مهدی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مباحث حمل و نقل بین المللی آیتم هایی چون کاهش هزینه، مدت زمان جابه جایی کالا، ایمنی کالا و ... را بسیار تاثیرگذار دانست و اظهار داشت: مرز ماهیرود در استان دارای این ویژگی ها است.
وی با اشاره به فعالیت های انجام شده در این پایانه مرزی، بیان داشت: با اقداماتی که ایران در بحث راه سازی محور مواصلاتی مرز ماهیرود تا استان فراه افغانستان انجام می دهد، 50 درصد این محور آسفالت شده و بقیه در دستور کار قرار دارد.
حسینی با بیان اینکه این مرز 400 کیلومتر از مرزهای مشابه به افغانستان نزدیک تر است، عنوان کرد: مرز ماهیرود ترافیک کمتری دارد بنابراین کالا با کیفیت بیشتری جابه جا شده و مورد استقبال تجار قرار می گیرد.
تخلیه بار روزانه 60 کامیون در مرز ماهیرود
وی در خصوص تقاضای افغانستان برای عبور کالاهای خود از این مرز، تصریح کرد: این مرز برای افغانستان بسیار حیاتی بوده و این کشور تاکید دارد هر چه سریع تر زیرساخت های مورد نیاز در مرز ماهیرود فراهم شود.
حسینی ایجاد اشتغال و امنیت پایدار در منطقه را شرایطی دانست که بعد از فراهم شدن زیرساخت ها برای ورود کالای بیشتر به این مرز اتفاق می افتد.
به گفته وی در بخش ترانزیت نیز علیرغم اینکه حجم زیادی از کالاهای صادراتی از طریق بازارچه های استان جابه جا می شود اما در پنج ماهه اول امسال رشد قابل توجهی وجود داشته است.
حسینی از رشد 145 درصدی کالاهای صادراتی طی پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: طی این مدت 94 هزار تن کالای صادراتی و ترانزیتی از مرز ماهیرود با ناوگان جاده ای عبور داده شده است.
وی ادامه داد: روزانه بین 50 تا 60 دستگاه کامیون در بازارچه ماهیرود تخلیه بار انجام می دهد و از آنجا با ناوگان افغانستان خارج می شود.
اختصاص 90 میلیارد ریال برای بهره برداری از مرز ماهیرود
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خراسان جنوبی گفت: پایانه مرزی ماهیرود با اعتبار 90 میلیارد ریال تا پایان سال 1391 به بهره برداری می رسد.
وی ایجاد این پایانه را نیازمند عزم ملی و فرامنطقه ای دانست و افزود: ایجاد اشتغال پایدار، ارائه خدمات مطلوب به سرمایه گذاران و انجام فعالیت های بین المللی جابه جایی کالا و مسافر از جمله مزایای بهره برداری از این مرز است.
حسینی مساحت کل پایانه مرزی ماهیرود را 10 هکتار اعلام عنوان کرد و بیان داشت: از این میزان سه هزار متر مربع سالن تجاری، دو هزار و 500 متر مربع سالن مسافر و تعدادی ساختمان از جمله بهداشتی، نگهبانی و کنترلی به مساحت هزار و 372 متر مربع در آن پیش بینی شده است.
وی زمان قرارداد این پروژه را دوسال اعلام کرد و افزود: اگر این ساختمان ها بر اساس برنامه زمان بندی احداث شود مجموعه تا پایان سال 1391 به طور کامل به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه های خراسان جنوبی در پایان یادآور شد: 14 هزار متر مربع فضا برای محوطه سازی، فضای سبز، ایجاد پارکینگ ها و فضاهای توسعه ای در آینده طراحی شده که به تدریج اجرا خواهد شد.
نظر شما