهارلو این روزها در حالی با خشکسالی مواجه اند که کارشناسان معتقدند در صورتیکه که تدابیر لازم برای احیای این دریاچه ها اتخاذ نشود درآینده آخرین تیر خلاص به حیات تالابها وارد می شود.
نماینده هماهنگ کننده طرح حفاظت از تالابهای استان فارس وضعیت زیستگاه های این استان را در پی وقوع خشکسالی، بحرانی توصیف کرد و در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وضعیت خشکسالی و بحرانی همچنان در تالابهای این استان ادامه دارد به گونه ای که حیات این تالابها بحرانی شده است.
علمدار علمداری افزود: در گذشته نیز تعدادی از تالابهای این استان به دلیل خشکسالی خشک شده بود اما دوران خشکی تالابها بیشتر از یکسال نبوده اما در حال حاضر به رغم بارشهای فراوان روند خشکی تالابها همچنان دنبال می شود.
وی اظهار داشت: عدم هماهنگی بین بخشهای مختلف از مدیریت آب گرفته تا بخش کشاورزی و... منجر شده که در طول سالیان این دریاچه های استان با کم آبی و خشک شدن مواجه شوند.
نماینده هماهنگ کننده طرح حفاظت از تالابهای فارس با بیان اینکه طی سالیان متمادی برداشتهای بی حساب و کتاب از منابع آبی باعث خشک شدن تالابها شد، تصریح کرد: نیروی انسانی و موضوع هماهنگی در استفاده و مصرف منابع آبی به مراتب در خشک شدن تالابهای استان موثر بوده است.
دریاچه بختگان
وی ادامه داد: اگر در روند مدیریت آب در استان فارس تجدید نظر نکنیم نمی توان منتظر بود تا دریاچه های خشک شده این استان احیا شوند زیرا در حال حاضر دریاچه کافتر در شمال استان به طور کامل، دریاچه بختگان و ارژن نیز100درصد خشک است.
علمداری افزود: در استان فارس تالاب هفت برم وجود دارد که سه برم آن آب بسیار کمی دارد و مابقی برمها خشک شده همچنین آب بسیار کمی نیز که در دریاچه مهارلو وجود دارد ناشی از فاضلابها و زه آبهای شهر شیراز است که وارد دریاچه می شود.
نماینده هماهنگ کننده طرح حفاظت از تالابهای فارس در خصوص وضعیت تالابها نیز گفت: در گذشته تالاب بختگان حدود 150 هزار هکتار بود که در حال حاضر این تالاب به طور کلی خشک شده همچنین کافتر، ارژن و پریشان هرکدام به ترتیب دو هزار، یک هزار و 800، و چهار هزار و 500 هکتار بوده که هم اکنون به طور کامل خشک شده است.
وی در خصوص دیگر عوامل خشک شدن تالابهای استان فارس بیان کرد: هرساله باید حقابه هایی برای این تالابها درنظر گرفته میشد که این امر در گذشته رعایت نشده و این موضوع در خشک شدن تالابهای فارس موثر بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت تالابهای این استان بحرانی است، اظهار داشت: برای برون رفت تالابهای استان از این وضعیت باید بین مصرف آب و حیات تالابها ضابطه ای تعریف شود به گونه ای که سالیانه سهم حقابه تالابها را رها کنیم.
علمداری ادامه داد: در حال حاضر نمی توان آب شرب شهرها را قطع کرد اما می توان با مصرف درست روند رو به رشد خشک شدن تالابها را کند کرد البته باید در حوزه صنعت نیز تدابیری اتخاذ شود و در حوزه کشاورزی نیز روشهای صنعتی آبیاری را جایگزین کرد زیرا در حال حاضر 90 درصد از مصارف آب در بخش کشاورزی است.
نماینده هماهنگ کننده طرح حفاظت از تالابهای فارس تصریح کرد: ادامه این روند و عدم مدیریت منابع آبی تیر خلاصی بر حیات تالابهای استان فارس است به همین دلیل باید هرچه سریعتر تدابیر لازم برای برون رفت تالابهای استان از خشکسالی اتخاذ شود.
نظر شما