۱۲ شهریور ۱۳۹۰، ۱۱:۰۱

بغزیان در گفتگو با مهر :

رئیس جمهور برای پایان مناقشه آماری برسر تورم پادرمیانی کند

رئیس جمهور برای پایان مناقشه آماری برسر تورم پادرمیانی کند

یک کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر اینکه در دنیا نرخ تورم را بانک مرکزی اعلام می‌کند، گفت: بهتر است رئیس جمهور از بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بخواهد تا در یک نشست به توافقی درباره نرخ دقیق تورم دست یابند.

آلبرت بغزیان در گفتگو با مهر درباره دوگانگی آماری در کشور به خصوص شاخص‌های کلان کشور مثل نرخ تورم گفت: اظهار نظر درباره وضعیت اقتصادی کشور مانند صحبت کردن درباره یک بیمار است که در مرحله اول نیاز به انجام آزمایش و کنترل وضعیت کنونی بیمار دارد. اگر قرار است در این زمینه صحبت کنیم ابتدا باید وضعیت کنونی اقتصاد کشور را بررسی و پس از آن نتایج آزمایشها را بازنگری کنیم.

وی با تأکید بر اینکه نیاز به ارائه آمار و ارقام دقیق در زمینه مسائل اقتصادی است، بیان کرد: با توجه به اعداد و ارقام است که می توانیم وضعیت اقتصاد کشور را در محورهای مختلف بازنگری و بررسی کنیم. تنها در این صورت است که می توانیم بگوئیم عملکردمان در زمینه مسائل اقتصادی خوب بوده یا خیر؟

این کارشناس مسایل اقتصادی با اشاره به آمارهای متفاوتی که در زمینه رشد اقتصادی کشور مطرح شده است، اظهار داشت: رشد اقتصادی یکی از مواردی است که در عرض یکسال نمی توان آن را به طور دقیق محاسبه کرد، چراکه برخی اعداد و ارقام در این رابطه مشمول زمان است و به آینده موکول می شوند. 

رئیس جمهور رشد اقتصادی را بالا می‌داند

بغزیان به اظهارنظر رئیس جمهور درباره رشد اقتصادی کشور اشاره و تصریح کرد: آقای احمدی نژاد معتقد هستند که رشد اقتصادی که در حال حاضر توسط بانک مرکزی اعلام شده، پایین تر از رقمی است که وجود دارد. رئیس جمهور بر این باور هستند که با توجه به رشد 10 درصدی اکثر بخشها، چگونه رشد اقتصادی در حدود 3 تا 4 درصد اعلام شده است. برهمین اساس، اظهار نظر در این زمینه نیاز به بررسی دقیق تر دارد.
 
این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین به نرخ تورم در کشور اشاره کرد و اظهارداشت: نرخ تورم در کشور به راحتی قابل حصول است؛ بنابراین نباید شاهد اعلام نرخهای متفاوتی از تورم باشیم.

بغزیان درباره اعلام نرخ تورم از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار کشور، گفت: اینکه نرخ تورم اعلام شده از سوی این 2 مرکز متفاوت است؛ شاید ناشی از تفاوت سبد کالای در نظر گرفته شده باشد.
 
وی توضیح داد: درصورتی که سبد کالای در نظر گرفته شده از سوی مرکز آمار برای محاسبه نرخ تورم با سبد  کالای بانک مرکزی متفاوت باشد، عدد به دست آمده یکسان نخواهد بود. در صورتی که وزن کالاها نیز متفاوت باشد می تواند در محاسبه نرخ تورم نیز تفاوت ایجاد کند.
 
این کارشناس مسایل اقتصادی بیان اینکه در سبد کالا معمولاً 330 نوع کالا در نظر گرفته می شود، گفت: در ادامه پرسشی از تولید کننده و مصرف کننده محصول مطرح می شود، همچنین با توجه به وزن کالا در سبد، عددی به نام سطح عمومی قیمتها منتشر می شود؛ در نهایت رشد این عدد را نسبت به قبل نرخ تورم درنظر می گیرند.
 
نرخ تورم را در دنیا بانک مرکزی اعلام می‌کند
 
وی تأکید کرد: در دنیا نرخ تورم را بانک مرکزی اعلام می کند. با توجه به اینکه نقدینگی توسط بانک مرکزی اداره می شود، متهم ردیف اول تورم نیز است، بنابراین بانک مرکزی با درنظر گرفتن این امر می تواند نرخ تورم را اعلام کند.
 
بغزیان درباره مقایسه نرخ تورم کشورمان با سایر کشورها گفت: اظهارنظر در این زمینه نیاز به آن دارد که تفاوتی بین سبد کالایی در نظر گرفته شده در 2 کشور وجود نداشته باشد، حتی کیفیت و نوع کالا در این مقایسه حائز اهمیت است.
 
وی با تأکید براینکه حصول دقیق نرخ تورم کار پیچیده ای نیست، افزود: بهتر است رئیس جمهور از این 2 مرکز بخواهد تا در یک نشست به توافقی دررابطه با نرخ دقیق تورم برسند.
کد خبر 1397819

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha