۱۱ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۲۴

گزارش هفتگی مسلمانان جهان/

مسلمانان آمریکا اسیر اسلام‌هراسی/ مخالفت مقامات مسکو با ساخت مسجد

مسلمانان آمریکا اسیر اسلام‌هراسی/ مخالفت مقامات مسکو با ساخت مسجد

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: مخالفت مقامات مسکو با ساخت مسجد جدید، طعم تلخ اسلام هراسی پس از گذشت 10 سال و جشنهای عید فطر مسلمانان آمریکا تحت تأثیر سالگرد یازدهم سپتامبر برخی اخبار مرتبط با مسلمانان جهان در یک هفته گذشته بودند.

مقامات مسکو با ساخت مسجد جدید مخالفت کردند

مقامات مسکو طرحهای ساخت مسجد مسکو را بادستاویز اینکه محل انتخاب شده برای مسجد مناسب نیست، رد کرده و تصمیم گرفتند به جای این مسجد که جامعه مسلمان مسکو مدتهاست در انتظار آن هستند یک پارک راه‌اندازی کنند.

براساس پیشنهادهایی که به سرگئی سوبیانین شهردار مسکو ارائه شده طرح ساخت مسجد مسکو لغو شد، وعده ای که در زمان تصدی یوری لاژکوف شهردار پیشین به جامعه مسلمانان روسیه داده شده بود.

دلیل شهردار جدید مسکو برای مخالفت با ساخت این مسجد این است که محل درنظر گرفته شده برای ساخت مسجد مناسب نیست.

اکتبر 2010 ، پس از اعلام خبر ساخت پروژه مسجد تازه و یک مرکز مطالعات قرآنی در کنار آن ساکنان محله ای که مسجد قرار بود در آن ساخته شود به هرشکل ممکن اعتراض و با ساخت این مسجد مخالفت کردند. این اعتراضها با حمایتهای ناسیونالیستهای ارتدکس موجب ارائه درخواستی به مدودوف رئیس جمهور روسیه شد تا به منظور ممانعت از تنشهای اجتماعی و دینی با این طرح مخالفت کند.

اخیرا شورای مفتیان روسیه از سازمانهای ذیربط خواسته محل جدیدی برای اجتماع جامعه درحال رشد نمازگزاران پایتخت روسیه درنظر گرفته شود.

نیاز مبرم مسلمانان مسکو پایتخت روسیه به مساجد جدید به‌ویژه هنگام اقامه نماز ظهر جمعه به قدری است که حتی در روزهای بارانی سجاده خود را خارج از مسجد در ادامه صفوف نمازگزاران پهن کرده تا فریضه نماز را ادا کنند. 

طعم گزنده اسلام‌هراسی مسلمانان آمریکا را آزرده کرده است

با گذشت ده سال از حملات یازدهم سپتامبر در آمریکا، مسلمانان این کشور هنوز هم طعم گزنده اسلام هراسی و تبعیض را در جامعه خود احساس می کنند.

داوود ولید مدیر دفتر شورای روابط اسلامی آمریکایی در میشیگان اظهار داشت: از زمان حملات یازدهم سپتامبر تا کنون تجسس در امور مسلمانان به روند متداولی تبدیل شده است.

درحالی که آمریکا برای برگزاری دهمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر آماده می شود، مسلمانان به احساس خصومتی که نسبت به آنها در جامعه آمریکایی وجود دارد معترض هستند.

شکایتهای مسلمانان به کمیته عرب – آمریکایی ضد تبعیض سال گذشته در مقایسه با سال 2003 به بالاترین نقطه خود رسید.

رویکردهای انزجاری در جامعه این کشور شامل انزجار در محل کار، تبعیض در مدارس، تعبض در حوزه مسکن و مشکلات مسلمانان با مقامات پلیس و مهاجرت می شود.

در پرتو این حملات ، حدود 481 مورد جرم ناشی از انزجار گزارش شده است که این امر در سال 2000 تنها 48 مورد بوده است. تا سال 2006 این تعداد به 151 مورد رسید و از آن زمان تا کنون سالانه 100 مورد افزایش داشته است.

خصومت ضد اسلامی همچنین برسر طرحهای ساخت یک مرکز اسلامی نزدیک محل حملات یازدهم سپتامبر در نیویورک رشد قابل توجهی داشت. مناقشه ساخت این مسجد به حملاتی علیه مسلمانان و متعلقات آنها در ماه های گذشته منتهی شده است.

موضوع قوانین شرع به یکی از موضوعاتی تبدیل شده که در آمریکا به کانون بحثهای قانونگذاران تبدیل شده است، اخیرا قانونگذاران در 15 ایالت خواستار ممنوعیت اعمال قوانین شرع اسلام شده اند.

رضوان جاکا مدیر مرکز آدامز ، یکی از بزرگترین مساجد و مراکز اجتماعی مسلمانان در منطقه واشنگتن گفت: دست کم در دهمین سالگرد حملات یازدهم سپتامبر باید محتاط باشیم. مسلمانان امیدوارند که سالگرد یازدهم سپتامبر امسال پس از مرگ بن لادن با حاشیه های ضد اسلامی کمتری همراه باشد.

تحقیقات در آمریکا نشان می دهد که بیشتر آمریکایی ها اطلاعات اندکی درباره مسلمانان و امور آنها دارند. همچنین تحقیقات سازمان گالوپ نشان می دهد که اغلب مسلمانان آمریکایی نسبت به آینده خود خوشبین هستند.
 
11 سپتامبر گرایش آمریکاییها به اسلام را افزایش داد

حس کنجکاوی بسیاری از آمریکاییها پس از حملات یازدهم سپتامبر و خصومتهای فزاینده علیه مسلمانان برای شناخت بیشتر اسلام منجر به تغییر دین عده‌ای از آنها و تشرف به اسلام شد.

جوانا سگاریچ استاد درس قرون وسطی در دانشگاه که از خود به عنوان زنی مستقل و با روحیه ای معاصر یاد می کند از جمله کسانی است که حس کنجکاوی، مطالعه و آگاهی موجب تشرف وی به آخرین دین آسمانی خداوند شده است.

وی پس از انتشار اخبار مربوط به حملات یازدهم سپتامبر و ادعاهای رسانه ای مبنی بر اینکه این حملات از سوی مسلمانان انجام شده از خود پرسید اسلام چگونه دینی است و چگونه موجب شده پیروانش دست به چنین عملی بزنند.

وی در جستجوی پاسخ به پرسشهای خود تصمیم گرفت نگاه عمیق تری به اسلام داشته باشد و به این منظور قرآن را مورد مطالعه قرار داد.

سگاریچ در این رابطه گفت: پس از مطالعه قرآن به این نتیجه رسیدم که با یک فرآیند تصمیم گیری رو به رو شده ام و باید تصمیم بگیرم.

چند هفته بعد مطالعات اسلامی خود را جدی تر در پیش گرفت و چند ماه پس از آن شهادتین را گفت و مسلمان شد.

جوانا سگاریچ تنها کسی نبوده است که در اثر کنجکاوی و مطالعه اسلام به این دین مبین مشرف شده است. انجلا کولینز تلز نیز پس از مشاهده خصومتهای ضد اسلامی در فضای پس از یازدهم سپتامبر مسلمان شد.

وی در این رابطه می گوید: دیدم که کشور این افراد را چون افرادی شرور، تروریسم و عامل سرکوبی زنان توصیف می کند و پس از آن به دنبال حقیقت گشتم، احساس کردم که باید بایستم و از آنها دفاع کنم اما دریافتم که بدون دانش نمی توانم استدلال کنم.

انجلا کولینز تلز اضافه کرد: در این مرحله مطالعه اسلام را برای درک بهتر این دین آغاز کردم. پس از یک مطالعه عمیق تصمیم گرفتم که مسلمان شوم. مفهوم خداوند در دین اسلام زیباترین مفاهیم است و این مفهوم با آنچه تصور می کردم سازگار است.

کلی کافمن از ساکنان شیکاگو نیز تجربه ای مشابه داشته است، چرا که وی نیز در مرحله اول خواستار حمایت از مسلمانان در مقابل اتهامات ضد صلح بوده است.

کافمن در این رابطه گفت: در آن زمان احساس کردم برای تحقق هدف خود باید آمادگی کافی داشته باشم.

وی تصمیم می گیرد به مطالعه اسلام بپردازد اقدامی که از سوی بسیاری از اطرافیانش با انتقاد رو به رو شد چرا که آنها نیز اسلام را به مثابه همان تصویری که رسانه ها ارائه داده درک کرده بودند و از ماهیت حقیقی اسلام اطلاع نداشتند.

احساسات ضد اسلام در جامعه آمریکا هنوز هم مایه نگرانی بسیاری از تازه مسلمانان این کشور است.

کافمن که اکنون خانواده اش از وی حمایت می کند و تنها یکی از بستگانش ارتباط خود را با وی قطع کرده است گفت: حدس می کنم هنوز هم لحن ضد اسلامی در آمریکا تغییر نکرده است.

تریشا اسکویرز که ماه پیش به اسلام مشرف شد نیز با واکنشها خصومت آمیزی رو به شده است. یکی از دوستان نزدیکش با ناامیدی گفته است که مادر خوانده فرزندان من می خواهد مسلمان شود؟

افشای جزئیات فعالیتهای صهیونیستها برای ایجاد اسلام‌هراسی در آمریکا

نتایج تحقیقات و بررسیهای انجام شده از سوی مرکز پیشرفت آمریکا نشان می دهد که یک گروه کوچک از بنیادهای مرتبط صهیونیست پشت پرده ستاد ده ساله ترویج هراس از اسلام و مسلمانان که از آن با عنوان "اسلام هراسی" یاد می‌شود، قرار دارد.

یک تحقیق 130 صفحه ای با عنوان " هراس: ریشه های شبکه اسلام هراسی در آمریکا" نشان می دهد که هفت بنیاد طی سالهای 2001 تا 2009 بودجه ای بیش از 42 میلیون دلار را برای افراد و سازمانهای مهم فراهم کرده تا آنها به ترویج اسلام هراسی بپردازند.

این بنیادها دربرگیرنده افرادی است که همواره در جناح راست آمریکا با همین شرایط شناخته شده بودند و همچنین هفت بنیاد خانوادگی یهودی که از جناح راست و شهرک نشینان صهیونیستی حمایت می کنند.

این شبکه همچنین دربرگیرنده کارشناسانی بوده که به تعبیر این گزارش اطلاعات نادرست برای آنها فراهم می کردند که در آن میان می توان به فرانک گافنی از مرکز امنیت سیاسی، دنیل پایپ اسلام ستیز معروف از انجمن خاورمیانه فیلادفیا، استیون امرسون از پروژه تحقیقات تروریسم، داوید یروشالمی از انجمن آمریکاییها برای وجود ملی و رابرت اسپنسر از ستاد "اسلامی سازی آمریکا را متوقف کنید" اشاره کرد.

این افراد همواره در شبکه های خبری و گفتگوهای رادیویی جناح راستی درباره اسلام و تهدید این دین آسمانی برای امنیت ملی آمریکا صحبت کرده اند.

وجاحت علی از نویسندگان اصلی این گزارش این گروه را بعنوان سیستم مرکزی عصبی شبکه اسلام هراسی توصیف کرد و گفت: این گروه از افراد و سازمانهای به هم پیوسته عامل ایجاد فضای کنونی علیه شرع اسلام و استیلای اسلامی بر غرب و اغراق آمیز جلوه دادن تهدید شرع اسلام و استیلای اسلامی بر غرب بوده اند.

پیام این گروه به طور گسترده ای در سراسر آمریکا پخش می شد و پخش این پیام از طریق آنچه که از این گزارش از آن با عنوان " اتاق انعکاس اسلام هراسی" یاد کرده که از طریق رهبران راستی مسیحی چون فرانکلین گرهام، پت رابرتسن و برخی سیاستمداران جمهوریخواه چون مایکل بچمن و نیوگینگریچ اشاعه می یافت.

درمیان سایر افرادی که به اشاعه این پیام کمک می کردند می توان به شخصتیهای رسانه ای چون مجریان شبکه فاکس نیوز، ستون نویسان واشنگتن تایمز و نشنال ریوو و جنبشهایی چون " تی پارتی" و انجمن خانواده آمریکا اشاره کرد.

جلسه وزاری امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در نیویورک برگزار می‌شود

وزیر امور خارجه قزاقستان اعلام کرد: جلسه سالانه هماهنگی وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به منظور بحث درباره مشکلات مهم امت اسلامی در طول شصت و ششمین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار می‌شود.

یرژان کازیخانوف وزیر امور خارجه قزاقستان در جلسه ای با نمایندگان هیئتهای دیپلماتیک کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اظهارداشت: در ماه رمضان که برای مسلمانان از اهمیت بسیاری برخوردار است باید بر ارزشهای عالی و اصول انسانی اسلام تأکید کرده و اهمیت انسجام و همبستگی مسلمانان را به نمایش بگذاریم.

وی در رابطه مشکلات مهم امت اسلامی اظهار داشت: سازمان همکاری اسلامی به سرعت به فاجعه انسانی سومالی پاسخ گفت تا تردیدی درباره حقیقت همبستگی اسلامی باقی نماند.

جلسه کمیته اجرایی ویژه ای از سوی سازمان همکاری اسلامی 17 آگوست (26 مرداد) در استانبول برگزار شد و طی آن کشورهای عضو تعهدات خود را برای کمک به سومالی مورد تأکید قرار دادند.

وزیر امور خارجه قزاقستان همچنین یادآور شد: تحولات اخیر نیازمند بررسی های کشورهای عضو درباره چگونگی فعالیت این سازمان به صورت موثر برای حل مشکلات مشابه در آینده است.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی عید فطر را تبریک گفت

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی به مناسبت پایان ماه مبارک رمضان و فرا رسیدن عید سعید فطر پیام تبریکی برای مسلمانان سراسر دنیا صادر و طی آن کمک به مردم سومالی و رسیدن مردم لیبی به روزهای ثبات و صلح را مورد اشاره قرار داد.

