۵ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۲۵

"خالد قدومی" درگفتگو با مهر:

آینده قدس در خطر است/ رهایی مسجدالاقصی سرلوحه مطالبات بیداری اسلامی

آینده قدس در خطر است/ رهایی مسجدالاقصی سرلوحه مطالبات بیداری اسلامی

نماینده جنبش حماس در تهران آینده قدس را در سایه سیاست های تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی خطرناک توصیف کرد و آزادی فلسطین و رهایی مسجدالاقصی از یوغ اشغال را سرلوحه مطالبات بیداری اسلامی دانست.

"خالد قدومی" درباره تاثیر روز جهانی قدس بر مسئله فلسطین به ویژه در سایه بیداری عربی اظهار داشت: روز جهانی قدس امسال در حالی برگزار می شود که توده های عربی و اسلامی برای رهایی واقعی از استعمار نوینی که وارث استعمار انگلیس و فرانسه است به پا خاسته اند. اینک مردم کشورهای عربی و اسلامی یکپارچه درصدد احیای هویت خود برآمده تا موجودیت مستقل و صاحب جایگاهی را در سطح جهان تحقق بخشند.

وی افزود: این خیزش ها موجب رعب و وحشت رژیم صهیونیستی شده و اگرچه هنوز خواسته ها و اهداف خود را محقق نساخته، اما رهایی مسجدالاقصی و فلسطین را سرلوحه مطالبات و تلاش های خود قرار داده اند.

قدومی تصریح کرد: پیام روز قدس نیز چه برای ملت مسلمان ایران و نیز ملت های عرب منطقه این است که تلاش هایشان را حول برنامه سیاسی مشترک مبتنی بر ریشه کنی غده سرطانی رژیم صهیونیستی و تحقق عزت و سربلندی دگرباره جهان اسلام، متحد و یکپارچه سازند.

قطعنامه های سازمان ملل متحد درباره فلسطین آرشیوی است و هیچ سودی برای فلسطینی ها ندارد چرا که هیچ یک تاکنون به اجرا درنیامده است.

نماینده جنبش حماس در تهران درباره اینکه آینده قدس را در سایه توسعه شهرک ها و اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی چطور می بینید گفت: واقع امر این است که شهر قدس در حال حاضر از یورش گسترده و تهدید آمیز رژیم صهیونیستی رنج می برد و این تهاجم در حالی صورت می گیرد و هویت قدس را هدف قرار داده است که اعراب و مسلمانان سرگرم انقلاب پربارشان هستند.

وی افزود: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در قدس و حومه آن نمود یافته است و کابینه این رژیم اخیرا موافقت خود را با ساخت شهرک های جدید در قدس اعلام و در عین حال قوانین ظالمانه ای را در خصوص املاک غائبان صادر کرده است به طوری که رژیم اشغالگر بر املاک فلسطینی هایی که مسافرت کرده اند و ملک خود را بدون اینکه به کسی بسپارند، دست گذاشته و آنها را مصادره می کنند.

خالد قدومی تصریح کرد: این اقدامات ظالمانه در قالب تغییر نام عربی خیابان ها، کوچه ها و بازارها و جایگزینی اسامی عبری برای آنها صورت می گیرد. طبیعی است که چنین اقداماتی خطری بالقوه برای قدس و آینده آن محسوب می شود به ویژه اینکه اقدامات سیاسی نهادهای رسمی فلسطین و عربی و حتی نهادهای بین المللی از اهرم های جدی و کارآمد برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به اجرای تعهدات خود برخوردار نیستند. نتیجه اینکه این امر موجب کمرنگ شدن هر چه بیشتر مسئله قدس و دیگر مسائل اصلی نظیر موضوع آوارگان فلسطینی می شود.

خالد قدومی درباره به رای گذاشتن شناسایی کشور مستقل فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر نیز گفت: از بدو تاسیس سازمان ملل متحد تاکنون ده ها قطعنامه در ارتباط با فلسطین در مجمع عمومی سازمان متحد صادر شده است
ولی متاسفانه سرنوشت این قطعنامه ها چیزی جز بایگانی در آرشیو سازمان ملل نبوده و هیچ یک از آنها تاکنون به مرحله اجرا درنیامده است.

وی در ادامه گفت: به رغم ملاحظاتی که نسبت به بعضی قطعنامه های سازمان ملل از قبیل قطعنامه های 181، 242، 338 و 194 داریم این سازمان نتوانسته آنها را به مرحله اجرا درآورد. این قطعنامه ها نه تنها هیچ خیر و سودی برای ملت فلسطین به همراه نداشته است، بلکه رژیم صهیونیستی آنها را نپذیرفته و مبادرت به مصادره زمین ها و کوچاندن شهروندان فلسطین و تخریب منازلشان کرده و حتی مناطق فلسطینی را ضمیمه خود کرده است.

پیام روز قدس برای ملت مسلمان ایران و نیز ملت های عرب منطقه این است که تلاش هایشان را حول برنامه سیاسی مشترک مبتنی بر ریشه کنی غده سرطانی رژیم صهیونیستی و تحقق عزت و سربلندی دگرباره جهان اسلام، متحد و یکپارچه سازند.

قدومی خاطرنشان کرد: بنابراین طبق تجاربمان امید چندانی به نهادهای بین المللی نداریم اما در عین حال تاکید می کنیم که مخالف تحرکات و فعالیت های سیاسی نیستیم. البته ناگفته نماند تحرکات سیاسی باید حساب شده و برنامه ریزی شده باشد و همچنین بایستی بخشی از پروژه ملی و مورد اجماع همه باشد و دارای ساز و کارهای روشن و شفاف برای اجرایی شدن باشد که این عوامل هنوز محقق نشده است.

نماینده جنبش حماس در تهران درباره احساسات ضد صهیونیستی مردم مصر و تاثیر آن بر قضیه فلسطین نیز اظهار داشت: ایثارگری ملت بزرگ مصر و مشارکتش در جهاد فلسطین از بدو اشغال فلسطین تاکنون بر کسی پوشیده نیست. متاسفانه ملت مصر در رژیم قبلی [دیکتاتوری حسنی مبارک] سرکوب شد و از حضور در صحنه عربی و اسلامی دور نگاه داشته شد.

وی تصریح کرد: احساسات صادقانه ای که مردم مصر در قبال فلسطین و مسجدالاقصی به نمایش گذاشتند و نقطه اوج آن در میدان التحریر بود که همچون سیلی خروشان به سوی سفارت رژیم صهیونیستی به حرکت درآمدند تا پرچم ننگین این رژیم را به پایین کشیده و پرچم مصر را به اهتزار درآورند.

خالد قدومی با بیان این مطلب افزود: این احساسات مقرون به عمل لاجرم باید تاثیری سازنده و کارساز در به وحشت انداختن رژیم صهیونیستی داشته باشد و می بینیم که نتیجه آن شد که وزیر جنگ این رژیم در اقدامی بی سابقه مجبور به عذرخواهی شد و این خود نقطه عطفی در منازعه ما با دشمن صهیونیستی به شمار می رود. آری ملت مصر قدس و فلسطین را در صدر اولویت های مرحله آتی خود قرار داده است.
--------------------------
مصاحبه: سمیه خمارباقی

کد خبر 1392812

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha