به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جلیل شاهی با بیان این که دوربرگردانها در برخی نقاط به شدت مضر هستند و مسئولان باید قبل از اجرای آن مطالعات و محاسبات دقیق علمی انجام میدادند گفت :اقدام اخیر مسئولان شهری مبنی بر تجدید نظر در مورد دوربرگردانهای تهران منطقی است.
وی با اشاره به این که در احداث دوربرگردانها صرفاً مساله ترافیک مطرح نیست، اظهار کرد: همزمان با مساله ترافیک به دهها مساله دیگر مانند عبور عابر پیاده، توجه به منظر شهری و حفظ محیط زیست باید توجه میشد.
شاهی با تأکید بر این که متاسفانه در بسیاری موارد به این مسائل توجه نشده و مجریان طرح مطالعات لازم را در این رابطه انجام ندادند، تصریح کرد: به عنوان نمونه دوربرگردانهای مسیر آزادی به سمت مهرآباد خطرناک و حادثهساز هستند.
وی احداث دوربرگردان در مسیرهای کم عرض یا در معابری که مامور برای کنترل ترددها حضور ندارد را حادثه ساز دانست و اضافه کرد: مدیران وقت ترافیک در مورد برخی دوربرگردانها درست عمل نکردند چون حوصله مطالعات ترافیکی را نداشتند.
این استاد دانشگاه در پایان طرحهای ترافیکی را نیازمند تخصص و مطالعه دانست و خاطرنشان کرد: بهرهگیری از نظرات و تجربیات استادان دانشگاه و صاحب نظران حمل و نقل و ترافیک پشتوانه محکمی برای اجرای موفق طرحهای ترافیکی است و در مورد احداث دوبرگردانها هم باید این اتفاق می افتد.
هر دوربرگردان 200 تا 300 میلیون تومان هزینه داشت، نه 20 میلیون تومان
عضو جامعه فرهیختگان ترافیک کشور هم در زمینه لزوم حذف دوربرگردان ها در بزرگراهها ای پایتخت گفت: افزایش ایمنی اهمیت زیادی دارد و این در حالی است که دوربرگردانها باعث شدند ایمنی در بزرگراهها به حاشیه رفته و حوادث ترافیکی افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: علاوه بر این هزینههای اقتصادی دوربرگردان چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم حتی در مقایسه با تقاطعهای غیر هم سطح خیلی پایین نیست و این که مجریان طرح میگویند با 20 میلیون تومان دوربرگردان ساختهاند، درست نیست.
جواد تنزاده افزود: هر دوربرگردان بین 200 تا 300 میلیون تومان هزینه دربر داشت و این طور نبود که بشود با 20 میلیون تومان دوربرگردان زد، ضمن این که هزینههای غیر مستقیم این طرح از جمله تصادفات که رقم قابل توجهی است را نیز باید در نظر گرفت.
وی از بحث ایمنی به عنوان مهمترین مشکل دوربرگردانها نام برد و اظهار کرد: شاهد حوادث متعددی در برخی از دوربرگردانها هستیم و به عنوان نمونه در یکی از دوربرگردانهای بزرگراه شهید چمران مقابل ساختمانهای آتیساز به علت جانمآیی نامناسب، هر ماه تصادفات منجر به فوت داریم.
این متخصص حمل و نقل و ترافیک در پایان برخورد با گاردریل را یکی از مهمترین مشکلات دوربرگردانها دانست و تصریح کرد: به رغم ایمنسازی تعدادی از دوربرگردانها، هنوز دوربرگردانهایی هستند که عامل تصادفات زیادی میشوند و از نظر ایمنی خطرات زیادی را به همراه دارند.
نظر شما