در متن پیام اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان همکاری اسلامی آمده است: تمام مسلمانان جهان این روزها عید فطر را جشن می گیرند، عیدی که یکی از شادترین وقایع زندگی مسلمانان است که هرساله پس از یک ماه روزه داری و نیایش فرا می رسد. این فرصتی است که بتوانیم جشن بگیریم و از خداوند متعال قدردانی کنیم. به این مناسبت به امت اسلامی تبریک گفته و دعا می کنم که خداوند قادر متعال به تمام ما با سخاوت بی حد خود شادمانی، صلح و رفاه اعطا نماید. باشد که خداوند به ما موفقیت داده و ما را به سوی وحدت هدایت کند تا بتوانیم انسجام خود را تقویت کنیم.

احسان اوغلو در ادامه این پیام افزوده است: ماه رمضان برای مسلمانان به منظور تطهیر جسم و روح از راه روزه داری، تعمق و نیایش است. ماه رمضان ماه صلح و آرامش است.

دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تصریح کرد: به این مناسبت فرخنده، حمایت خود را از برادران فلسطینی مورد تأکید قرار می دهیم و موضع قدرتمند امت نسبت به شهر قدس و ضرورت حفظ هویت اسلامی در مقابل تهدیدهای یهودی سازی و خاتمه اشغال را مورد تأکید قرار می دهیم. ما از کشورهای عضو می خواهیم به هرشکل ممکن از دولت فلسطین و قدس شریف به عنوان پایتخت آن حمایت کنند.
 
نمایشگاه قرآنهای خطی در پاکستان برگزار شد

نمایشگاهی از نسخه های خطی کمیاب قرآن از روز دوشنبه 29 آگوست (7 شهریورماه) در موزه ملی پاکستان برگزار شده است.

این نمایشگاه نسخه هایی از قرآنهای خطی عراق، آسیای میانه، ایران، افغانستان، و شبه قاره هند را کنارهم جمع کرده و به نمایش گذاشته است.

این نمایشگاه توسط وزیر فرهنگ پاکستان افتتاح شد. نمایشگاه نسخه های خطی کمیاب قرآن که در موزه ملی پاکستان برگزار شده از صبح تا عصر پذیرای علاقمندان خواهد بود.

موزه ملی پاکستان در شهر کراچی واقع شده و در 17 آوریل 1950 جایگزین موزه ویکتوریا شده بود که در آن زمان کارکرد خود را از دست داده بود.  هدف اصلی از تأسیس این موزه گردآوری، حفظ ، مطالعه و نمایش آثار فرهنگی پاکستان و ترویج بینش صحیح از شخصیت مردم این کشور بوده است.
 
سالگرد یازده سپتامبر عید فطر مسلمانان آمریکا را تحت تأثیر قرار داده است

برخلاف مسلمانان جهان که روزهای پایانی ماه مبارک رمضان را در انتظار عید سعید فطر با شادی سپری می کنند، مسلمانان آمریکایی که عید فطر خود را در تاریخی نزدیک دهمین سالگرد یازدهم سپتامبر می بینند تلاش می‌کنند شادی خود را از این عید بزرگ با صدای آرامتری نسبت به گذشته ابراز کنند.

عبدو کاتی نایب رئیس هئیت مدیره مرکز اسلامی مورفریسبورو اظهار داشت: سالگرد حملات یازدهم سپتامبر برای ما مسلمانان نیز روز غم انگیزی است. از این رو احساس نمی کنیم که برگزاری جشن در سالگرد یازدهم سپتامبر چندان پسندیده باشد.

در سالهای گذشته مساجد و مراکز اسلامی از این فرصت برای برگزاری جشنهای بزرگ استفاده می کردند، اما امسال فاصله 11 روزه میان عید فطر و یازدهم سپتامبر موجب شده تا مسلمانان مراسم عید فطر خود را با صدای آرام تری برگزار کنند.

برخی مسلمانان نیز نسبت به حملات احتمالی علیه مساجد خود در جریان مراسم عید فطر ابراز نگرانی کرده اند.

نعیم بیگ نایب رئیس امور عمومی حلقه اسلامی شمال آمریکا اظهار داشت: ما شاهد موج ضداسلامی هستیم که جامعه مسلمانان راتحت تأثیر قرار داده است.

از زمان حملات یازدهم سپتامبر تا کنون مسلمانان آمریکایی که تعداد آنها بین 6 تا 8 میلیون نفر است نسبت به تبعیض و باورهای کلیشه ای در جامعه آمریکا معترض بوده اند. این احساسات ضداسلامی از یک سال گذشته با مطرح شدن پروژه ساخت مرکز اسلامی و مسجدی نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر شدت بیشتری گرفت و در نتیجه آن مسلمانان شاهد حمله به اموال و ساختمانهای خود بودند.

کد خبر 1396509

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha